|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dilema
24.2.2007 8:12:45   
Anonimen
Lep dober dan vsem.Midva z možem sva se znašla v dilemi.Jaz imam še mlajšega brata.Midva sva si v hiši mojih staršev uredila stanovanje,se poročila ,dobila otroka,....in vse vredu in prav.Zdaj pa je nastal problem,o katerem premišljujeva kar nekaj časa.Moj mož je edinec in so njegovi kar premožni,saj imajo še 3 nepremičnine,svet,...,moji imajo pa samo hišo in tisto nekaj zemlje okoli hiše.Zdaj pa k problemu.Tudi brat ima sedaj resno punco oz.zaročenko.In hoče zidati,je pa rekel da bi želel ostati v hiši svojih staršev.Ali mislite,da bi moja družina morala vse pustiti in oditi,npr. v stanovanje od njegovih?Bojim se da moji gledajo kao da koliko imajo njegovi,zdaj so se pa še v tej hiši nasrali,...
Ne pridemo do konca.
Ali moramo odstopiti svoje stanovanje bratu?Moram pa povedati,da je vse naredil moj mož,ker so bile v začetku gole stene,pa veliko vloženega denarja,...

Lepo prosim za mnenja

hvala lepa
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dilema
24.2.2007 8:36:19   
Anonimen
Res lepo prosim za mnenja

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2007 8:38:30   
NEVA-1
Jaz mislim, da se najprej pogovor s svojimi in potem še z njegovimi, pol se pa lahko naprej stvari odvijajo...

Sigurno je pa situacija precej zoprna, pa srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2007 8:44:23   
BAMBINA_
Če se kdaj boste odselili iz tega stanovanja, potem od brata zahtevajte vsaj del povračila sredstev, ki ste jih vložili. 

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.2.2007 8:44:45   
Marogica
Tvoji starši ni dolžni ničesar narediti. TO je samo njihova dobra volja in želje za v bodoče. Če tvoj brat želi zidati, in tvoji nočejo iz lastne hiše, naj pač brat zida. Saj mu lahko kako drugače pomagajo, da ne bo imel občutka, da si ti dobila več.

Če pa želita v stanovanje, je pa tudi prav, saj vedno starejša bosta, težje bosta hišo vzdrževala, finančno in fizično in je stanovanje v bistvu idealno.

Mislim, da je vse stvar dogovora. Nisi napisala, pod kakšnimi pogoji bi se naj starša vselila v stanovanje tvoje tašče in tasta. Prav tako nisi napisala, koliko sta resnično vidva z možem vložila v to hišo, toliko naj seveda tudi tvoj brat. Mogoče bo dovolj, da si starša kupita lastno stanovanje.In......

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.2.2007 8:52:10   
polma
Hej! Takole mislim:
Starše in brata moraš vprašat, kaj si oni mislijo o tem, da ste pri njih, tega se ne moreš bat, dokler ne veš. Ti kar mirno vprašaj, imaš pravico in tudi če jih res moti da ste tam-boljša je prva zamera ko tazadnja. Samo, da veš pri čem si, pa se bo dalo uredit!
Ne glede, koliko nepremičnin ima tvoj mož- vidva z bratom imata oba enake pravice do hiše svojih staršev. Če je zdaj tudi on na tem, da si uredi življenje, morata sest in se zmenit kako bosta vidva to izvedlaBoste pa tri družine tam- ne boste edini. Če nočeš, ti  zaradi tega ni treba it. Nihče te ne more metat iz hiše.
Kar se tiče dela tvojega moža- ne vem, kakšna je tvoja zgodba, če si živela v podnajemu med študijem, potem veš, da je to metanje stran denarja, da lahko nekje živiš, pa še belit je treba, včasih kupit postelje, mize, kavče- pa nikoli ni tvoje, pa še tam pustiš in v naslednejm stanovanju  jovo na novo. Tako da- če boste šli ven, pozabite na delo, ki ste ga vložili, brez veze!

Jaz bi sicer raje bila na svojem, da ne gledam nobenega svoje sorodnika v copatah, razen moža in otrok. Ampak, kot rečeno- najprej se zmenite, ne delaj si zgodbic v  naprej, dokler ne zveš kaj brat in starši mislijo o tem, ker boš potem polna nekih zaključkov, ki sploh ne bodo resnični in boš narobe, probčutljivo reagirala na vse. Vdihni, skuhaj kavo, pa jih vprašaj. Bolje prva zamera, kot zadnja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.2.2007 10:02:45   
Anonimen
Marogica,narobe si razumela.Jaz,moj mož in otrok naj bi šli iz stanovanja,da bi lahko moj brat prišel vanj.Ne bi se starši nikamor selili.Brat ne bi zidal,če ne bi bilo nujno.
Mene razjeda to,če smo "upravičeni"bit tukaj,ker vsi gledajo,da kolk ma pa tvoj pz.bo imel,kao moj brat pa mora zidat.

