piščanc
|
uh, na začetku je kar kriza, ker imamo v prehrani povsod mleko in jajca. ampak potem vidiš, da se v bistvu začneš pravilno prehranjevati, no vsaj jaz sem se začela - več zelenjave in sadja, v trgovini grem kar mimo hladilnikov, ker ni več nič zame tam , no najprej da te potolažim, da to resnično mine, če se držiš. jaz zdaj že normalno jem mlečne izdelke (mleka samega še ne) pa je z Žigom OK, baje celo, da je na mleko že konec, zdaj čakam še jajca ne skrbi tile otročki so pač premali, da bi lahko sami prebavili določene stvari, pa je treba začeti počasi poleg mleka in mlečnih izdelkov se izgibaj vsej hrani, ki vsebuje laktozo (mlečni sladkor), sirotko... to so vsi piškoti, razen bio varinat, čokolade (razen jedilne), ne jej svinjskega, arašidov, breskev, jajc in jajčnih izdelkov (testenine brez jajc), majoneze, piškoti...tole je bila moja dieta - pa se je splačalo če boš začela z gosto hrano začni mlečne kašice delati z HA mlekom ali pregominom, izgobaj se alergenim živilom (breskve, marelice...). ne sekiraj se, da nimaš nič za jesti, ker je tole dobro tudi zate, saj začneš uživati bolj pravilno hrano. doma imej vedno sadje in zelenjavo. pri meni sta to korenje in jabolka.