|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   depresija
5.9.2007 12:00:08   
natasarobi
Kako lahko človek ugotovi, da postaja depresiven? Kateri znaki so tisti, ki na to nakazujejo?

Sama sem zadnje dni zelo 'čudna' - ne znam se opredelit: ali je to samo 'slab dan' oz. 'vreme' ali depresija.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: depresija
5.9.2007 12:05:09   
Anonimen
Tule je kar lepo razloženo (mora trajat 2 tedna):

Kakšni so znaki depresije? Znaki depresije so številni, ponavadi se pojavijo počasi in jih vsaj v začetku sploh ne opazimo ali pa jih zamenjujemo z drugimi obolenji. Za depresijo so značilni štirje sklopi znakov: znaki depresije v mislih, v čustvih, v vedenju in v telesu. Misli depresivnega človeka so večinoma negativne kot na primer: sem nevreden, nihče me ne mara, ni prihodnosti zame, sem slab, nima smisla, misli na smrt, misli o samomoru. V čustvih prevladujejo bolezenska žalost, potrtost, otopelost, napetost, tesnoba, razočaranje, razdražljivost, občutki krivde. V vedenju je v ospredju umikanje v samoto, umikanje pred zunanjim svetom, jok brez vidnega razloga, poležavanje, opuščanje skrbi zase, nespečnost z zgodnjim prebujanjem, upad želje po spolnosti, motnje spomina in pozornosti. Telesni znaki so: bolečine v mišicah, v križu, glavobol, utrujenost tudi po počitku, mravljinci po telesu, pomanjkanje energije, pomanjkanje teka, pretirana ješčnost in drugo. Našteti znaki se ponavadi prepletajo, prekrivajo, vplivajo drug na drugega in se med seboj ojačujejo. Nekateri izstopajo bolj kot drugi, redko so prisotni vsi našteti, pojavljajo se lahko tudi drugi.  Zlasti pri moških, včasih pa tudi pri ženskah, lahko opazimo drugačen tip depresije, ki se kaže v povečani jezi, razdražljivosti, agresiji, prekomernem pitju alkohola, pretiranem delu, v intenzivnih športnih aktivnostih in podobno.

Kdaj torej rečemo, da ima  človek depresijo? O depresiji govorimo, če je človekovo razpoloženje več kot dva tedna zelo negativno (žalost, potrtost), ali če je v tem času opazno zmanjšan njegov interes in zadovoljstvo ob vsakdanjih aktivnostih in ima še vsaj pet od zgoraj  naštetih znakov, vse v trajanju vsaj dva tedna in več.

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2007 12:09:40   
natasarobi
Se pravi, dva tedna najmanj!

No, nekaj stvari iz tvojega seznama najdem pri sebi, res je pa to, da ne traja dva tedna. Navaličena sem pa že vsega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2007 12:43:11   
Anonimen
No, nekaj stvari iz tvojega seznama najdem pri sebi, res je pa to, da ne traja dva tedna.

Potem pa še počakaj kak teden pa boš videla če je to to.

Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2007 15:59:35   
Anonimen
Jaz imam pa večino teh znakom ko imam PMS. To traja enepar dni prej, ko pa dobim menstruacijo, je pa v enem dnevu vse mimo. In to se mi je začelo dogajati sedaj, po porodu (8 mesecev), se pravi sem imela menstruacijo ene 4 -krat in je blo zmeraj ful hudo. Tako da sedaj pa sploh ne vem kaj naj, ker samo ko pomislim, da se mi bo spet ponovilo in to iz meseca v mesec, me je groza. Ne vem, a katera ve, a kontracepcijske tabletke pomagajo kaj proti temu? Ali karkoli drugega?

Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2007 16:15:00   
Anonimen
Jaz pa mam znake depresije že kar lep čas.Saj bo minilo.Vse mine tudi to bo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2007 16:26:45   
jasnika
nič ne mine samo od sebe!!!!!!!!

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2007 18:19:15   
Anonimen
Upam.user posted image

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2007 12:51:42   
matjam
Glede depresije bom tako rekla, v prvi vrsti je volja posameznika, da se izkoplje iz tega groznega počutja, je pa pomembno, da si poišče tudi strokovno pomoč - in ne predolgo čakat, ker se kasneje težje pozdraviš ali pa se sploh ne (govorim iz izkušenj, pa ne lastnih, ampak maminih).

Upam, da vam bo uspelo z lastno voljo, moji mami žal ni.

Pa lep dan

Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2007 14:29:34   
natasarobi
matjam - Tudi jaz upam, da bo minilo samo od sebe oz. da se bom s svojo voljo pobrala. Bi pa verjela, da je hudo, ko te posrkala vase in verjetno se sploh ne zavedaš kdaj te.

Upam, da je s tvojo mamo sedaj vse v redu. Če še ne pa tebi in njej želim, da bi bilo čimprej.

