|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   diagnoza za vikati ali adijo poletje
25.6.2006 16:43:11   
cmokec
Ne vem kaj nas je letos prijelo, a Sara je bolj bolehna kot zdrava. In sedaj je spet bolna. Sicer so sumili na angino (je dobila Ospen), a po 5 dneh vročine tudi dopoldne do 41 stopinj, smo šli do infekcijske klinike, kjer smo dobili novo diagnozo: infekcijska mononukleoza. Zdravnica nas je poslala domov, ker proti virusu nima kaj dati, pa še pripomni, da je tako visoka vročina lahko prisotna tudi 3 tedne, pa je še v mejah normale. Opozorim jo, da imamo dojenčka, pa me je pomirila, da se virus prenaša samo s slino in da pri osnovnih higienskaih standardih dojenček ne bo zbolel.

In včeraj zvečer začnem jaz kazati vse znake te bolezni: vročina, dokaj hud glavobol, vnete bezgavke in boleče grlo, boleči skleti in utrujenost. Pa grem spet na internet brat še za odrasle, me je pa vse minilo. Mi gre kar na jok.

Cel dopoldne sem porabila, da sem preklicala celo SLO, če bi mi kdo znal svetovat okoli dojenja s to diagnozo. Na koncu me pa ena sestra nadere, da kako si lahko sama postavljam diagnozo, da je bolezen resna in si tega ne bo dovolila. Pa sem ji rekla, da je to samo preventivno, da grem jutri v laboratorij, ker danes ne dela. In je vrgla slušalko dol. Pol sem si pa mislila, da sem že zjutraj dojila in se dojila tudi pred eno uro.

Je še katera prebolela to bolezen in koliko časa je rabila za ozdravitev?

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: diagnoza za vikati ali adijo poletje
25.6.2006 17:28:06   
Magi*
mislim, da jo je prebolel moj mož v najstniških letih (če je to ta bolezen, ki se največkrat prenaša s poljubljanjem;)).

menda je bilo res hudo cel mesec. ni mogel požirati, vse ga je bolelo in visoko vročino je imel. in res, zdravniki niso mogli nič naredit. pa vseeno pojdi do zdravnika takoj, ko lahko, da ti vsaj razloži kako ukrepati z dojenčkom.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.6.2006 17:45:03   
Lianna
Imate ''kissing disease''? A ni tako, da se prenaša s poljubljanjem? Kako naj bi jo potem dobil otrok? Drugače pa se pri tej bolezni lahko dobi tudi herpes, ki se lahko razširi na velike površine, tako da pazite se. Je en teden nazaj prjatlca v zd spoznala punco, ki se ji je zaradi te bolezni pojavil herpes čez celo nogo.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.6.2006 17:53:12   
tulip
Jaz sem jo prebolela pri 16 letih, sem imela bezgavke kot gosja jajca(vratu praktično ni bilo) in visoko vročino kar 2 tedna, ki sem jih preživela v bolnici. Vranica se mi je zelo povečala in je bila nevarnost, da poči, zato sem smela le lulat in takoj ležat- ne sedet, ležat! So mi dajali pa neke močne antibiotike, ne spomnim pa se katere, dieto in še kaj. Nisem bila dobra pa še lep čas, en mesec po tem sigurno, ukvarjanje s športom prepovedano 3 mesece- to mi je bilo hudo, ker sem trenirala odbojko in nisem smela nič....user posted image
Sem pa imela fanta takrat, ki je hodil v bolnico in se poljubljal z mano, pa se ga ni nič prijelo, tako da ni nujno, da se prenese..
Glede dojenčka pa ti ne bi znala svetovati...
Upam, da vam bolezen hitro mine!user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.6.2006 17:53:37   
Anonimen
Ja, grozno, no, a to ste pokasirali.

Tole sem našla na netu, če nisi že sama:

V akutni fazi bolezni je najbolj pomembno izogibanje telesnim naporom in dieta. Dieta je sestavni del zdravljenja bolnika z virusnim hepatitisom in seveda tudi z mononukleozo. Po prebolelem hepatitisu dieta varuje jetra in jim omogoča okrevanje in normalno delovanje.

