|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   do kdaj imeti otroka v stolčku do 18 kg?
23.8.2010 15:56:02   
maktub
do kerega leta ste imele otroka v stolčku do 18 kg.. namreč nas tamali ima 16 kg in 27m in v stolčku je knap knap... gledala sem že te nadaljevalje ki so do 36 kg am,pak se mi zdijo za njega se preveliki, pa se nimajo ležečega položaja nas pa tko rad spi noter?.... 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: do kdaj imeti otroka v stolčku do 18 kg?
23.8.2010 16:19:34   
zmajaz
Ja naslednja stopnja je 15-36, kar pomeni, da bi vaš s 16 kg že lahko bil notri, vendar sta pa pač slabosti, da se ti ne dajo polečti in da se vežeta otrok in sedež kar skupaj tritočkovno, zato zna biti nekoliko manj stabilen v avtu ta sedež, če je otrok sicer še majhen. Ti pa verjetno tam proti zimi, ko bodo prišla na vrsto bolj debela oblačila, ne bo preostalo drugega, kot da greš na večji sedež.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.8.2010 17:59:11   
gaya24
Mi imamo enak problem....naš je star 29m in ima 17,5kg. Sem ravno včeraj naročila nov avtosedež, tako, da čez kakšen teden se bo vozil že v novem. Zdaj imamo maxi cosi Tobi in je glih za glih... Glede na to, pa da bo treba oblečt počasi dolg rokav in pa še kakšno jaknco, si pa res ne predstavljam več, da bi ga basala v Tobija.

Zdaj smo naročili tegale, ki se pritrdi z isofix sistemom, ki ga itak ima že vsak avto.

http://soncek.si/si/avtosedez-recaro-monza-seatfix-mikrofibra-black-silver-isofix-i19333.shtml

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.8.2010 19:34:13   
maktub
ja sej... zdaj je se v redu ampak pozimi pa nevem kako bo....
sam se mi zdi da so se premajhni za v une stolčke... nevem... kako pa bo ko bo not zaspal.ker nas nam 1 2 3 zaspi noter.. dovolj da se vozimo 10 km ga zmanjka:(

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.8.2010 20:21:56   
zmajaz
No mi imamo pa Evolve za oba in se nam ne bo treba spopadati s tovrstnimi težavami. user posted image Ker sem že pri kolegici videla, kako se je ubadala s tem istim problemom - fant zelo velik, praktično prevelik za v sedež 9-18, a preveč nestabilen v sedežu 15-36, tako da se zdaj kljub vsemu še kar tlači v Tobiju, čeprav je pri 3 letih tako velik, da bi mu prisodil 5 let, težak pa tudi okoli 16 kg.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 23.8.2010 20:24:00 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.8.2010 8:28:11   
mala
Mi ga imamo v takem stolčku že od 2-eh let in pol, ima pa 14kg. Problem spanja pa rešujemo tako, da rahlo podremo sedež v avtu in potem je lepo nazaj naslonjen...imamo to možnost, ker so sedeži v avtu samostojni, ne vem pa kako bi rešila ta problem, če bi imeli klop zadaj.

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.8.2010 8:36:51   
Najaa
Naša tavečja je šla iz 18kg stolčka pri okoli 2,5 letih. Pa bi lahko šla že prej.

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.8.2010 9:09:31   
thaiss
Naš je pri 2,5 letih (14,5kg) prerasel v višino stolček do 18kg in smo se odločili za Kiddy in moram povedat da je res super nakupuser posted image

< Sporočilo je popravil thaiss -- 24.8.2010 9:10:39 >

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.8.2010 10:15:31   
HHH
Naš je star 3 leta in je še vedno v njem. Ni videt da mu bo kmalu premajhen. Tudi hčerka je bila dolgo v njem. Oba sta bolj suha, tako da širina ni problem. Po dolžini pa je premajhen takrat, ko glava gleda čez, ko ni več opore za glavo.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.8.2010 10:28:44   
thaiss
sej našemu je glava gledala ven, po širini in kilaži bi nu še odgovarjal

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.8.2010 12:24:22   
viv_
Pri nas je šla ta velika ven pri slabih 3 letih se mi zdi, pa je bila ornk baba. Res velika. Ker mi je bil tale 5-točkovni način zapenjanja ful boljši, pa tudi če je zaspala je bilo fajn. Potem smo kupili Römer Kidfix, ki je super stol.

Tamala je pa pri 3,5 letih (14 kg - 100 cm) še vedno v Römer Kingu. Pa tudi še nekaj časa bo. Ker prostora je še dovolj. No, protestira edino to, da ne bi bila več na naramnicah.

