|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dohodnina in preživnina
9.3.2005 19:33:33   
SANDY
Punce nekaj me zanima..kako je s tem ko oče za otroka plačuje preživnino pri dohodnini. Če mati prijavi otroka za celo leto, kaj oče napiše tam za olajšavo tudi ime otroka in znesek preživnine za čez leto, al kako!?? Ker kukr vem se preživnine ne šteje za prihodek, za odhodek očetu pa se ..al kako je to!??

LP :sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dohodnina in preživnina
9.3.2005 19:39:29   
niki5
Če obadva, mama prijavi otroka, oče pa vpiše preživnino, se obema šteje samo 6 mesecov, pač zadeva gre na pol.

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dohodnina in preživnina
9.3.2005 19:41:35   
niki5
Vsak ima olajšavo samo za pol leta za enega otroka. Razen če se zmenita drugače in da potem tudi drugače vpišeta.

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dohodnina in preživnina
9.3.2005 19:42:34   
SANDY
aha, jasno ;) hvala

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dohodnina in preživnina
9.3.2005 20:44:07   
Anonimen
Meni pa ni čisto nič jasno tole. Po moje se preživnina vpiše (če jo za otroka dobiva mama - pri njej), saj mora biti rubrika. Očetu pa se prizna kot olajšava. A ni tako? A niso ravno zadnjič tule ene pizdile zato, ker je to tako?

(odgovor članu SANDY)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   dohodnina in preživnina
9.3.2005 20:49:00   
niki5
Ne, mama preživnine ne vpisuje, oče pa jo, kar pomeni da ti avtomatično delijo otroka glede olajšave na pol. Na žalost :(

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dohodnina in preživnina
9.3.2005 23:21:39   
polona2
A ti imaš zaradi vsega naštetega kaj manj, ali kaj te muči :zmeden:?

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 0:24:28   
Gina
Veš, polona, tale "preživnina" ima prav. Ne le, da gre to iz davkoplačevalskega denarja, kar itak ni prav, ali pa je otrok prijavljen na csd-ju, kar je brezpredmetno.

Nekaj drugega je----če se ve zmišljujete, da ste matere samohranilke in vsepovprek potem dobivate po par jurjev od svojih mož, ker seveda je logično, da ti partner potem ne nakazuje 40 jurjev, ampak prej 10, se zgodi, da je povprečje izplačevanih preživnin 20.000,- ali manj. Kar pomeni, da marsikateri bivši mož meni, da ženski izplačuje ogromno denarja, sama pa najbrž veš, da otroka s tem denarjem ne moreš preživet. In seveda se vsi ti bivši možje izgovarjajo, da je preživnina itak taka in manjša povsod po Sloveniji, sodniki pa itak mislijo, da je tako malo denarja zgleda ženskam v resnici dovolj. Krive ste pa v bistvu zelo veliko ve, ki izkoriščate sistem, ki vas ne preverja. Poleg tega, bi bile vse olajšave, ki naj bi pripadale materam samohranilkam v resnici večje kot so, če ne bi bilo tako zelo veliko takih, ki lažejo o svojem resničnem stanju.

Ne, to do mater samohranilk ni fer. Res ne. Tudi če se ne čutiš krivo, ker se skrivaš v množici ostalih, ki lažejo, zato nisi prav nič manj škode naredila tistim, ki bi si ta denar v resnici zaslužile.

To ne leti na polono, ker ne vem, če je ona ena od tistih, ampak na vsako, ki so to storile pa.

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 7:41:10   
Anonimen
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:Gina!!!

(odgovor članu SANDY)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 9:01:55   
SANDY
Kaj napadate punce... k sploh ne veste za koga gre!!!

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 9:07:53   
niki5
preživnina, če je to name letelo, s tem ko sem napisala na žalost se hudo motiš, ker pojma nimaš v kakšni situaciji živim.. ker meni se pa zdi ne fer, da s tem ko oče plača preživnino ima kar avtomatično polovico pravice do olajšave, pa vsi dobro vemo da tista preživnina še zdaleč ne pokrije polovice stroškov. Vidiš to pa mene boli.

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 9:13:54   
Anonimen
Nihče nikogar ne napada, se pa podpišem pod Ginin post. To je dejstvo in ne napadanje.

(odgovor članu SANDY)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 9:20:07   
polona2
Še vedno vztrajam, da zaradi "lažnih" samohranilk nima nobena od vas niti tolarja manj, tudi za proslave pa ne vem kakšne brezvezne, neupravičene stvari gre denar iz davkoplačevalskih žepov, mene torej "lažne" samohranilke ne motijo, vaš način izražanja pa seveda je napadanje, pa z neprijavljennimi itak ne diskutiramo a ne, zato s svoje strani zaključujem tole brezvezno debato, lp!

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 9:23:27   
Anonimen
Ojoj, kaj pa imajo sedaj proslave s preživnino???!!!

