|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodatek za veliko družino
17.12.2009 23:01:55   
kajjada
Pozdravljeni,

zanima me ali mi pripada dodatek za veliko družino za leto 2009, če sem oktobra rodila tretjega otroka. Ali bom upravičena do tega dodatka prvič v letu 2010?

Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodatek za veliko družino
17.12.2009 23:05:35   
zmajaz
Po logiki bi ga morala dobiti že za 2009 tudi. A vlogo za otroški dodatek za 3. otroka si že oddala?

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 17.12.2009 23:06:12 >

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2009 23:16:45   
kajjada
Sem že oddala in dobila odločbo, vendar je bilo decembra nakazilo še vedno za dva otrokauser posted image . Za veliko družino pa naj bi mi sami poslali odločbo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2009 23:24:14   
lex
jay sem rodila lani julija in sem dobila dodatek šele novembra. januarja pa mislim, da jo delijo ya tekoče leto. ogoče pa dobiš oba hkrati.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2009 23:30:18   
zmajaz
Po mojem boš tudi potem dobila vse naenkrat. OD boš definitivno dobila za nazaj tudi, ker se pravica prizna z mesecem rojstva. Pa tudi ta dodatek za veliko družino ti pripada, saj nikjer ne piše, do kdaj moraš roditi, da še dobiš za tekoče leto (da bi bili določeni neki meseci), tako da boš skoraj zagotovo dobila še vse za nazaj.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.12.2009 6:36:24   
Anonimen
jaz se nino rodila augusta. dodatek tudi za njo in dodatek za veliko druzino pa sem dobila sele novembra.
tudi ce oddas vlogo za OS 31.12., ti pripada dodatek za to leto, ko si ga oddala.
ni vazno. al rodis 1.1. ali 31.12.(samo moras vlogo oddat do 31.12.

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.12.2009 9:07:47   
madela
Tudi jaz sem rodila oktobra in sem potem decembra dobila dodatek za veliko družino.
Tako,da ja ti pripada.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.12.2009 11:25:43   
Najki
Ma ena fora je, ce vlozis vlogo 2 ali 3 mesece po rojstvu, potem od takrat naprej steje. Ce pa prej, pa steje od meseca rojstva in dobis za nazaj. Se pa ne spomnim, koliko je ta rok.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.12.2009 14:26:04   
SaaS
Jaz sem tudi rodila zdaj oktobra 09 in sem dodatek za veliko družino dobila pred dvema dnevoma. Tudi otroški dodatek že dobivam za tri otroke.
Vse te papirje za otroški dodatek in dodatek za veliko družino sem urejala takrat kot porodniško, če se prav spomnim, le po rojstvu je mož tja nesel potrdilo o rojstvu (in ne vem, morda takrat še kaj podpisal, dopisal.)

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.12.2009 21:15:43   
kajjada
Hvala za odgovore.

Me pa še zanima, če ste mrale oddat posebej vlogo za veliko družino, ker meni je rekla na csd, da mi ni treba in oni to avtomatsko naredijo.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.12.2009 21:24:38   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Najki
Ma ena fora je, ce vlozis vlogo 2 ali 3 mesece po rojstvu, potem od takrat naprej steje. Ce pa prej, pa steje od meseca rojstva in dobis za nazaj. Se pa ne spomnim, koliko je ta rok.

To velja za otroški dodatek ne za dodatek za veliko družino.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.12.2009 21:25:33   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: kajjada
Me pa še zanima, če ste mrale oddat posebej vlogo za veliko družino, ker meni je rekla na csd, da mi ni treba in oni to avtomatsko naredijo.

Ne - to naredijo samo po uradni dolžnosti, če si prejemnik otroškega dodatka in oddaš vlogo zanj. Sam pa moraš oddati vlogo posebej samo v primeru, če nisi prejemnik otroškega dodatka.

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.12.2009 22:16:24   
power girl
Pozdravljene!
Se opravičujem kajjadi,da se vsiljujem z svojim vprašanjem.Mene zanima kdaj lahko oddam vlogo za dodatek za veliko družino,če imam rok 14.1.  in še eno vprašanje bi imela:Saas je napisala,da je vlogo za otroški dodatek vložila takrat ko je urejala porodniško.Ker sem pač glede tega malo nevedna,me zanima,če lahko pred porodom vložiš vlogo za otroški dodatek?
Se opravičujem,če sem vam zatežila,vendar vem da boste prijazne in mi boste odgovorile.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.12.2009 22:22:12   
zmajaz
Hm - ne vem, kako bi lahko vlogo za otroški dodatek oddal prej, če moraš pa nanjo vpisati otrokov EMŠO. user posted image  Praviloma se ta vloga odda v roku 90 dni po rojstvu otroka - če jo oddaš v tem roku, se pravica prizna z mesecem rojstva in dobiš OD tudi za nazaj.

Glede vloge za dodatek za veliko družino je pa tako, da se ta NE oddaja, če si prejemnik otroškega dodatka, ker se ti ta pravica prizna samodejno - sami izdajo odločbo, brez vloge. Vlogo morajo oddati samo tisti, ki slučajno niso prejemniki OD.

(odgovor članu power girl)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.12.2009 7:50:37   
SaaS
Zdaj se spomnim, kako je bilo, ko druge pišejo. Meni je potekel OD od prej in sem morala podaljšati (za dva otroka). Sem izpolnila vlogo. Je rekla gospa na csd, da za tretjega pa po rojstvu samo mož prinese potrdilo o rojstvu in se potem spremeni OD za tri otroke, dobim novo odločbo, brez da spet kaj vlagam po rojstvu. Ko tem že rekla, ne vem morda je mož tam še kaj podpisal, oz. sta kaj še dopisala na vlogo.
Dodatek na veliko družino pa je tako kot je napisala zmajaz. Če imaš OD ga dobiš avtomatično brez vloge, če pa nimaš OD, pa moraš izpolniti vlogo. Tako da tudi tega potem nisem več urejala, le potrdilo o rojstvu, da imamo tretjega otroka.

< Sporočilo je popravil SaaS -- 19.12.2009 7:52:41 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.12.2009 15:26:59   
power girl
Hvala za odgovor!

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.12.2009 9:11:25   
mala zirafa
Koliko pa znaša ta dodatek?

(odgovor članu power girl)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.12.2009 9:47:16   
zmajaz
387 evrov 1x letno za 3 otroke, za 4 ali več pa 472 evrov

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.12.2009 9:50:34   
Anonimen
kdaj pa nakazejo za tekoce leto? v katerem mesecu?

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?