|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dnevno spanje 2-letnikov
20.12.2010 11:27:04   
Katy78
Kdaj so vaši otroci nehali spati čez dan?

Nam se je zdaj že drugič zgodilo, da ni hotel podnevi zaspati. Seveda se to zgodi čez vikend, čez teden, ko je v varstvu, spi kot polhek (včasih uro in pol, včasih ga pa po dveh urah in pol zbudijo) user posted image , v soboto pa spet ni in ni mogel zaspati. Po ca. eni uri sem obupala. Je pa do večera zdržal brez problema, sploh ni deloval utrujen ali zaspan, tudi siten ni bil in zvečer je zaspal samo ca. pol ure prej kot običajno. user posted image V nedeljo je pa v 5 minutah zaspal.

Je to znak, da mu dnevno spanje počasi postaja odveč? Je možno, da že tako zgodaj, šele pri dveh letih? user posted image Saj vem, da ne bo kar od danes na jutri nehal spati čez dan, ampak mogoče se pa takole začenja - da npr. dan ali dva v tednu ne bo čez dan zaspal?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dnevno spanje 2-letnikov
20.12.2010 11:30:17   
ZARA
Jap, moja je nehala pri dobrih dveh letih spat čez dan. Samo je ponoči spala 12 + v kosu.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.12.2010 12:34:16   
pomar*ANČA*
najin mulček ga je začel biksati kakšen mesec pred drugim rojstnim letom. že od majhnega je rad spal, ponoči se ni zbujal, podnevi ko sem ga položila je lepo zaspal... potem se je pa začel problem. med vikendom ni pogoja, da bi šel spat, joka, prosi, histerično kriči, uglavnem ni pogoja za spanje. v vrtcu ima še vedno počitek, velikokrat je zadnji ki se zbudi.

sem nehala komplicirati, če noče, ga pač po pol urce počitka (oz po pol ure kričanja) dvignem iz postelje.  pa tudi ni nič utrujen, zelo aktiven do večera....

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.12.2010 12:39:40   
Hope2
Pri 21 mesecih se je kar en dan odločil, da več ne bo čez dan spal. 2 dni sva se trudila po 1 uro, pa nič, sem obupala in sva se šla igrat. Do večera je vzdržal brez problema, ponoči ni nič bolje spal, zjutraj ni nič dlje spal. 3 dan je šel v varstvo in tam normalno dal skozi dnevno spanje. In potem tudi doma več ni poskušal bedet. Še zdaj gre lepo spat za 2 uri.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.12.2010 12:43:16   
Anonimen
Naša (2 leti 1 mesec) tut zadnje čase bolj ko ne samo doma štrajka ... ko pa zaspi pa spi od 1 do redko 2 uri. Jo pa dam vseeno ob 12 ih v posteljo in tut če ne more zaspat se pa pač kako uro v postelji pogovarja s svojimi pliškoti, ki jih mora imet v postelji obvezno ob sebi ... jih je pa tolko, da moram včasih prav pogledat, kje je tamala user posted image  Pač se mi zdi, da se tako vsaj malo spočije če na miru leži, ker drugače je že ob 4ih ali 5ih čisto sitna.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.12.2010 12:55:02   
Lantea
Mogoče, da počasi res ne bo več rabil spanja, ali pač....dober odgovor, a neuser posted image ?  V glavnem. Moja hči, ki je sedaj stara 3,5 let je že tud mela obdobje, k sva misnla, da ne rabi več. Ampak, ko pa zaspi, pa spi tudi po 2 uri. Tak da sva začela jo res ob isti uri dat spat in še pri tem vztrajamo. Pride pa kakšen dan (ampak res redko), ko pač ne gre spat. Mislim, da boste videli, kako bo. Saj kot si napisala...v soboto ni spal, v nedeljo je pa dol paduuser posted image . To se men zdi, da je kar pokazatelj tega, da še rabi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
20.12.2010 13:01:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lantea)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.12.2010 13:04:23   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Naša (2 leti 1 mesec) tut zadnje čase bolj ko ne samo doma štrajka ... ko pa zaspi pa spi od 1 do redko 2 uri. Jo pa dam vseeno ob 12 ih v posteljo in tut če ne more zaspat se pa pač kako uro v postelji pogovarja s svojimi pliškoti, ki jih mora imet v postelji obvezno ob sebi ... jih je pa tolko, da moram včasih prav pogledat, kje je tamala user posted image  Pač se mi zdi, da se tako vsaj malo spočije če na miru leži, ker drugače je že ob 4ih ali 5ih čisto sitna.

