|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodeljen vrtec oddaljen 35 km
4.9.2008 22:40:29   
jagoga
Kaj bi naredili, če vam bi dodelili mesto v vrtcu, ki je oddaljen od doma 35 km in to ne na liniji vaše poti v službo - vpis bi se izvajal sredi šolskega leta (januar 2009)?
Ker je takšen problem pri vpisih v vrtec, si v našem vrtcu privoščijo, da ti dodelijo skupino v vrtcu, ki je na njihovem območju delovanja(velike občine) in je oddalje od tvojega doma tudi do 40 km. Vsi bližnji vrtci pa so že zasedeni.  Če zavrneš in nočeš vpisati otroka tako daleč, štejejo da ni  pomanjkanja prostora in se ne moreš pritožiti. Če bi se odločila za vpis v tako oddaljen vrtec, bi bil otrok v vrtcu krepko čez 10 ur, preden bi ga lahko prevzela iz skupine. Ali je to sploh normalno, ali se kaj takega dogaja tudi po drugih občinah?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodeljen vrtec oddaljen 35 km
4.9.2008 22:45:32   
Kerensa*
Kolegica s Trojan vozi otroka v vrtec na Vransko... potem gre pa v službo v Domžale. user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.9.2008 22:57:35   
Anonimen
Mislim, da bo pritožba mogoča že zaradi njihovih pravil, da je otrok lahko največ 9 ur v vrtcu.user posted image

Poskusi, drugače pa piši na ministrstvo, tam ti bo sigurno uspelo.user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2008 7:32:43   
ursi
To ni res, da je lahko otrok v vrtcu samo 9 ur. Lahko je več ampak presežek devetih ur je potrebo doplačati (vsako začetno uro). Vsaj tako je pri nas.

Ne vem, najbolj boš sama ugotovila, kaj se ti splača. Mogoče bi se dalo ob prostem mestu otroka kasneje premestiti bliže. v kolikor res nimaš druge možnosti, da bi ti ga kdo pazil, je apč ena izmed varjant ta, da ga pač voziš tja. Vem, daleč, ampak včasih se kakšna druga možnost kasneje pojavi. V kolikor bi ga pa morala več let voziti tako daleč je pa problem ja. Za kratek čas se pa že potrpi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2008 8:31:02   
Naja31
Če bi bil ta vrtec edina možnost, bi ga pač tja peljala. 35 km pa ni tako velik.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2008 8:35:56   
simin
sama sem vozila hčerko 2 leti 25 km v eno smer v vrtec v Ljubljano, pol pa v službo, ki jo imam tudi v Ljubljani. Ampak punce vam povem, to je bila ena sama muka za obe, ker tista gneča na poti v prestolnico...
eno uro zjutraj in eno uro za domov. ni da bi govoril, še danes, ko se spomnim, me je groza, ampak nisem imela druge izbire, ker mest v vrtcih pač ni.
še dobro, da je šla v šolo!user posted image
če nimaš druge izbire, jo boš morala vozit, pa čeprav bo dolga! srečno!

< Sporočilo je popravil simin -- 5.9.2008 8:36:47 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2008 9:40:14   
dulcinea
Bodi zadovoljna, da si vsaj mesto v vtrcu dobila. Eni še tega nimajo. Pa bi ga vozili še dlje.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu simin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2008 10:24:58   
bodoča
IZVIRNO SPOROČILO: ursi

To ni res, da je lahko otrok v vrtcu samo 9 ur. Lahko je več ampak presežek devetih ur je potrebo doplačati (vsako začetno uro). Vsaj tako je pri nas.

No, pri nas pa je tako, da je lahko otrok v vrtcu največ 8 ur in nič več, tudi za doplačilo ne. Ne kompicirajo, če malo zamudiš in je tam 8 ur in 20 min naprimer, vse ostalo pa je kršenje otrokovih pravic, tako je meni ravnateljica rekla.

Ta način oz. pravilo našega vrtca mi sploh ne odgovarja, ker moram malega dat zjutraj že ob 5.30 h v vrtec in po njega lahko pridem nekje ob 15.00 h, odvisno od stanja na cesti. Hvala bogu, se lahko moj oče s svojo službo tako prilagodi, da bo lahko on šel prej po njega v vrtec.

Sem pa tud srečna, da smo sploh plac dobili v vrtcu, ki nam je praktično pred nosom. Eni sosedi so tudi dodelili vrtec oddaljen nekje 20 km, pa potem otroka ni dala tja, ker je našla drugo rešitev. Jaz vem, da tudi, če bi ga morala voziti tako daleč bi mali moral v vrtec, ker ni druge, razen da službo pustim, kar pa mi definitivno ni v interesu.

mojeustvarjanje

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.9.2008 11:12:15   
Paštetka
ČE bi morala plačevati tako ceno kot jo plačujem, in potem še tako daleč voziti otroka... NI ŠANS. raje najdem varuško. Bi me ceneje prišlo vse skupaj, pa manj živcev bi me stalo, in kar meni največ pomeni, VEČ PROSTEGA ČASA bi mi ostalo. Ne pa samo letanje po cestah in hitenje.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2008 11:34:20   
tabi
Jst sem dobila vrtec 20 km stran od doma potem mam pa službo 40+tistih 20 v nasprotno stran.pa sem dala pritožbo seveda dobila zavrneno pa sem jih skenslalauser posted image pa našla drug vrtec ki mi gre na roko.vse se da če se hoče

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2008 22:26:40   
AKŠ
IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

IZVIRNO SPOROČILO: ursi

No, pri nas pa je tako, da je lahko otrok v vrtcu največ 8 ur in nič več, tudi za doplačilo ne. Ne kompicirajo, če malo zamudiš in je tam 8 ur in 20 min naprimer, vse ostalo pa je kršenje otrokovih pravic, tako je meni ravnateljica rekla.

Ta način oz. pravilo našega vrtca mi sploh ne odgovarja, ker moram malega dat zjutraj že ob 5.30 h v vrtec in po njega lahko pridem nekje ob 15.00 h, odvisno od stanja na cesti. Hvala bogu, se lahko moj oče s svojo službo tako prilagodi, da bo lahko on šel prej po njega v vrtec.

Sem pa tud srečna, da smo sploh plac dobili v vrtcu, ki nam je praktično pred nosom. Eni sosedi so tudi dodelili vrtec oddaljen nekje 20 km, pa potem otroka ni dala tja, ker je našla drugo rešitev. Jaz vem, da tudi, če bi ga morala voziti tako daleč bi mali moral v vrtec, ker ni druge, razen da službo pustim, kar pa mi definitivno ni v interesu.

tole da je 8 ur maximalno otrok v vrtcu je meni osebno malo mim. Saj ne rečem - tudi sama sem ena izmed tistih, ki komaj čaka da pride po otroka in da ga odpelje domov.

sam če realno pogledaš - otroka daš v vrtec zato ,ker greš ti v službo! V službi delovnik traja 8 ur. Od vrtca pa do službe imam pa v eno smer 20 minut vožnje. Torje je otrok avtomatsko v vrtcu dobrih 8ur in pol....

A pol lahko otroka v vaš vrtec dajo samo tisti ki delajo polovični delovni čas, al pa da majo še nekoga, ki pride otroka iskati prej kot prideš ti iz službe....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2008 22:47:13   
nanč
Nevem no..če sešteješ plačilo vrtca(ki za nekatere ni malo)in vožnja vsak dan v obe smeri,te mogoče pride ceneje privat varstvo kje bližje?

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?