Tu je dilema,če je res tako,da se moramo umaknit ali....?

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
24.2.2007 10:07:45   
rija
Upravičena nisi niti ti, niti brat do ičesa. Pa neglede na to, koliko imajo kateri starši. Zaenkrat je še vse njihovo.
Malo se mi zdi edino čudno od brata, ki je vedel, da ste si v hiši uredili stanovanje, pa vas hoče zdaj na nek način izseliti?

Vsekakor pa če boste že kam šli, probajte iti na svoje, da se ne bo zopet kakokoli zapletlo in od brata zahtevajte povrnitev stroškov za ureditev stanovanja.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.2.2007 12:14:12   
Slončica
Jst pa mislm da je tvoj brat razvajen in se mu ne da niti mal potrudit da bi imel kej narejeno na podlagi svojih žuljev.Pa kaj će so starši tvojega moža premožni?user posted image  A sta si VIDVA uredila flat za sebe al sta ga za NJEGA?
V vsakem primeru si po strani dedovanja upravičena do enakega deleža kot on, tko da je to easy way za move in po mojem.Princip pa nč druzga.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.2.2007 12:22:01   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Marogica,narobe si razumela.Jaz,moj mož in otrok naj bi šli iz stanovanja,da bi lahko moj brat prišel vanj.Ne bi se starši nikamor selili.Brat ne bi zidal,če ne bi bilo nujno.
Mene razjeda to,če smo "upravičeni"bit tukaj,ker vsi gledajo,da kolk ma pa tvoj pz.bo imel,kao moj brat pa mora zidat.

Tu je dilema,če je res tako,da se moramo umaknit ali....?

Aha, ja pa res sem narobe razumelauser posted image

V bistvu lahko z hiši razpolagata samo tvoja starša in nihče drug. To je pač dejstvo. In če že res želita, da bi prišel brat v vajino stanovanje, ker imata vidva kao več možnosti(beri nepremičnine s strani staršev tvojega moža) in se za to vidva tudi odločita, naj vama brat povrne vajin vložek v to stanovanje. Brez tega se jaz ne bi pustila "spraviti" iz stanovanja.

Pa še to-morata se sigurno ne-umakniti. VPrašanje je samo, kako se boste potem s starši gledali, ker bodo pač imeli občutek, da je tvoj brat pač "ubogi". In tako živeti pod isto streho? Hm, kaj pa vem.

Kaj pa se želijo starši? Kakšno je njihovo mnenje oz želje?

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.2.2007 12:26:30   
mamsi
Če je stanovanje vajino, se ni treba umikat. Če je pa od staršev, pa naj oni odločijo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.2.2007 12:56:55   
Anonimen
Vse strani se lepo skupaj vsedite in se pomenite.
Hiša je od tvojih staršev in verjemem, da si želijo da bi oba z bratom ostala doma z družinami. Kot zgleda je to nemogoče, zato se bo treba pogovorit in dogovoriti. Brez kreganja in metanja polen pod noge. Najprej naj starši povedo kaj želijo, ker je hiša le njuna in se vidva z bratom ne moreta brez njiju dogovarjati kdo bo doma ostal. Pa ne glede na to kako se deduje, ker menim, da je do tega še res daleč in bodo verjetno že vajini otroci do takrat odrasli.
Zanimivo je, da se vidva z možem nista že na začetku odločila za eno od "njegovih" nepremičnin, ker je bilo enkrat za pričakovati, da se bo tudi brat ustalil. Treba je pa vseeno gledati na to iz drugega zornega kota, ker kolikor razumem so te nepremičnine v lasti njegovih staršev in ne v lasti tvojega moža, pa četudi jih bo ta eventuelno čez 30 let podedoval. Najprej bi to morali ponuditi njegovi starši kot možnost. Če pa si to že kdaj predlagali, pa je tako urejeno.
Vsekakor pa, če se odločita za umik zahtevajta od brata, da vama povrne en del vajinega vložka, nikakor pa ne pretiravajta, ker stanovanje le ni vajino, ampak od tvojih staršev.
Pa še tako malo za opombo, tudi jaz imam mlajšega brata, sem poročena in z otrokom na poti, brat pa še punce nima. In če bi imela takšno možnost kot jo imaš ti, da se imaš kam preseliti, bi se mu z veseljem umaknila in nič zahtevala v povračilo. Ker ga imam rada in je moj brat.

