Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: diseca voda za likanje... 6.11.2005 19:47:14
|
|
|
|
Marogica
|
Težko ti dam kakšen nasvet, ker meni najbolj diši perilo, ki je "odišavljeno" z mehčalcem mojega vonja. Upam, da ti bodo druge kaj več pomagale.
|
|
RE: diseca voda za likanje... 6.11.2005 19:50:22
|
|
|
|
nizozemka
|
hvala za odgovor, saj uporabljam mehcalec, ampak ko likam bi rada se dodatno odisavila perilo... Vcasih se mi zdi, da po likanju ne disi vec tako lepo....
|
|
|
|
RE: diseca voda za likanje... 6.11.2005 19:53:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa vem, če se lahko kaj dodaja, mi hodi po glavi, da si ne boš likalnik "zapacala". Drugače pa mogoče še kar kakšno kapljico mehčalca med vodo
|
|
|
|
RE: diseca voda za likanje... 6.11.2005 19:59:37
|
|
|
|
Marogica
|
Jaz sem enkrat kupila to odišaljevno vodo za parni likalnik, pa me je potem motilo, ker sta se vonj po mehčalcu in tej odišavljeni vodi mešala, pa mi je na koncu skoraj zasmrdelo. Sem zelo občutljiva na vonjave in mi kar hitro začne kaj smrdeti. Predlog od al bine pa ni slab, če bi rada dodatno odišavila perilo. p.s. Najbolj pa mi diši vonj po perilu, ki je sušen na zraku, le-tega bom sedaj kar nekaj mesecev pogrešala. Škoda.
|
|
RE: diseca voda za likanje... 6.11.2005 20:01:31
|
|
|
|
nizozemka
|
hm, zanimiva ideja, ampak se mi zdi, da je mehcalec prevec "kemicen" in bi iritiral otrosko kozo... Kupi se lahko z vonjem vrtnic, sivke, citronke,... ampak nekje sem res brala, da das noter kapljice tekocine, kio so v vsakem gospodinjstvu in potem omamno disi... se opravicujem, ker ni sumnikov, tu imajo drugo tipkovnico... zelo pogresam Slovenijo, se posebej MB... a ste vedele, da tu na nizozemskem, ko rodis, gres lahko domov ze po 3 urah, ce zelis??? pa notri si max. 2 dni (ce je vse ok)!!!!!!!!!!! mi gre kar na jok, ne pomaga niti zasebna soba s sampanjcem in cd playerjem....
|
|
|
|
RE: diseca voda za likanje... 6.11.2005 20:06:21
|
|
|
|
ZARA
|
Jst sem včasih v likalnik kapnila Olje31 od Justa, ker mi je noro dobro dišalo, ampak res samo 1 kapljico...ne vem pa kako bi to vplivalo na novorojenčkovo kožo...je pa to eterično olje...
|
|
RE: diseca voda za likanje... 6.11.2005 20:06:51
|
|
|
|
Marogica
|
Se mi zdi super, da je tako. Mislim, da je tudi v Nemčiji podobno, greš domov po nekaj urah, če je z mamicjo in otrokom vse v redu. SAj zakja bi v bistvu ostajal, to vse stane naše zdravstvo, ti se pa v porodnišnici dogločasiš (vsaj jaz sem se). Ker sem tudi jaz im MB, lahko kašno po štajersko rečeva, pa ti bo mogoče lažje. Če človek ni sam v tujini (predvidevam, da imaš moža), je dosti lažje. Sama sem odšla v Švico čisto sama, pri 23, s kovčkom in prišla po 12 letih domov. Te pa seveda na nek način razumem. Ti sedaj lepo misli na tvojega dojenčka in odženi vse negativne misli
|
|
RE: diseca voda za likanje... 6.11.2005 20:12:42
|
|
|
|
nizozemka
|
hoj, marogica... nisem original iz MB, gor dostudirala, se porocila in konec avgusta s trebusckom prisla sem... moz je od tu, mednarodno pa je studiral v MB, zato oba takooooooooo pogresava mb.. tudi midva se bova verjetno vrnila v SLO.. no, to pa ni vec o likanju, a? kaksno je pa tisto olje in ali se lahko kupi tu, pa tudi ne vem...
|
|
|
|
RE: diseca voda za likanje... 6.11.2005 20:14:53
|
|
|
|
india
|
Ja, odgovor na tvoje vprašanje: slišala sem že, da dajo nekatere eterična olja,res samo kapljico v vodo, a ne vem, kot pravi Zara, kako bi to vplivalo na bebico. No, te razumem,kar se tiče pogrešanja MB, sem tudi jaz mariborčanka, pa bi pogrešala to sivo mesto če bi šla kam proč. Kar se tiče ostajanja v bolnici, pa je bolje,d a greš prej domov, če je vse v redu,kot pa da imaš slabo cimro ali še kaj hujšega!
|
|
|
|
RE: diseca voda za likanje... 7.11.2005 0:26:42
|
|
|
|
mamči
|
Draga Štajerka! Meni osebno najbolj odgovarja perili oprano z Avstrijskimi praški in mehčalci. Pa saj pri vas je tud najverjetneje taka kvaliteta, pri nas pač na žalost še zmeraj v glavnem delajo za vzhod in so lahko malo slabši- moje izkušnje. Najlepši vonj mi ma pa definitivno perilo iz sušilnega stroja, pa še toplega krasno zložiš in ti kar iz omar zadiši. Dišava za v destilirano vodo meni ni ustrezala, prej smrdela Sem pa ravno zadnjič v Avstriji kupila prečudovite dišeče blazinice, ki se dajo v omaro- vonj je krasen tak kot po mehčalcu in iz omara krasno pridiši , res za probat! Pri nas še nisem iskala te blazinice, pri vas se pa ziher dobi. Ti pa pošiljam en topel Mariborski pozdravček!
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?