|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   delitev premoženja
12.1.2010 11:57:52   
bodoča
Najbrž ste nekatere brale mojo zgodbo na DIPO in zadj spet potrebujem nasvet, ker se sploh ne znajdem več. Očitno je, da me bo poskušal dotolčti na vsakem koraku, ker ne more sprejeti dejstva, da sem ga zavrnila.

Prosim, če ima katera/i, kakšen nasvet ali mogoče več izkušenj s tem, hvala.

Z možem se ločujema, skupaj sva živela skoraj devet let, od tega sva tri leta poročena. Živela sva v hiši mojih staršev. Lani v začetku leta, sva nameravala kupiti stanovanje in zato sva nakupila precej opreme (spalnica, otroška soba, dnevna soba,...) praktično skoraj vse...
No stanovanja nisma kupila, oprema pa je še vedno zapakirana v orginal embalaži in shranjena v hiši mojih staršev. On pa je sedaj prišel na idejo, da hoče imet vse zase (razen otroške sobe), ker je vse plačal on.  Res je, denar za pohištvo je res šel z njegovega računa, vendar sem tudi jaz prispevala za najino življenje (hrana, položnice, ostali stroški...). Rekel mi je tudi, da jaz nisem upravičena do tega pohištva zato, ker sem od teh devetih let skupnega življenja, bila šest let najprej še v šoli, nato brezposelna in me je preživljal, kar ni čisto res, ker so nama veliko pomagali moji starši in tudi jaz sem zaslužila nekaj denarja, preko občasnih del.
Zanima me ali res nimam pravice do tega pohištva ali vsaj do dela pohištva, glede na to, da je on tako ali tako že odpeljal vse tehnične stvari (hladilnik, pralni stroj, pomivalni stroj, lcd,...)?

No poleg tega, me je danes "razveselilo" še pismo leasing hiše, ki mi sporoča, da naj kot porok pri nakupu avtomobila, takoj poravnam obveznosti, ki jih je gospod malo "pozabil". Me je skor kap, takrat ko sma avto kupovala mi niti na kraj pametni ni padlo, da bi me moralo to skrbet, kot poroka in to lastnemu možu...

mojeustvarjanje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: delitev premoženja
12.1.2010 12:14:14   
Petka09
Ker sta bila poročena in živela v skupnem gospodinjstvu, se vse premoženje, pridobljeno v tem času, deli na pol. Ker pa je on s svojim denarjem kupil določeno opremo, lahko to dokazuje z računi oz. malce zakomplicira zadevo....
Ravnotako bi ti morala dokazovat, da si tudi ti dajala denar v to skupnost, čeprav s pomočjo staršev itd... Težko je tle nardit pravo ločnico.
Če obstajajo računi, izpiski itd... takrat je lažje... Bi blo pa najlažje, da se sporazumno porazdelita, ne pa da se zdej koljeta. Sam to je vedno težko.

Samo nisem pravniškega foha, pa ne vem točno. Ti bo katera druga bolj točno povedala.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2010 12:21:28   
ledenaa
ja res je premoženje se deli razen v primeru kot da zgoraj uporabnica napisala.če imaš račune je 100x lažje  in tako tudi dokažeš da si ti dejansko stvari kupil
kar se tiče za leasing draga mija ,mene je že zelo zgodaj življenje naučila,da za nikogar ne dajem roke v ogenj.Žalostno a tako pač je

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.1.2010 12:23:07   
water lily
Leasing pač ne plačuj....nej mu pač avto vzamejo kaj to tebe gane...
Ostalo pa naj vzame pač tisti ki je kupil(no men bi blo to logično). Pa pokompenzirajta z tem ko je očitno zastojn pri vas živel...
Drugače gre pa vse kar je bilo v zakonu pridobljeno na pol, razen če bo on dokazoval drugače.

< Sporočilo je popravil water lily -- 12.1.2010 12:24:21 >

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.1.2010 13:04:41   
liliana
Še kako jo gane......če je ona porok, je ona tista, ki je podpisala, da prevzema to odgovornost, da bodo obveznosti plačane....in ona jih mora poravnati, če jih njen bivši ne......in ne bodo rubili njega, ampak njo....