Ja, Otika, saj, jaz sem si isto rekla - pa naj bo vsaj v postelji kakšno uro, tudi če ne spi, saj je to vseeno počitek. Ampak vragec mali noče biti sam, bi moral biti nekdo pri njemu. user posted image Bova pa skupaj počivala, bom vsaj imela dober izgovor da malo zaležem. user posted image Ponoči pa spi ca. 10-11 ur brez zbujanja ampak zadnjič, ko čez dan ni spal, ni bil nočni spanec nič daljši...

Nič, ne bom komplicirala - če se bo čez vikend upiral, ga ne bom silila, čez teden ga pa obe babici brez problema spravita spat. Največji hec je pa to, da bi včasih spal tudi po 3 ure, čega ne bi prej zbudile.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.12.2010 13:07:35   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Lantea

Mogoče, da počasi res ne bo več rabil spanja, ali pač....dober odgovor, a neuser posted image ?  V glavnem. Moja hči, ki je sedaj stara 3,5 let je že tud mela obdobje, k sva misnla, da ne rabi več. Ampak, ko pa zaspi, pa spi tudi po 2 uri. Tak da sva začela jo res ob isti uri dat spat in še pri tem vztrajamo. Pride pa kakšen dan (ampak res redko), ko pač ne gre spat. Mislim, da boste videli, kako bo. Saj kot si napisala...v soboto ni spal, v nedeljo je pa dol paduuser posted image . To se men zdi, da je kar pokazatelj tega, da še rabi.

Ja, saj, v soboto mu je bilo ok, potem se je pa verjetno do nedelje malo zaostanka pri spanju nabralo (ker tudi nočni spanec ni bil zaradi dnevnega nespanja nič daljši) in je v šusu zaspal. Je le še majhen. Ampak, kot rečeno, silila ga ne bom, ker ga tudi ne morem prisilit brez da bi bilo histerično dretje. Mogoče je pa samo ena od mnogih faz...user posted image

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
20.12.2010 13:08:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.12.2010 13:41:21   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Ja, Otika, saj, jaz sem si isto rekla - pa naj bo vsaj v postelji kakšno uro, tudi če ne spi, saj je to vseeno počitek. Ampak vragec mali noče biti sam, bi moral biti nekdo pri njemu. user posted image Bova pa skupaj počivala, bom vsaj imela dober izgovor da malo zaležem. user posted image Ponoči pa spi ca. 10-11 ur brez zbujanja ampak zadnjič, ko čez dan ni spal, ni bil nočni spanec nič daljši...

Nič, ne bom komplicirala - če se bo čez vikend upiral, ga ne bom silila, čez teden ga pa obe babici brez problema spravita spat. Največji hec je pa to, da bi včasih spal tudi po 3 ure, čega ne bi prej zbudile.

Pri nas že od 16 meseca z njim hodimo spat popoldne. Če je sam šel spat, je spal 30 minut in fertik, če je kdo z njim bil pa smo do 2 ur prišli. Zdaj se včasih z možem kregava, kdo bo šel z njimuser posted image . Je pa res, da lahko tud tv gledam, medtem ko mulc spi. Opoldanski spanec imamo namreč vedno v spalnici.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.12.2010 13:49:39   
vesna_b
pri nas se med tednom zbuja ob pol sedmih, ker gre v vrtec, in tam spi. čez vikend doma se zbuja mal čez 7, pa večkrat ni šans da gre spat. sem šla jaz z njo, je šel moj z njo... ne pa ne in po eni uri skoraj sva obupala. pač ne rabi, zvečer gre normalno spat ob osmih in v nedeljo ista pesem. pa ok, če vidiva, da rabi, jo dava spat, drugače ne. stara je pa dve leti in pol

