ejša1
|
Situacija je sledeča: sina (februarja bo star dve leti) sem s 1.2. želela dati v vrtec, vendar mi je na zdravniškem pregledu za vstop v vrtec pediatrinja to toplo odsvetovala. Konec marca namreč pričakujemo novorojenčka, pediatrinja pa pravi, da bo to tudi obdobje, ko bo starejši otrok verjetno "začetniško za vrtec" pogosto bolan in da takšni mali dojenčki to zelo težko kompenzirajo. Pravi, da zadevo še poslabša trenutna gospodarska situacija, saj v ambulantah že opažajo večji porast malih pacientov, tudi zaradi tega, ker jih nekateri starši kljub vročini peljejo v vrtec (potem pa okužijo še zdrave otroke), saj se drugače bojijo za izgubo službe. Pediatrinja pravi, da naj počakamo vsaj do septembra, ko bo novorojenček star 5-6 mesecev in mu bo že lažje čistit nosek itd. Dodatno sem prestrašena še zaradi tega, ker smo s sinom bili, ko je bil star dobro leto, v bolnici zaradi roravirusa. Takrat sem videla, da dejansko gre vse iz otroka (driska, bruhanje), kri se mu drastično poslabša in brez infuzije in bolnišnične oskrbe, bi se naše zdravljenje čisto drugače končalo. Pa je otrok bil star dobro leto in po kg kar lepo "rejen" , vendar je takrat veliko izgubil, ne znam pa si predstavljati, kako bi bilo v tem primeru z 1m dojenčkom? Pediatrinji drugače zelo zaupam. V vrtec sem sina želela dati, ker jih večina mamic zelo hvali, poleg tega se mi je zdel ta čas ok, da se na vrtec navadi pred prihodom novega družinskega člana in bi prvo obdobje uvajanja bilo za nami. Sina sedaj pri nas doma pazi moja mama, ki mi je že ponudila nadaljnjo pomoč. Razmišljam pa, da bi mogoče sin kljub varstvu moje mame zahteval mene npr. ravno, ko bom dojila... Sicer je sin zelo samostojen, se sam zaigra in ni tako zelo navezan name (razen, ko je bolan), kot so nekateri otroci na svoje mame. Rad prespi pri babicah, z varstvom nikoli nismo imeli nobenih težav, če pa smo na kakem obisku, kjer so otroci, ob odhodu vedno reče: nočem mov (domov) in sledijo solze... Kakšne so pa vaše izkušnje? Je imela katera novorojenčka ob hkratnem uvajanju drugega otroka v vrtec in kako se je vse skupaj obneslo? Hvala za odgovore!
|