Prehrana
Hrano je treba uživati večkrat dnevno, v manjših obrokih. Obroki morajo biti topli in sveže pripravljeni.
Jutranji obroki morajo biti obilnejši in kalorično bogatejši kot večerni.
Škodljive so prevroče in premrzle jedi.
Treba je jesti počasi in hrano dobro prežvečiti.
Izogibati se je treba maščobam, tudi svinjskemu mesu.
Priporoča se hrana bogata z beljakovinami.
Priporočajo se sladke jedi.
Dovoljene jedi in pijače:
JUHE - vse vrste nemastnih juh z vkuhanimi testeninami, rižem in zdrobom.
MESO in BELJAKOVINE - telečje meso, ribe (bele), nemastno goveje meso, perutnina, vse vrste nemastnih sirov.
TESTENINE - bel kruh, vendar ne svež, pecivo, vse vrste testenin, riž, zdrobovi cmoki.
ZELENJAVA - korenček, rdeča pesa, krompir, mlade bučke, cvetača, špinača, blitva. Zelenjava se lahko je surova ali kuhana.
SADJE - banane, pečena ali kuhana jabolka, marelice, hruške. V odvisnosti od otrokove starosti je treba biti previden pri agrumih zaradi možnosti alergij. Zaželene so marmelade, džemi in kompoti.
NAPITKI - čaj, razni sadni sokovi in prilagojeno mleko.
Vsekakor se glede prehrane posvetujte z zdravnikom.

Upam, da se boste čimprej pozdravili.

(odgovor članu Lianna)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.6.2006 17:53:42   
SaaS
Za odrasle ne vem, kako je. Jo je pa staknil moj sin januarja, takrat je imel 14 mesecev. Se je res vleklo cel mesec. Vročina se je sicer umirila prej, ampak bil je pa brez volje in videti bolan. Pa vnete učke, zatekle bezgavke. Ni bilo pa nobenih večjih težav, le dolgčas, ker sva bila skoraj dva meseca cele dneve zaprta v stanovanju. Pred tem še ena druga viroza (če se prav spomnim celo dve), za tem pa vnetje ušes....
Jaz pa štiri mesece noseča. Sem se kar malo ustrašila. No, na srečo nisem zbolela.
Čim hitrejše okrevanje!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.6.2006 18:38:39   
cmokec
Punce, hvala za nasvete in izkušnje.

Ja, ''kissing disease'' ima Sara, zame pa še ne vem, bom šla jutri k zdravniku. ''kissing disease''. ''kissing disease''irus je dobila predvidevamo v vrtcu, ker je bilo veliko bolanih, ampak ne vem njihovih diagnoz. Je pa znano, da je bolezen kolektiva. Saj veste, koliko igrač gre pri igri v usta, rokice si pa umivajo bolj tako-tako.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2006 9:09:50   
Maxica
Joj, Cmokec, upam, da se čimprej vsi pozdravite.user posted image user posted image user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2006 9:22:23   
Anonimen
Glej jaz ti želim,da se čim prej pozdravi.Ko sem videla mojega vnučka,ako je bil bogi,ko je imel visoko vročino,me kar srce boli za tvoje dete,ki pa že več časa tako trpi.user posted image user posted image

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2006 19:11:45   
cmokec
Z veseljem sporočam:

- Sara je že 5 dan zdrava, kjub temu, da je imela mononukleozo. Sicer bela kot zid in z velikimi podočnjaki počasi začenja spet jesti.

- Jaz sem imela 6 dni vročino do 40. Bi šla vročina še višje, pa sem jo zbijala. Bila sem na infekcijski, pa so me razveselili z novico, da jaz pa nimam manonukleoze, čeprav niso ugotovili, kaj mi je. Tako, da imam še kar vse znake in me kuha, pa bom očitno zdrava prej, kot sem mislila. Dali so mi teden časa, v nasprotnem primeru se moram pa oglasiti nazaj v bolnici.

Zaključek: Ni tako slabo, kot je sprva zgledalo in bo tudi za naju še poletja. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?