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.12.2010 13:52:26   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

Največji hec je pa to, da bi včasih spal tudi po 3 ure, čega ne bi prej zbudile.

kar je po mojem pokazatelj, da potrebuje spanje... samo ni mu do tega, da ne bi cesa zamudil user posted image

Se ga spomnim, ko je bil star kakšen mesec ali dva - podnevi ni šans zaspati, bi samo okoli gledal. Pa ga je spanec že napol premagal, pa je spet hitro odprl oči in gledal naokoli, da ne bi revež kaj zamudil. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.12.2010 13:55:20   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Pri nas že od 16 meseca z njim hodimo spat popoldne. Če je sam šel spat, je spal 30 minut in fertik, če je kdo z njim bil pa smo do 2 ur prišli. Zdaj se včasih z možem kregava, kdo bo šel z njimuser posted image . Je pa res, da lahko tud tv gledam, medtem ko mulc spi. Opoldanski spanec imamo namreč vedno v spalnici.

Pri nas ko podnevi zaspi, potem brez problema spi, ni treba, da je nekdo zraven. Če pa noče zaspati in bi jaz hotela, da pač v postelji leži in v poltemi meditira, se pravi počiva - on bi, ampak bi morala biti jaz zraven. user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.12.2010 19:49:09   
maktub
mi pri 2letih in 8m kr sam popoldne reče: mama ninat...
spimo pomoči pa po 10 ur in popoldne obvezno kake 2-3 urce.. če spi doma.. v vrtcu pa mislim da zaradi vsega kravala spi do 2 ur... jaz upam da bom s tem spanjem se kr precej časa nadaljevala kajti sama sem spala do kakega 5 leta in mi je bilo super res.. pač navada od moje none in se me se kr drzi...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.12.2010 20:33:21   
Anonimen

Ja, Otika, saj, jaz sem si isto rekla - pa naj bo vsaj v postelji kakšno uro, tudi če ne spi, saj je to vseeno počitek. Ampak vragec mali noče biti sam, bi moral biti nekdo pri njemu. user posted image ...

No potem imam jaz očitno srečo, ker tamala, če že noče zaspat, dejansko leži v posteljici in se igra/pogovarja s pliškoti ... pa že davno nima ograjice na postelji in bi mirno lahko ven prikorakala ... trkam (tok-tok) da bo še dolgo tako user posted image

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
24.12.2010 14:46:13   
picola1
Joj, mi imamo pa pri tavečji že od desetega meseca probleme z dnevnim spanjem..., odkar je pa potem šla v vrtec pa sploh...Uspela sem jo nahecat za dnevno spanje tam do nekje 16-ega meseca, potem pa nič več...Zelo redkokdaj je potem zaspala v avtu, ampak še to pozno popoldne, ko ni glih zaželjeno zarad nočnega spanja...Tako da tole spanje pri nas...user posted image user posted image user posted image
Aja, imamo pa vsaj to srečo, da vsaj sitna ni popoldan in proti večeru...kar dobro prenaša...(ok, so izjeme, ko je, sploh v nedeljo, proti večeru prava tečka)
Mali je pa star 6 mesecev pa že zdej kaže take znake kot tavečja...user posted image user posted image user posted image Že vidim, da se bomo spet namatrali...

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.12.2010 21:37:51   
sanelaa
Naš je star dve leti in dva meseca, hodi v vrtec, tam seveda spi, spi pa tudi še doma. Obvezno med dvanajsto in eno uro gre spat in spi cca. uro in pol do dve uri. In upam da bo še nekaj časa tako.
Zvečer pa tudi gre spat okoli osmih in spi do nekje osmih zjutraj.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?