Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dnevi dopusta v gospodarstvu 13.3.2008 21:44:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, mislim, da je odvisno od internih aktov.
|
|
|
|
RE: dnevi dopusta v gospodarstvu 18.3.2008 17:24:57
|
|
|
|
nasmejani
|
Naj bolj poišči zakon o delovnem razmerju od Kresalove in tam boš točno vedla.
|
|
RE: dnevi dopusta v gospodarstvu 19.3.2008 21:26:18
|
|
|
|
marty5
|
Na žalost je odvisno res samo od podjetja...Pri nas ti dajo zgolj tisto, kar je predvideno v zakonu: - 20 dni osnove - 1 dan na otroka do 15. leta starosti - extra dni (ne vem koliko) če si zaščiten delavec nad ne vem koliko let (55?) Skratka, to je to - nobenih dni na delovno dobo, izobrazbo, zahtevnost dela.... Kako se v posameznem podjetju obračuna dopust, pa je navadeno v internih pravilnikih.
|
|
RE: dnevi dopusta v gospodarstvu 20.3.2008 6:46:52
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: karamela Moj je dobil odločbo 20 dni po osnovi, 2 dni na otroka in 4 dni na zahtevnosti del. mesta. Kaj pa delovna doba? Ima 18 let skupne delovne dobe. A katera mogoče ve kako je s tem. A je to odvisno o podjetja njihovih internih aktov? Jaz isto v gospodarstv in dobim nekaj dodatnih dni na skupno delovno dobo. Hvala Najprej velja Zakon o delovnih razmerjih, potem kolektivna pogodba (odvisno od tega v kateri dejavnosti je podjetje) šele na to interni akti podjetja. Pa s tem, da pravice v internih aktih ne smejo biti slabše od pravic v zakonu in kolektivni pogodbi, lahko so samo boljše. Za katero dejavnost pa gre?
|
|
|
|
RE: dnevi dopusta v gospodarstvu 20.3.2008 14:24:38
|
|
|
|
ribicau
|
Po Zakonu o delovnih razmerjih je 4 tedne minimalno! 1 dan pripada na otroka in če si star nad 50 let, če 3 dnevi, se mi zdi. Lahko pa ima podjetje sprejet tudi svoj interni akt in tam opisane možne dodatne dneve dopusta. Poglej na odločbi, kakšna je zakonska osnova (mora bit čist na vrhu - preambula), pa se potem vidi, na podlagi katerih predpisov je dopust določen. Lahko mi pošlješ ZS, če se ne znajdeš!
|
|
|
|
RE: dnevi dopusta v gospodarstvu 20.3.2008 14:34:19
|
|
|
|
karamela
|
Evo tako piše v odločbi o dopustu Zakon o delovnih razmerjih (Ur. list RS št. 42/2002 in pravilnika o delovnih razmerjih. V pogodbi o zaposlitvi sem še zasledila da spada pod kolektivno pogodbo za gospodarske dejavnosti UR LIST RS 40-2205-1997. A v vaših službah upoštevajo delovno dobo v dopust ali tudi ne?
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......