Klepica
|
Draga anonimna, kot bi opisovala mojo mami, ki jo imam neskončno rada, ker je res super človek, kljub tej bom rekla kar bolezni. So dnevi, ko je polna energije, so pa dnevi, ko vidi samo črno, vse na njej je slabo, čeprav je čudovita. Problemi so bili mogoče večji, ko sem bila jaz mlajša, sedaj ko sva z bratom v življenju zadovoljna in srečna, imam občutek, da ji ravno midva dajeva zadoščenje, da je nekaj lepega in koristnega naredila v tem življenju. Najprej se boš morala ti odločit, ali si želiš tako vezo naprej. Ja vem, kaj boš rekla, če ga pustim še jaz, se mu bo podrl svet. Ampak v življenju se zgodi, da se bo tudi tebi kdaj podrl svet in boš rabila nekoga za tolažbo in oporo. Ne vem, težko rečem, mame pač ne moreš zamenjati in živiš s tem. Zelo koristno bi bilo, če bi si poiskala strokovno pomoč. Jaz sem mami to utemeljila tako, da če te boli zob greš pač k zobodravniku. Če greš k psihiatru še ne pomeni, da si nor. On ti lahko pomaga, mogoče s pogovorom odkriti, zakaj se ti to dogaja in ti predpiše zdravila, če so sploh potrebna. Včasih je tako, da jih predpišejo za slučaj, ko so res čisto na tleh. Drugače pa kot verjetno veš, rabijo takšni ljudje veliko pogovora, ljubezni in predvsem moraš zelo skrbno izbrati besede, ker jih zelo hitro obrnejo sebi v slabo. Ne vem, če sem ti kaj pomagala, ker sem mogoče vse skupaj napisala preveč direktno. Pogovorita se, razmislita in če si ti pripravljena ostati z njim, bi bilo od njega za pričakovati, da bo ustregel tvoji prošnji in šel po strokovno pomoč. Veliko sreče Klepica
|