Počasi bomo pomoje Kinga odmontirali, tamalo prestavili v Kidfixa, ta veliki pa jahača.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.8.2010 12:32:25   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: HHH

Naš je star 3 leta in je še vedno v njem. Ni videt da mu bo kmalu premajhen. Tudi hčerka je bila dolgo v njem. Oba sta bolj suha, tako da širina ni problem. Po dolžini pa je premajhen takrat, ko glava gleda čez, ko ni več opore za glavo.

Sedez je premajhen tudi, ko so pritrdisca ramenskih pasov pod visino ramen. Seveda pa tudi glava ne sme gledati ven, teza otroka pa prav tako ne sme presegati predpisane.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.8.2010 12:44:55   
sazi
Po mojem je glede udobja in varnosti najbolje, da si omislite en stol 9-36 kg. (kot pravi zmajaz -Evolva ali kaj podobnega).
Naš tavečji je bil v Tobiju do cca 3,5 let, je pa imel takrat cca 103 cm in 14 kg. Pa še bi lahko bil v Tobiju, ampak dmo ga odstopili naši mali miss, sinko pa je dobil Cybex Solution - se ga ne da poležat, ampak mali itak skoraj nikoli ne spi v avtu, drugače smo pa z nim zadovoljni. Si pa ne prestavljam malega notri 2 leti nazaj.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.8.2010 9:46:03   
mišk
Naša bo oktobra stara tri leta. Visoka je okol enega metra in ima 13800g. Jo še kamot dobim v tega 9-18 kg. Upam, da bo do pomladi še lahko bila v tem sedežu. Po kilaži je itak še prelahka, višina ramen se pa že "nevarno" bliža skrajni zgornji točki. Bomo vidli, kak bo, ko bo pozimi bolj oblečena...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.8.2010 9:54:59   
mamamajča
Naš je star tri, v stolčku še vedno fino sedi. Imamo en super stolček, tako da so mu pasi še vedno nad rameni, čisto prav mu je še.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
28.8.2010 18:30:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamamajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
29.8.2010 19:20:11   
Aja1
Naša je tudi pri 3letih in 9ih mesecih (104 cm, 17 kg) v Romer kingu. Ven bo šla na zimo, ko bo šla tamala v tega, tavelika pa Romer kid plus.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.8.2010 15:08:39   
barni
Jaz se tudi to sprašujem. rada bi, da bi bila čimdalj v 9-18kg. Imamo duo plus od Romerja in je super. Dovolj širok in velik, lepo se poleži...imamo tudi Evolvo, samo mi gre tako na živce tista obloga okoli glave, da je joj. Pozimi, ko je oblečena v bundo, jo komaj stlačim tja vmes ko je vse nekaj nagužvano. Samo mislim, da se tista blazina ne da odstranit.

VErjetno jo bomo morali pozimi premaknit v sedež 15-36 imamo Cybex ixfix solution. Težka je okoli 15 kg in velika okoli 98 cm. Zdaj ji je 9-18 še čisto prav, samo pozimi z vsemi oblačili vred pa ne vem no...

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.9.2010 13:28:17   
lenca1
barni-glede na to, da imate pri vas oba sedeža meda katerima se odločam, me zanima katerega bolj priporočate (Cybex ali Evolvo)?

Sedanji sedež (9-18) bo dobila mlajša sestrica, za ta večjo pa sploh ne vem kaj naj kupim. Problem je ta, da ima ta starejša že skoraj celo leto enako kilažo (12,5kg) in vprašanje je kdaj bo dosegla magičnih 15kg, velika pa je dovolj. Glede na teste bi vsekakor vzela raje Cybexa, Evolva pa se mi bolj dopade, ker bi lahko še nekaj časa uporabljala 5-točkovni varnostni pas (je verjetno varneje, glede na njeno težo) in tudi poleže se verjetno bolj kot Cybex.

Kakšna obloga vas to moti pri Evolvi? Aja, še to: starejša bo novembra dopolnila 3 leta.

< Sporočilo je popravil lenca1 -- 1.9.2010 13:30:38 >

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.9.2010 13:44:37   
barni
Lenca, mi Cybexa še nismo sprobali, je pa to pač sedež 15-36 imamo pa z isofixom. Naša je že težka 15 kg, samo je še ne bom dala v ta sedež dokler ne bo res prevelika za tega 9-18. Meni se še ne zdi primerna za 15-36, ker je tam otrok pripet z varnostnim pasom od avta. Pa tudi spanje je problem, ker se 9-18 lepo poleže in to med vožnjo, ti pa ne.

Evolva ima svoj pas, ker je kombiniran sedež, samo mene moti ta obloga okoli glave, ne blago ali material ampak način, kako je narejeno, ker pozimi je moteče ko jo z bndo in kapo vred tlačim notri. Poleti ni panike.

Jaz vaše vsekakor ne bi dala v 15-36 če še nima toliko kg. To je moje mnenje.

Pozdrav!

(odgovor članu lenca1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?