Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
dodajanje tekočine dojenemu sedemtedniku - kako? 31.1.2005 15:48:39
|
|
|
|
nežre
|
Vem, da načeloma polno dojeni otroci dobijo dovolj tekočine preko materinega mleka. Vendar bi rada našemu sedemtedniku dodajala malo čaja iz kumine in janeža za lajšanje krčev, pa ne vem kako. Nad okusom čaja očitno že tako ni preveč navdušen. Če mu ga poskusim dajat po žlički, se mi zdi, da gre vanj več zraku kot čaja, kar je za krče še slabše. Kupila sem Aventovo stekleničko s cucljem številka 1 (samo ena luknjica) in po njej naredi mogoče požirek ali dva, več pa ne, ker mu okus ni dober. Danes sem mu v malo čaja poskusila dati Sab simplex kapljice (do sedaj sem mu jih dajala z žličko) in mu ga ponudila pred obrokom in seveda ga je takoj spil, ker je bil malo sladek od teh kapljic. Sedaj pa me zanima naslednje: 1. Prodajalke so mi sicer zagotovile, da so Aventovi cuclji res tako oblikovani kot dojke same, da z njimi dojenček sigurno ne zgubi sesalnega refleksa. Imate kakšne izkušnje s tem? Mi lahko to potrdite? Zelo se namreč bojim, da bi zaradi pitja čaja po steklenički, počasi začel zavračat sesanje pri meni. 2. Kaj mi vi svetujete, kako naj mu dodajam čaj in ali je pametno, da mu vanj zmešam Sab-ove kapljice?
|
|
|
|
dodajanje tekočine dojenemu sedemtedniku - kako? 31.1.2005 16:02:38
|
|
|
|
Teja N
|
Hmmmm... mnenja glede tega so precej deljena. Sem prepričana, da boš dobila precej različne odgovore. Moje mnenje je, da je sicer lažje dajat tekočino po steklenički, vendar je res, da se otroček še kako hitro navadi, da tam teče skoraj samo od sebe (pa čeprav si kupila cucelj z najmanjšo luknjico), na dojki je pa treba pošteno vlečt. In otroci se seveda znajdejo, zakaj bi se trudili, če ni treba?:) Tudi jaz sem prakticirala vse mogoče zaradi krčev in res je lepše popil, če so bile notri sladke kapljice. Vseeno mu raje poskušaj dati po žlički, že zato, da se nauči - sladke stvari so po žlički, mleko pa iz dojke. Žličko z malo tekočine mu daj k ustom in naj sam posesa tekočino. Večkrat po malem, pa bo šlo. Sprva bo seveda nespreten, saj je to nekaj čisto novega, a se bo sčasoma lepo navadil. Lahko mu daš Hippov instant čaj, ki vsebuje komarček, kamilico, janež in še kaj, je zelo fin za krče. Samo ti čaji so že sladkani. Veliko uspehov in čim manj krčev ti želim! Joj, ko se ob tvojem pisanju spomnim naših začetkov z malo štručko, se mi kar milo stori...:love: Lp, Teja:)
|
|
|
|
dodajanje tekočine dojenemu sedemtedniku - kako? 31.1.2005 17:47:05
|
|
|
|
Lunca1
|
Mi smo imel tudi problem s cucljem od aventa. je res trši od Nuk-ovih. Se mi zdi da je bil nakup NUK-ove flaše nakup leta. Zdaj brez problema pije, razen če je seveda sita.:bravo::bravo::bravo: Lp Lunca
|
|
|
|
dodajanje tekočine dojenemu sedemtedniku - kako? 31.1.2005 19:58:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojla! sicer sva midva lepo pila...sem pa zadnjič kupila lepo navadno flaško pri mullerju..baby nova...in od takrat spije 3 flaške na dan..oz. v 24 urah...je pa res da sam prime flaško in pije...se mu dopade... če je v tem fora, da rad pije, da sam pije..:zmeden:.. poskusi!
|
|
|
|
dodajanje tekočine dojenemu sedemtedniku - kako? 31.1.2005 22:04:14
|
|
|
|
Blanka77
|
Po moje ni kriv Avent. MOja tudi ni hotla na začetku, ker verjetno ni znala uporabljat teh zadev. Sem pa cucelj ene prakrat prekuhala in ga mal s prsti zmencala, da je bil bolj mehek, potem je pa šlo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?