(odgovor članu matjam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2007 14:40:40   
matjam
Moja mama je naredila samomor, ker ni našla rešitve oz. volje za borbo s samo seboj. Zato ti polagam na srce, da če se to že vleče dalj časa, čimprej poišči strokovno pomoč in nikoli, res nikoli, ne obupaj, saj je življenje lepo, pa čeprav se ti v tem trenutku ne zdi tako.

Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2007 14:55:05   
Tiamo
matjam, moje sožalje za mamo....doma imam isti problem z mojo mamo, samo da se je moja mama "rešila", je imela toliko volje do življenja, čeprav je bilo par let prave groze.

Tudi jaz občutim, sploh zdaj k sem čez 30 in po porodu, depresijo oz. stanja, ki si jih neznam razlagt, kar nekaj je narobe z menoj. Ker sem veliko prebrala in seveda preživela veliko dni z materjo, si v takih trenutnih poskušam pomagati tako, da se pogovorim sama s seboj user posted image  . Kdaj pomaga, kdaj ne...kdaj mi pomaga, da se zjokam, kdaj ne...najbolj mi pa pomaga pogovor s prijateljico ali pa se olajšam tu na RR. Kdaj nas mučijo take malenkosti k se jih sploh ne zavedamo. Tako, da ti predlagam natasarobi, da piši tu na RR in se spovej...

(odgovor članu matjam)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2007 19:03:09   
natasarobi
matjam - oprosti, nisem niti pomislila na kaj takega - moje sožalje

Pred parimi meseci sem obiskala psihologinjo v porodnišnici (imela sem dve umetni prekinitviv enem letu) in moje razpoloženje naj bi sodilo v proces žalovanja. Takrat je ugotovila, da naj ne bi bila ne vem kako depresivna, ampak čisto 'normalna' glede na dano situacijo. Omenila je, da lahko ta proces traja tudi do 2 leti z vmesnimi dobrimi in slabimi obdobji. Zavedam se, da rabim določen čas, da bom vse skupaj prebolela. Na vsake toliko imam obdobje slabih dni, ko me vse vrže iz tira in enostavno se mi takrat ne da več.
Se tolažim s tem, da bo tudi to enkrat minilo in da je okoli mene ogromno ljudi, ki me imajo radi takašen ali drugačen način.

(odgovor članu matjam)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2007 19:19:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz imam pa večino teh znakom ko imam PMS. To traja enepar dni prej, ko pa dobim menstruacijo, je pa v enem dnevu vse mimo. In to se mi je začelo dogajati sedaj, po porodu (8 mesecev), se pravi sem imela menstruacijo ene 4 -krat in je blo zmeraj ful hudo. Tako da sedaj pa sploh ne vem kaj naj, ker samo ko pomislim, da se mi bo spet ponovilo in to iz meseca v mesec, me je groza. Ne vem, a katera ve, a kontracepcijske tabletke pomagajo kaj proti temu? Ali karkoli drugega?

Čisto možno, da bi pomagale. Vsaj po logiki, ker tole tvoje slabo počutje je povezano s hormoni, na te pa imajo kontracepcijske tablete vpliv.

Drugače pa se je moja sodelavke iz depresije izvlekla z zdravili. Neverjetno si ji pomagali. Samo je bila toliko pri sebi, da je vedela, da je z njo nekaj narobe in si je pustila pomagati. Ker pri vseh ni tako. Pri eni drugi sodelavki na žalost ni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.9.2007 21:37:14   
Anonimen
Depresijo večinoma prepoznajo drugi, okoli katerega se nahajaš oz. giblješ. Ker človek v tej situaciji sam ne ve kaj mu je, dan mu je vsak isti.
Ko pa se takole pogovarjamo: kako sem danes depresivna! pa je čisti rek, da poveš kako imaš slab dan in si tečen....
Malo je ljudi, ki sami spoznajo, da so padli v depresijo, veliko pa jih prepozna prepozno, nekateri žal mnogo prepozno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
6.9.2007 23:15:43   
šnucika
Depresija...tista taprava ne mine kar sama od sebe.
Gre za porušenje nevrotransmiterjev v možganih - padec serotonina in noradrenalina...in še katerega.
Tu pa pomagajo samo zdravila...in seveda veliko dela s samim seboj pod strokovno pomočjo.

Tule se najde veliko : http://www.nebojse.si/forum/

Sicer pa natasarobi - opazuj se ,prisluhni svojemu telesu in če boš ugotovila,da je res depresija,poišči pomoč.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

krst in verouk
googica

ali boste krstili svoje otročke, bodo hodili tudi k verouku? prosila bi tudi za kometar, zakaj tako... hvala, lp :)

da, oboje (41%)

samo krst, potem bomo videli (19%)

samo krst (4%)

ko bo starejši se bo sam odločil (14%)

ne (22%)

Število vseh glasov: 1229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!