Kar se pa tiče delitve premoženja.....na pol se deli vse, kar je bilo v času trajanja zakonske ali izvenzakonske skupnosti pridobljeno z delom.....vendar je to običaj pri sporazumni ločitvi.....če se pa eden od partnerjev ne strinja s tem, pa lahko dokazuje, da je on več prispeval.....vendar se poleg višine plače upoštevajo še drugi dejavniki, kot so skrb za otroke, pomoč pri hišnih in gospodinjskih opravilih, pomoč partnerju.....

Glede na obnašanje partnerja, pa ti svetujem, da greš čimprej do odvetnika.......

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.1.2010 13:23:11   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Še kako jo gane......če je ona porok, je ona tista, ki je podpisala, da prevzema to odgovornost, da bodo obveznosti plačane....in ona jih mora poravnati, če jih njen bivši ne......in ne bodo rubili njega, ampak njo....

Kar se pa tiče delitve premoženja.....na pol se deli vse, kar je bilo v času trajanja zakonske ali izvenzakonske skupnosti pridobljeno z delom.....vendar je to običaj pri sporazumni ločitvi.....če se pa eden od partnerjev ne strinja s tem, pa lahko dokazuje, da je on več prispeval.....vendar se poleg višine plače upoštevajo še drugi dejavniki, kot so skrb za otroke, pomoč pri hišnih in gospodinjskih opravilih, pomoč partnerju.....

Glede na obnašanje partnerja, pa ti svetujem, da greš čimprej do odvetnika.......

Ma v bistvu še nikol nisem slišala za poroka pri lizinguuser posted image
Drgač pa ja odvetnika....čimprej....

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2010 16:43:53   
gita10
Če mu vzamejo avto boš ti plačala tiste tri obroke, ki jih je dolžen in stroške vendar dvomim, da bo to storil, verjetno je to samo opomin( sedaj na leasingih pošiljajo vsak opomin tudi poroku). Posebej če se avto že nekaj let plačuje si verjetno ne bo dovolil, da mu ga vzamejo.
Glede tistega pohištva bi mu ga pa jaz dala- naj ga ima, zaradi tega jaz ne bi najemala dragih odvetnikov.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.1.2010 13:36:42   
bodoča
Ja no, tako sem se odločila, ker se mi res ne da ubadat z odvetniki in sploh pa ne z bivšim, mu bom prepustila tisto kar bi rad. Saj pol pa mi tak več nima kaj vzet in bo končno mir.

Glede leasinga je pa tako, vem ja da lahko mene rubijo, zato me tud skrbi, sicer je rekel, da bo plačal, ko sem ga klicala glede tega. Sem se pa odločila, da pohištva ne bo peljal prej, da mi ne bo dokazal, da je res plačal te obroke leasinga.

Kak brezveze mi je, da se moram s tem ubadat in da se tak obnaša. Mislim, takrat, ko me je on prvič pustil, mu nisem z ničemer težila, da mi mora kaj dat, pustit, nisem bila nesramna in kljub temu, da me je zelo prizadel mu nisem hotla nič slabega. Zdaj, ko pa sem jaz prekinila, je pa ogenj v strehi in mi samo nagaja, je nesramen in  prav sovražen...

Mogoče sem res naivna, samo ne razumem, zakaj se je treba tako obnašat.

mojeustvarjanje

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.1.2010 13:41:51   
baguSka
pravzaprav je tole cist enostavno, sploh ko si na koncu dodala tisto o leasingu... je avto njegov? napisan na njega? torej naj ga odplaca! in sele ko bo to odplacal mu lahko pustis pohistvo, ki ga je kupil sam s svojega racuna (ce ima za to dokazila)... in ce imas ti dokazila o placevanju mesecnih stroskov, potem ga lahko spodbijas s tem... ampak samo v casu zakona!! vse kar je prej bilo, nima veze... razen ce nista skupi zivela (najmanj dve leti) na istem naslovu... 