(odgovor članu mamsi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.2.2007 16:01:22   
lenika
Zakaj si pa že na začetku nista naredila pri njemu?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.2.2007 19:53:57   
VERONICA
Jaz ne bi. Zdaj si v hiši od svojih staršev, drugače si pa v tuji hiši, ker kako premožni bili njegovi starši ti nimaš nič od tega če bi se ločila od moža. Zraven tega pa tudi nisi omenila da so njegovi vama sploh kaj dali?
Pa če bi bratu odstopila stanovanje v katero sta uložila toliko truda (denar se mi zdi manj pomemben) tudi ne bi imela mir. Pričakovala bi hvaležnost od brata katero ne bi dobila, lahko bi zamerila staršem, ne vem, vaše odnose to vse ne bi poboljšalo.
Pa sama si rekla da je brat rekel da bi rad ZIDAL, ne pa da ti greš ven?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.2.2007 20:18:56   
Anonimen
Starši ti nso dolžni dati ničesar, tudi bratu.Mislim pa, da te niti iz stanovanja ne morejo izseliti samo zaradi njihove želje.

Ne vem, kako ste se dogovorili, ko sta začela urejati stanovanje? Da tebi pripada eno nadstropje? Da je stanovanje le začasno? Da tebi pripada cela hiša in ti izplačaš brata? Po tvojem pripovedanju se najverjetneje niste dogovorili ničesar. Osnovna napaka sobivanja. Živimo skupaj dokler gre, potem pa že bo nekako. Ampak potem se rado zaplete. Ker se kar od nekje pojavijo tečni starši in tašče in brati in sestre. In zdaj je potrebno reševati težave za nazaj. Jaz temu rečem obresti na lagodno dogovarjanje in udobnost gnezdenja pod streho staršev. V večini primerov je treba obresti plačati. Ali banki za kredit ali staršem za udobnost in preprosto rešitev stanovanjskega problema. Ampak večina nas zna zračunati samo bančne obesti.....tiste druge pa...bo že nekako. Dokler ne gre več.

Kaj narediti v tvojem primeru?

Rešite problem enkrat za vselej. S tvojimi in njegovimi starši. Na tvojem mestu bi razmišljala samo o lastnem stanovanju. Ne verjamem, da bi si želela še prav dolgo živeti z bratom, ki se obnaša na takšen način pa če si zgradi tri svoje vhode in postavi desetmetrsko ograjo med svojim in tvojim. Koliko te lahko izplačajo tvoji starši za to, kar sta vložila v hišo? Ali tvoj brat? In koliko lahko prispevajo moževi starši, če želijo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
24.2.2007 21:11:12   
Anonimen
Os svaka bodoča žena ali akrkoli že imajo dve hiši in te na pol prazni. Živita pa pod isto streho kot midva z možem, njegovimi in onadva. Pričakujemo še enega člana in imamo prostorsko stisko, pa ne bosta šla od hiše in bova midva zidala. Ampak tukaj pa tudi ne bi rada ostala, ampak ne vesta kaj bi rada. In veš kaj? Raje sem na svojem nekoč, kot pa da bi me enkrat grabila koliko sva dobila od njegovih,... In bom sam svoj gospodar, v svoji hiši in vem, da se ne bom počutila ne krivo ne dožno nobenemu. Pri meni doma imam še dva brata, hiša ni velika, ampak vem da se bom dediščini odpovedala, pa naj bosta onadva gospodarja in ne bom zahtevala ničesar od doma. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.2.2007 1:23:37   
Vijoličarka
Mislim, da se bo treba vrniti nazaj v čas, ko sta vidva začela urejati stanovanje. Zakaj sta se odločila, da to storita v hiši tvojih staršev in ne v eni izmed famoznih treh nepremičnin, ki so last staršev tvojega moža? Mar takrat tvoji starši niso razmišljali, da zadaj raste še brat?

Če so bili goli zidovi, potem sta vložila napeljave, fini omet, predelne stene, tlake in pode, razvod centralne in vodovoda ter kanalizacije, beljenje, keramika itn. In to ni malenkost.

