ronja
|
- Generacija X (super film, realen, pa optimističen ) - Meseno poželenje (Carne tremula, če sem si prav zapomnila) - Govori z njo (Habla con ella) - I tu mama tambien... (v bistvu, karkoli od Almodovarja - ta tip enostavno ne zna naredit slabega filma! Mala education, Volver,... skratka, od njega je vse dobro, vse zaplete, da ti ni jasno, kako bo to odpletel, potem pa nekaj čisto svojega ven najde in vedno je nek optimističen konec, ampak ne v smislu predvidljivih happy endov) - Crash (tu super vidiš, da svet ni črnobel!) - Dvojna igra, pa tudi Krvavi diamant (podobno kot mi je od Almodovarja vse super, so mi všeč tudi filmi, kjer igra Di Caprio - z izjemo Titanika, ta ni bil glih po moje okusu - samo igral je pa še vedno dobro.) - Še dva italijanska sta super, pa se zdaj ne spomnim naslovov, ko se spomnim, ti napišem. - Če hočeš malo bolj zamorjene, si pa oglej Mrtveca - zelo čuden film, ki ga nikakor ne moreš pozabit, čeprav ne veš, zakaj. musical: (niso glih najina zvrst, navadno jih sovražim, ampak tale mi je pa ostal v spominu): - Hair, ker ima še point in ni samo blesavo pocukran biografije: - Motoristov dnevnik (biografija zgodnjih let Che Guevare) - Ray (biografija o Rayu Charlesu) - Walk the line (Jonny Cash) - Nowhere boy - zgodba o Johnu Lennonu - Ed Wood (biografija o najslabšem režiserju vseh časov, ČB, čeprav iz naših časov, igra Johnny Depp, ki je seveda odličen) risanke oz. animirani filmi: - Shrek 1,2 in 3 (4. še nisem gledala, baje je tudi fajn - itak) - Neverjetni - Toy story 1 in 2 - Ant Z - še ena druga o žužkih je bila približno istočasno z mravljincem Z in je tudi super, pa se ne spomnim naslova. O komedijah moram malo premislit, težko se je spomnit kake res dobre - Thruman's show - Pulp fiction Tele niso presežek, ampak so recimo ok: - Dogma - Wayn's world - Smrtonosno orožje zna bit na momente tudi smešno - Liar, liar (Jim Carry da veliko komedijam tisto nekaj, da niso čist bedaste, pa čeprav niso glih za 5x gledat) - Pa kake parodije, ala Policijska akademija, če se ti nič ne da mislit. dokumentarci: - boj za preživetje - the root of all evil drugih ne vem naslovov, je pa še precej dobrih, sploh s starejšim datumom
|