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.1.2010 13:43:32   
baguSka
Glede leasinga je pa tako, vem ja da lahko mene rubijo, zato me tud skrbi, sicer je rekel, da bo plačal, ko sem ga klicala glede tega. Sem se pa odločila, da pohištva ne bo peljal prej, da mi ne bo dokazal, da je res plačal te obroke leasinga.

no tko ja user posted image

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.1.2010 9:13:27   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: bodoča
Z možem se ločujema, skupaj sva živela skoraj devet let, od tega sva tri leta poročena. Živela sva v hiši mojih staršev. Lani v začetku leta, sva nameravala kupiti stanovanje in zato sva nakupila precej opreme (spalnica, otroška soba, dnevna soba,...) praktično skoraj vse...
No stanovanja nisma kupila, oprema pa je še vedno zapakirana v orginal embalaži in shranjena v hiši mojih staršev. On pa je sedaj prišel na idejo, da hoče imet vse zase (razen otroške sobe), ker je vse plačal on.  Res je, denar za pohištvo je res šel z njegovega računa, vendar sem tudi jaz prispevala za najino življenje (hrana, položnice, ostali stroški...). Rekel mi je tudi, da jaz nisem upravičena do tega pohištva zato, ker sem od teh devetih let skupnega življenja, bila šest let najprej še v šoli, nato brezposelna in me je preživljal, kar ni čisto res, ker so nama veliko pomagali moji starši in tudi jaz sem zaslužila nekaj denarja, preko občasnih del.
Zanima me ali res nimam pravice do tega pohištva ali vsaj do dela pohištva, glede na to, da je on tako ali tako že odpeljal vse tehnične stvari (hladilnik, pralni stroj, pomivalni stroj, lcd,...)?

No poleg tega, me je danes "razveselilo" še pismo leasing hiše, ki mi sporoča, da naj kot porok pri nakupu avtomobila, takoj poravnam obveznosti, ki jih je gospod malo "pozabil". Me je skor kap, takrat ko sma avto kupovala mi niti na kraj pametni ni padlo, da bi me moralo to skrbet, kot poroka in to lastnemu možu...

Opremo sta kupila v času zakona? Torej je oprema od obeh. Če si je ne moreta sporazumno razdeliti (npr. kuhinja meni, spalnica tebi itd.), potem boš za nekaj kosov lesa pač potrebovala odvetnika. Ampak jaz osebno bi mu kompletno opremo "zabrisala v glavo" in istočasno zahtevala, da podpiše, da se (tvoja) polovica vrednosti opreme kompenzira z morebitnim ostalim premoženjem, ki bi mu pripadalo (po načelu 50:50). Traparije o neupravičenosti mu bo vsak odvetnik v trenutku izbil iz glave. En šrauf od omare je vreden enako, kakor ena večerja, ki si mu jo ti skuhala, pa čeprav si bila brezposelna. In najbrž si mu skuhala več večerij, kolikor je vredno pohištvo (če vzamemo, da je minimalna urna postavka kuharice 3€/uro). Samovoljno odpeljati pa nima česa. Za začetek že to, ker je pohištvo v hiši tvojih staršev, kamor on, če starši tako rečejo, nima vstopa. Bo vlomil zaradi štedilnika? To bi pa rada videla (in marsikdo na Preverjeno bi se tudi nasmejal).
Leasing? On ga je vzel, ti si porok. Če on ne plača, moraš plačati ti. Če ti ne plačaš, njemu vzamejo avto, preostanek dolga pa rubijo tebi. Ja, poroki pri leasingu obstajajo. Dokler ti ne dostavi potrdila o tem (ali pa ga, kot porok, sama zahtevaj v avtohiši - bo bolj verodostojno zate in za sodišče), da je avto plačan, mu ne izroči niti predala od omare. Ali pa, še bolje - plačaj leasing obrok, pa boš imela dokaz, da si si zaslužila njegovo polovico pohištva. Polovica mu bo spet pripadala samo v primeru, da ti vrne denar za leasing (kar pa ti ga najbrž ne bo, torej ti dosežeš svoje - obdržiš pohištvo).

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?