(odgovor članu SANDY)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 9:31:22   
polona2
Ja, a če bi imela na izbiro, bi ti prostovoljno dala prispevek za prav vsako državno proslavo? Saj je to isto, denar gre iz žepov davkoplačevalcev, to sem hotela povedat, če si dobro prebrala poste od "preživnine", je kar nekajkrat omenila, kdo komu jemlje, zdaj se pa res ne bom več oglašala, to ni moj problem, jaz se s temi stvarmi ne obremenjujem, so druge zadeve, ki mi gredo veliko bolj na "jetra", lp!

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 10:03:38   
Anonimen
Niki, kje pa to piše, da ima oče s tem ko plačuje preživnino kar avtomatsko polovico pravico do olajšave. Mislim, da to ne drži, če se vidva s (bivšim) partnerjem dogovorita, da boš olajšavo uveljavlja ti, ne bi smelo biti nobenega problema, je pa tako, če plačuje preživnino in če je dober oče ne vidim nobenega razloga, zakaj ne bi uveljavljal olajšave.
Vem za primer, ko ločeni oče vedno uveljavlja celotno olajšavo in to zato, ker dobi bistveno več nazaj in potem celotno vračilo preveč plačane dohodnine nakaže svoji deklici...če pa bi olajšavo uveljavljala mamica bi pa vsi malo plačali...
Aja, pa če ne bi bilo tolikšno namišljenih samohranilk, potem bi bila naša statistika o izterjanih preživninah še veliko bolj zaštrašujoča in verjamem, da bi se tudi sodstvo malce zamislilo...da ne ponavljam tako kot je pisala Gina...

Se pa popolnoma strinjam s "preživnino" in njeno jezo nad "lažnimi samohranilkami", in vse preveč se je pri nas utrdila praksa in mišljenje "da se je pač nekdo znajdel" - Ne to zame nima nič veze z iznajdlivostjo, to je izigravanje in kršenje zakonodaje, in takšne bi bilo potrebno prijaviti...pa mislim tu na splošno, ne samo za preživnine...

(odgovor članu SANDY)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 10:27:38   
Anonimen
Še ogromno stvari je v tej naši državi neurejin in narobe. Pa tud drugje. Bog ne daj, da bi tule vse napisali. Ena med njimi pa je prav gotovo tudi problem preživnin.

(odgovor članu SANDY)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 11:22:12   
SANDY
jest sem postavila vprašanje, na katerega sem dobila odgovor! koga je pa to vprašanje zanimalo, pa ne bom razlagala. Sam očitno se bom tud sama odjavila ko bom spraševala kaj podobnega, da ne bom pol jest ta usrana, kaj spoh kej takega sprašujem!:hudicek:

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 11:25:24   
niki5
ja, miša samo z vsakim se ne da dogovoriti.. Pa nekateri tudi delajo tako, da jih delodajalci prijavijo za najnižjo zajamčeno plačo, ostalo pa na roke dobijo, potem pa iztrži pravično preživnino od takega.
Luknje so v zakonodaji, jaz do sedaj še nikoli nisem izkoriščala, ja in sem mnenja da ni prav, samo zaenkrat še vsak ki to počne misli, kaj bom jaz spremenil in zakaj ne bi, če to počnejo drugi. Je pa ravno na nas to, na posamezniku, da spremenimo. Pa koliko je ljudi ki dela na črno in plus toliko ki tudi tako delo plačujejo, ob to je vse država, ki ne pobere davka in zato smo na daljši rok vsi na slabšem..
Ampak vprašanje prvotno nima ne z mojim zadnjim nobene veze, ne s tem v kaj se je debata razvila. Torej ko je sandy spraševala jaz niti približno nisem pomislila na kaj takega. Sploh pa sama se nimam za osebo, da bom ostalim trkala na vest in verjamem v to, da se ti vse povrne pa naj bo slabo ali dobro.

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 12:17:49   
Pi-kica 1
Ja, pa tudi ni prav, da zadeve ležijo na sodišču (v mojem primeru pet let od PRAVNOMOČNOSTI),pa da država neha izplačevati nadomestilo preživnine, ko je otrok star osemnajst let, ko ima največje potrebe. Ni prav, da izkoriščajo državo lažne samohranilke, še bolj je narobe, da država ne opravi svoje funkcije!
Pač moje mnenje

LP

Pi-kica

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 13:11:43   
Gina
Sandy, kar sem napisala ni letelo nate, ker sem tako ali tako razumela, da bo mama uveljavljala....pa tudi če bi oče, kaj pa potem, če se tako zmenita.

Fora je v nekem čisto drugem, bistvenem problemu slo. zakonodaje, ki take luknje dopušča sploh.

Če pa je bila kakšna prizadeta, je bila pa lahko samo v primeru, da je vzela, da post leti nanjo. To pa lahko samo, če v resnici izkorišča zakon.
In če kljub vsemu še zmeraj meni, da ji tisto pripada, če stoji za tem, se še vedno ne bo čutila prizadeto, ali pač?

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   dohodnina in preživnina
10.3.2005 13:28:13   
niki5
Gina točno to.. Zanimivo pa mi je da recimo nekdo lahko svoja stališča izraža samo kot neprijavljen. Tega pa res ne razumem.

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?