Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dodatek za veliko družino 17.12.2009 23:05:35
|
|
|
|
zmajaz
|
Po logiki bi ga morala dobiti že za 2009 tudi. A vlogo za otroški dodatek za 3. otroka si že oddala?
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 17.12.2009 23:06:12 >
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 17.12.2009 23:16:45
|
|
|
|
kajjada
|
Sem že oddala in dobila odločbo, vendar je bilo decembra nakazilo še vedno za dva otroka . Za veliko družino pa naj bi mi sami poslali odločbo.
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 17.12.2009 23:24:14
|
|
|
|
lex
|
jay sem rodila lani julija in sem dobila dodatek šele novembra. januarja pa mislim, da jo delijo ya tekoče leto. ogoče pa dobiš oba hkrati.
|
|
RE: dodatek za veliko družino 17.12.2009 23:30:18
|
|
|
|
zmajaz
|
Po mojem boš tudi potem dobila vse naenkrat. OD boš definitivno dobila za nazaj tudi, ker se pravica prizna z mesecem rojstva. Pa tudi ta dodatek za veliko družino ti pripada, saj nikjer ne piše, do kdaj moraš roditi, da še dobiš za tekoče leto (da bi bili določeni neki meseci), tako da boš skoraj zagotovo dobila še vse za nazaj.
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 18.12.2009 6:36:24
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz se nino rodila augusta. dodatek tudi za njo in dodatek za veliko druzino pa sem dobila sele novembra. tudi ce oddas vlogo za OS 31.12., ti pripada dodatek za to leto, ko si ga oddala. ni vazno. al rodis 1.1. ali 31.12.(samo moras vlogo oddat do 31.12.
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 18.12.2009 9:07:47
|
|
|
|
madela
|
Tudi jaz sem rodila oktobra in sem potem decembra dobila dodatek za veliko družino. Tako,da ja ti pripada.
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 18.12.2009 11:25:43
|
|
|
|
Najki
|
Ma ena fora je, ce vlozis vlogo 2 ali 3 mesece po rojstvu, potem od takrat naprej steje. Ce pa prej, pa steje od meseca rojstva in dobis za nazaj. Se pa ne spomnim, koliko je ta rok.
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 18.12.2009 14:26:04
|
|
|
|
SaaS
|
Jaz sem tudi rodila zdaj oktobra 09 in sem dodatek za veliko družino dobila pred dvema dnevoma. Tudi otroški dodatek že dobivam za tri otroke. Vse te papirje za otroški dodatek in dodatek za veliko družino sem urejala takrat kot porodniško, če se prav spomnim, le po rojstvu je mož tja nesel potrdilo o rojstvu (in ne vem, morda takrat še kaj podpisal, dopisal.)
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 18.12.2009 21:15:43
|
|
|
|
kajjada
|
Hvala za odgovore. Me pa še zanima, če ste mrale oddat posebej vlogo za veliko družino, ker meni je rekla na csd, da mi ni treba in oni to avtomatsko naredijo.
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 18.12.2009 21:24:38
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najki Ma ena fora je, ce vlozis vlogo 2 ali 3 mesece po rojstvu, potem od takrat naprej steje. Ce pa prej, pa steje od meseca rojstva in dobis za nazaj. Se pa ne spomnim, koliko je ta rok. To velja za otroški dodatek ne za dodatek za veliko družino.
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 18.12.2009 21:25:33
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajjada Me pa še zanima, če ste mrale oddat posebej vlogo za veliko družino, ker meni je rekla na csd, da mi ni treba in oni to avtomatsko naredijo. Ne - to naredijo samo po uradni dolžnosti, če si prejemnik otroškega dodatka in oddaš vlogo zanj. Sam pa moraš oddati vlogo posebej samo v primeru, če nisi prejemnik otroškega dodatka.
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 18.12.2009 22:16:24
|
|
|
|
power girl
|
Pozdravljene! Se opravičujem kajjadi,da se vsiljujem z svojim vprašanjem.Mene zanima kdaj lahko oddam vlogo za dodatek za veliko družino,če imam rok 14.1. in še eno vprašanje bi imela:Saas je napisala,da je vlogo za otroški dodatek vložila takrat ko je urejala porodniško.Ker sem pač glede tega malo nevedna,me zanima,če lahko pred porodom vložiš vlogo za otroški dodatek? Se opravičujem,če sem vam zatežila,vendar vem da boste prijazne in mi boste odgovorile.
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 18.12.2009 22:22:12
|
|
|
|
zmajaz
|
Hm - ne vem, kako bi lahko vlogo za otroški dodatek oddal prej, če moraš pa nanjo vpisati otrokov EMŠO. Praviloma se ta vloga odda v roku 90 dni po rojstvu otroka - če jo oddaš v tem roku, se pravica prizna z mesecem rojstva in dobiš OD tudi za nazaj. Glede vloge za dodatek za veliko družino je pa tako, da se ta NE oddaja, če si prejemnik otroškega dodatka, ker se ti ta pravica prizna samodejno - sami izdajo odločbo, brez vloge. Vlogo morajo oddati samo tisti, ki slučajno niso prejemniki OD.
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 19.12.2009 7:50:37
|
|
|
|
SaaS
|
Zdaj se spomnim, kako je bilo, ko druge pišejo. Meni je potekel OD od prej in sem morala podaljšati (za dva otroka). Sem izpolnila vlogo. Je rekla gospa na csd, da za tretjega pa po rojstvu samo mož prinese potrdilo o rojstvu in se potem spremeni OD za tri otroke, dobim novo odločbo, brez da spet kaj vlagam po rojstvu. Ko tem že rekla, ne vem morda je mož tam še kaj podpisal, oz. sta kaj še dopisala na vlogo. Dodatek na veliko družino pa je tako kot je napisala zmajaz. Če imaš OD ga dobiš avtomatično brez vloge, če pa nimaš OD, pa moraš izpolniti vlogo. Tako da tudi tega potem nisem več urejala, le potrdilo o rojstvu, da imamo tretjega otroka.
< Sporočilo je popravil SaaS -- 19.12.2009 7:52:41 >
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 19.12.2009 15:26:59
|
|
|
|
power girl
|
Hvala za odgovor!
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 26.12.2009 9:11:25
|
|
|
|
mala zirafa
|
Koliko pa znaša ta dodatek?
|
|
|
|
RE: dodatek za veliko družino 26.12.2009 9:50:34
|
|
|
|
Anonimen
|
kdaj pa nakazejo za tekoce leto? v katerem mesecu?
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?