Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 28.5.2008 11:18:00
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: delovna doba mamic študentk in dopust za ... 28.5.2008 11:19:17
|
|
|
|
frutka_
|
Ljuba duša, če nimaš še niti delovne knjižice kam ti bodo vpisovali delovno dobo. Dopust za nego in varstvo otroka pa je v bistvu čas porodniške. Najprej koristiš en del porodniške, ki se imenuje porodniški dopust in nato ta drugi del, k is eimenuje dopust za nego in vartsvo otroka. Tukaj si preberi več...http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/dopustNegaVarstvo.asp
|
|
|
|
RE: delovna doba mamic študentk in dopust za ... 28.5.2008 11:32:18
|
|
|
|
sazi
|
Ljuba duša, če nimaš še niti delovne knjižice kam ti bodo vpisovali delovno dobo. Jo bo pa dobila. Saj ima več kot eno leto časa, knjižico dobiš pa v nekaj minutah. Če si nezaposlena, ti za čas enega leta od rojstva otroka pripada starševski dodatek, porodniški dopust (3 mesece) in dopust za nego in varstvo otroka (9 mesecev) pa pripada zaposlenim, ki ta čas tudi prejemalo starševsko nadomestilo. Kot študentki ti pa pripada še dodatno leto statusa, če ne presegaš cenzusa tudi štipendija... Malo pobrskaj po forumu kako je z mamicami študentkami.
|
|
|
|
RE: delovna doba mamic študentk in dopust za ... 28.5.2008 11:34:53
|
|
|
|
frutka_
|
Ja, pa ne dobiš delovne knjižice z zaposlitvijo? Če si študent in imaš status študenta, delaš preko študenta. In nimaš delovne knjižice. Ne vem, morda sem narobe mislila. Se opravičujem.
|
|
|
|
RE: delovna doba mamic študentk in dopust za ... 28.5.2008 11:34:55
|
|
|
|
smejčica
|
Da ne bo pomote, saj delovno knjižico že imam doma. :)
|
|
|
|
RE: delovna doba mamic študentk in dopust za ... 28.5.2008 11:36:34
|
|
|
|
frutka_
|
Govorim o rednem študenstkem statusu, da ne bo pomote. No, če imaš delovno knjigo doma potem pa najboljše da vprašaš na Zavodu za zaposlovanje. Vso srečo!
|
|
|
|
RE: delovna doba mamic študentk in dopust za ... 28.5.2008 11:49:36
|
|
|
|
smejčica
|
Se zahvaljujem za odgovore. No, izredno študiram. Saj zanimalo me je samo glede teh dveh stvari, za vse ostalo sem že seznanjena (starševski, štipendija, ...) Pred tem sem bila prijavljena na zavodu,(kot izredni dijak in iskalka zaposlitve) nato pa, ko je prišel ta zakon, da ne smeš biti prijavljen na zavodu, če si dijak ali študent, sem se izpisala(ker sem se odločila za študij) in tako dobila tudi delovno knjižico. Da, tako je to. Sedaj pa imam že skoraj pol leta staro pupiko.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.5.2008 11:52:20
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?