Kot so že ostala dekleta povedala, premoženje staršev tvojega moža je premoženje njegovih staršev in ne njegovo. Če tvoj mož stanuje pri vas, še ne pomeni, da je to stanovanje last njegovih staršev.

Če imaš občutek, da brat pričakuje, da boste kar odkorakali iz svojega stanovanja in ga na pladnju ponudili njemu, potem je to pričakovanje nerealno. Če ne zna nič drugega, kot stokati, da bi "rad ostal doma", brez konkretnih predlogov, ni na tebi, da narediš prvi korak. Če pa bo prišel do tebe s konkretnim predlogom - torej odškodnino za vajin vložek, pa bo vama ustrezalo, da se prebereta kam drugam, potem bi razmislila.

Kakšne možnosti pa imata? Ali vama je kaj od teh nepremičnin njegovih staršev na voljo? Sta nameravala kdaj zidati?

Edini, ki imajo tukaj kaj za govoriti so tvoji starši. Bilo bi pa skrajno čudno, da bi pričakovali, da se kar odselita in pustita vse za seboj.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.2.2007 7:25:31   
Anonimen
Vijoločarka,točno tako.Hoče na pladnju in jamra.Vedno je bil tamali in naj naj.
Te nepremičnine je en majhen vikend in stanovanje(podnajemniki v njem)in še nekaj kar pa ni v takem stanju(potrebna prenova),tako da je bila edina možnost pri meni oz. mojih.
Brat je pa vedno lahko skozi prišel.Mnogi so pa govorili,da se naj bi umaknili,takole po ovinkih,ker itak imamo kam it.On pa revček nikamor.
Ena je še napisala,da bratu ne bi nič "računala",pa saj ne serjemo denarja.Vložek je bil pa kar velik(10-13 mio sit,pa še njegovi so finančno pomagali).Pa govorili so z bratom moji.Od njega bi dobili mini minimalno,najraje nič.
Bo že.Ostali bomo tukaj,če bomo zidali je pa to samo naša stvar.Vem pa ,da bo potem zamera zaradi tega.

lep dan in še enkrat hvala

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
25.2.2007 11:35:27   
VERONICA
Vem pa ,da bo potem zamera zaradi tega

Potem pa pomisli če ti gdo hoče kaj zamerit ti bo, pa ti da se na glavo postaviš. Zamera je hudo orožje samo ko je obrnjena proti tistim ki (pokažejo) da so za njo občutljivi.

Če bi ti stanovanje prepustila bratu (in če je tak tip človeka) bi ti lahko kaj zameril že zato da mu se ne bi trebalo čutiti hvaležnega. Ponavljam da ne vem če je tak ampak poznam kar nekaj slučajev da se je sestra odpovedala vsemu v korist brata on se pa z njo več ne pogovarja. Ljudje so čudna bitja.

Za se bolj čiste odnose pa lahko staršem ponudite najemnino za stanovanje. Tudi če bojo (in verjetno tudi bojo) to odklonili jih vedno na to lahko spomnite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.2.2007 12:07:14   
Anonimen
Saj plačujemo 45.000 sit(protivrednost eur)vsak mesec za vodo,elektriko,komunalo,tv.Telefon in ostalo pa sami.Tako,da nismo notri zastonj in tudi,ko se kaj kupuje ,delimo.

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
25.2.2007 13:02:36   
caillou
Ne razumem vas. Zakaj mislite, da so vam vaši in moževi starši dolžni nekaj dati ? Kaj vam je od staršev že kdo rekel, da bi bilo fino, da bi spokala ? Če bi bilo pri meni tako, bi jim rekla, da naj mi določene zadeve plačajo (kar sem vložila v stanovanje) in spokala kovčke.

Nikoli se pa ne bi obešala na imetje svojih in partnerjevih staršev. Z možem sva od nule štartala in to popolnoma sama, čeprav imajo tako moji, kot tudi njegovi ogromno. Še tole, mene so moji celo razdedinili, ko sem spokala kovčke in šla na svoje. In ? Krasno se imamo.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Operater mobilne telefonije
Sanikaa

Po telefonskih številkah več sploh ne vemo kdo je pri katerem mobilnem operaterju! Prosim povejte pri katerem ste vi in kako ste zadovoljni?

Mobitel (52%)

Simobil (33%)

Debitel (2%)

Tuš (10%)

T2 (1%)

dr...? (2%)

Število vseh glasov: 246

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!