|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodatki tako in drugace
16.2.2007 15:37:49   
Ciril
Lep pozdrav... z mojo drago imava en problem, in isceva alternative, kako zadevo spelat....
Sam sem redno zaposlen, s placo ki ni tako zelo slaba, vendar ob stroskih (kredit za stanovanje in tekoci stroski) na koncu ostane bolj ena zalost od moje place, pa vendar nekako za stisat skoz mesec. Moja draga, pa dela prekvalifikacijo, torej ima status izrednega dijaka, in dela preko servisa. Nekaj malega sicer zasluzi, vendar ker gre za manjse podjetje dela po potrebi nekako po 3 ali 4 ure dnevno. Zaenkrat je vse lepo in prav, vendar........
V Septembru pricakujeva rojstvo najinega prvega otroka, in dilema je tu....
Jasno je, da jaz v sluzbi oddam pole za otroski dodatek.
Vendar problem se pojavi v njenem primeru..... ima status, ki ji ne bo nic pomagal, saj z dojenckom tako ali tako ne bo sla v solo ali v sluzbo, torej izpad dohodka zna bit strasen, in zanima me kaj se da storit, da bi prisla do (po moznosti cimvisje) financne pomoci drzave.
ali........:
-obstaja financna pomoc mamicam s statusom?
-obstaja moznost financne pomoci za mlado druzino s strani CzSD
-je mozno dat nazaj status, se vpisat na zavod in potem iskat podporo
-....morda kaj drugega, pametnejsega?

Vem da je casa se mnogo, do prihoda najine pikice, vendar imava zeljo cimprej si prit na jasno kako in kaj nama sledi, da bova kasneje vsaj malo bolje pripravljena na birokracijo, ki naju caka!

Ob tem naj povem, da ziviva v lastniskem stanovanju in da sva porocena (vkolikor ta dva podatka igrata kaksno vlogo!?)

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodatki tako in drugace
16.2.2007 15:56:10   
Lunc_a
če bo bila še naprej študentka ima večje ugodnosti ja.V iskalnik na najdi.si daj študentske družine in se ti bo kar veliko izpisalo ven.nam se ni štelo dohodki partnerja preko študenta,tako sem dobivala 40 tisočakov na mesec,plus otroški 26 tisočakov.podporo s socialne dobita le,če ne presegata cenzusa 96 tisočakov,če presegata ne dobita z njihove strani nič.Ona lahko zaprosi tudi za štipendijo.Se opravičujem,ker pišem v tolarjih,mi je lažje user posted image

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2007 15:58:28   
Ciril
problem nastane v tem da ni studentka, vendar izredna dijakinja, saj dela prekvalifikacijo iz ene strokovno tehnicne sole na drugo. Pa menda je nek haklc tut v tem, ker ziviva na istem naslovu in sva porocena..... neke fore se grejo, da je moz obljubil da bo skrbel in prezivljal pa te smesnice.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2007 15:58:28   
Lunc_a
Aja,pa tudi tist zavitek dobita za otroka.že 3 mesece pred rojstvom lahko oddata vlogo.priporočam vama pa denar.
evo link-a   http://www.studentskedruzine.com/index.php?akcija=pravice   tukaj si lahko prebereta vse kar vas zanima

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2007 1:35:41   
Anonimen
Kaj pa jaz vem, Cirilčič... user posted image

Torej... sta mož in žena, živita v lastniškem stanovanju, ona ima status izredne dijakinje, ti si zaposlen z "ne tako slabo" plačo - sem prav zastopla? user posted image

Če ne pričakujeta dvojčkov, trojčkov ali česa podobnega, potem boste septembra trije. Za tri bitja (dve odrasli bitji in en potomec) je cenzus za pridobitev denarne pomoči na CSD tam nekje okrog 400 eurov. Kar v bistvu pomeni, da če imaš ti netto plače (brez malice in prevoza in teh traparij) samo 1 euro več kakor teh cca. 400 eurov, potem ne morete dobiti denarne pomoči (DSP) od CSD-ja oz. MDDSZ. Za logiko, kako naj trije preživijo s 400 euri, me seveda ne vprašat. user posted image
Če imaš plače v rangu 400 eurov + max. 20%, potem lahko zaprosite za izredno denarno pomoč, vendar morate imeti že zelo dober razlog zanjo, glede na to, da imaš ti redno službo, kar za njih pomeni, da lahko zaprosiš za povečan limit, lahko vzameš kredit in podobno. To, da ti pošten delež plače požre stanovanjski kredit in ti torej ostane veliko manj netto kakor na plačilni listi, ti je lahko nekoliko v korist. Ni pa nujno.
Njen status je pravzaprav popolnoma nekoristen. Ne glede na to, da sta poročena in da si ti zaposlen, pa ji bo pripadal starševski dodatek, t.i. državna porodniška, ki znaša cca. 170 eurov mesečno. Prvo nakazilo bo en mesec PO rojstvu otroka. Isto velja za otroški dodatek, vendar bo višina le tega odvisna od tvoje plače (pokukaj na izračune na CSD Šiška, koliko boste dobili). Tudi paket za novorojenčka oz. denarno nadomestilo namesto paketa boste dobili, ne glede na tvojo plačo. Tam okrog 250 eurov ga bo. In če ste iz Ljubljane, lahko v primeru, če tvoja plača za največ 20% presega tistih 400 eurov, dobite še občinsko pomoč ob rojstvu otroka, ki je tudi cca. 250 eurov.

In that's it, Cirilčič... Bo kar morala držati tista "v dobrem in slabem, v bogastvu in revščini, pa kaj jaz vem kje še vse..." user posted image user posted image user posted image

Da bi tvoja gospa žena "vrnila" status izredne (polnoletne) dijakinje, pa ni možno. Saj će bi se vpisala na RZZ, ne bi bilo po finančni plati čisto nič drugače - tvoja plača je bistvena. Ona pa bi imela samo nepomembne obveznosti do RZZ, ki bi vama obema kravžljale živce.

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 18.2.2007 1:38:11 >

(odgovor članu Ciril)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?