Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dermoidna cista na jajčnikih 1.2.2008 22:10:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Nekaj sem našla, upam, da znaš hrvaško. Dermoid iliti dermoidna cista (pretpostavljam da je na jajniku) je tvorba iz skupine hamartoma, što su "greške" prirode. Naime, tijekom embrionalnog razvoja, dijelić ektoderma, osnove iz kojeg se razvijaju epitelna tkiva i njihovi derivati (pa tako i koža i njena adneksa : dlaka, sve žlijezde znojnice, lojnice, roževina, zubi, i of course, neuralno tkivo) se otfikario i naselio na osnovu nekog drugog organa, najčešće ovarija i tamo se izolirano razvija. Dermoid je u najvećoj većini slučajeva benigan, i ne recidivira - kada se odstrani nema ga više. Jedino, česta je pojava multiplih cista.
|
|
|
|
RE: dermoidna cista na jajčnikih 3.2.2008 11:37:18
|
|
|
|
ambra
|
Predvsem me zanima,če katera ve ali ta cista vpliva na plodnost?
|
|
|
|
RE: dermoidna cista na jajčnikih 12.2.2008 9:35:12
|
|
|
|
tane
|
ambra, sem šele danes opazila tvoje vprašanje, jaz sem imela dermoidni cisti na obeh jajčnikih, na desnem velikost 6cm, na levem 3cm, ki so mi jih odstranili 16 let nazaj. Takrat na žalost še niso operirali laparoskopsko, tako, da imam kar veliko brazgotino, vendar mi je moja G rekla, da če bi bilo to danes se skoraj nič ne vidi. Meni je takrat rekla, da glede na to, da je bila na desnem jajčniku velika za 6cm, je možnost, da le-ta ne bo več 'deloval', vendar da imam še levega, kjer ni bila tako velika. Zaradi te operacije sem imela kontrolo pri G vsako leto, kjer mi je ugotovila, da je z obema jajčnikoma vse o.k. Zanosila sem v roku 4 mesecev.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Katero ime izbrati za punčko?mmmvKaj vam je lepšeMaša (
63%)
Tjaša (
37%)
Število vseh glasov: 257Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!