Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
dnevno spanje dvoletnika 11.5.2009 11:21:29
|
|
|
|
ccoko
|
Stari smo 26 mesecev in že en mesec imamo težave pri uspavanju čez dan med vikendi, saj nikakor noče zaspati. Če ga pustimo budnega cel dan ga nič ne matra, edino večkrat zaradi tega potem ponoči bolj nemirno spi. Tudi v vrtcu baje včasih zaspi šele ob pol dveh. Pa se čez vikend držimo istega urnika kot v vrtcu. Ko pa zaspi pa spi tudi do štirih, petih če ga pustimo. Zvečer imamo pa seveda spet iste težave. Beremo knjigico, vendar on hoče pri vsaki knjigici sodelovati, sprašuje in komentira vse na slikici, to ga ne uspava. Če pa vzamemo knjigo brez slikic pa protestira in tud nikamor ne pridemo. Aja, pa včasih zvečer zaspi ob devetih, včasih celo ob desetih, pa je ob osmih, najkasnej ob devetih že v postelji. Dajte mi kak nasvet.
|
|
|
|
RE: dnevno spanje dvoletnika 11.5.2009 11:24:40
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz ga podnevi ne bi silila....moja 2 ze od treh let nista niti v vrtcu spala... smo pa imeli zato zvecer vse postimano, brez problemov....
|
|
|
|
RE: dnevno spanje dvoletnika 11.5.2009 11:32:18
|
|
|
|
Splišni
|
Če dolgo spi čez dan, ko enkrat zaspi, potem bi jaz kar vztrajala pri spanju. Vsaj poskusila bi še nekaj časa. Moj je spal po tri ure do četrtega leta, se mi zdi. Zvečer pa mu jaz tako majhnemu nisem brala. V bistvu sem mu začela tudi pri kakšnih 4 letih, ko je šel v veliko posteljo in sem lahko zraven njega ležala ter brala. Takrat pa je tudi že razumel, da ko je pravljice (ki ga ni uspavala) konec, da je čas za spanje.
|
|
|
|
RE: dnevno spanje dvoletnika 11.5.2009 13:45:56
|
|
|
|
mateyka
|
ja, res je. naša tud ni zaiteresirana za branje. bo pa 2 leti čez par mesecev. mogoče branje pred spanjem ni najboljša rešitev za vas..
|
|
|
|
RE: dnevno spanje dvoletnika 11.5.2009 15:42:13
|
|
|
|
2 Sraki
|
Naš 2letnik na tak način preizkuša meje. Vendar se mi držimo ustaljenega urnika, tako je iz dneva v dan bolje. Pač nič popuščat, vztrajat.
|
|
|
|
RE: dnevno spanje dvoletnika 11.5.2009 20:36:58
|
|
|
|
thaiss
|
Naš 2 letnik spi v vrtcu od 11:45 - 14:15 , čez vikend sicer nimamo tega urnika, ampak zaspi okoli 13h vsaj za 2 urci. Pomoje so pri tej starosti še premajhni, da bi preskočli opoldanski počitek.
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|
|
|
|
RE: dnevno spanje dvoletnika 11.5.2009 20:58:06
|
|
|
|
rainbow
|
Moja ta mala tudi od drugega leta dalje ni spala podnevi, doma, predvsem. Zdaj je stara 4 in doma sploh več ne spi, v vrtcu pa, če se zjutraj zbudi zelo zgodaj. Jaz je pri dveh letih nisem nikak mogla pripravit, da bi podnevi spala, trmasta je bila zelo in sem obupala. Meni je bilo boj pomembno, da je šla zzvečer spat ob neki normalni uri.
|
|
RE: dnevno spanje dvoletnika 11.5.2009 21:13:12
|
|
|
|
ThinkPink
|
Pri 21m spi 2-3 ure popoldan oz. po kosilu. In če spi npr. od 12h do 14h, je ob 19h že tako zmatrana, da kar pade v posteljo. Od 1 leta dalje se uspava sama, noče da smo blizu, da bi ji brali ali karkoli, ker kaže na posteljico, ko jo damo noter, pa zaspi v roku 15 minut.
|
|
|
|
RE: dnevno spanje dvoletnika 11.5.2009 22:31:04
|
|
|
|
Najaa
|
Naša 29m tudi ne spi več čez dan. Če spi, imamo zvečer cel cirkus za it spat tak da smo kar ukinili. Ji ni problem zdržat, zvečer pa zaspi ob osmih.
|
|
|
|
RE: dnevno spanje dvoletnika 14.5.2009 23:19:29
|
|
|
|
sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink Pri 21m spi 2-3 ure popoldan oz. po kosilu. In če spi npr. od 12h do 14h, je ob 19h že tako zmatrana, da kar pade v posteljo. Od 1 leta dalje se uspava sama, noče da smo blizu, da bi ji brali ali karkoli, ker kaže na posteljico, ko jo damo noter, pa zaspi v roku 15 minut. oooooooo blagro vam!!!!!!!!!! mi imamo že 10 mesecev take težave in kljub temu, da nori cel dan, ga zvečer uspavamo 1-2 uri, neglede na uro našemu otroku se definitivno nikoli ne spraznejo baterije
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: dnevno spanje dvoletnika 8.6.2009 21:42:33
|
|
|
|
r1ta
|
Pri nas (29m) je vojna popoldan in zvečer za spanje. Obupujemo! Čez dan ne in ne zaspat, ko pa zaspi, bi pa spala tudi tri ure. Zato jo čez dan po eni uri spanja zbudimo. Zvečer je pripravljena za v posteljo ob osmih in potem se vojna začne. Iz postelje se vrne ziljonkrat in ne zaleže čisto nič. Prebereva pravljico, se pogovorima, vendar ona bi spala v najini postelji in gledala tv. In tako bedi do pol enajstih, enajstih. Zjutraj se zbudi okoli devete ure. Kakšen nasvet?
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?