|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dedovanje_spet
13.6.2005 11:18:10   
mala maja
Ja sej vem no spet težim :hudicek:-pa sej vem da ste me že 1000 poslale na drug forum spraševat ampak vseen......sem se odločila da glede na to da me brat po domače povedan j..... v p...... Bom tud jest nega mal.:bravo::bravo::bravo:

Pa me zanima. Po mami še nismo mel zapuščine. Bila je lastnica polovice stanovanja v katerem živi brat in ima še živega očeta(se pravi mojega dedka, ki pa ima hišo v LJ-murgle) Zdej me pa zanima če se jaz odpovem tisti 1/4 stanovanja, a to pomeni da se pol tud odpovem hiši v LJ???:zmeden2::zmeden2::zmeden2: Pa če se odpovem stanovanju a sem dolđna plačat kakršnokoli sodno takso pa kakšne kredite k jih je mela mami:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:
A lahk jest zahtevam na zapuščini da se notr vpiše v odločbo da jaz ne bom plačala nič od pufov.. ker če se tega ne da, se 1/4 stanovanja ne odpovem. Ga raj mal j.... z najemnino.
Hiši se pa sploh ne mislm odpovedat. Sej pomoje je to tako tko da hiša nima nobene zveze z mami. če bi ata prej umru k mami bi bla dedič mami tako sva pa jaz in brat :zmeden::zmeden: ane.

Pa še enkrat sory :rozica::rozica::rozica: sam zanima me če je bla že katera v podobni situaciji

Neposredna povezava do sporočila: 1
   dedovanje_spet
13.6.2005 13:35:49   
Gina
Ne vem za drugo, ampak oče ni dedič. Se pravi po mami dedujeta samo vidva z bratom. Oče bi bil dedič, če vidva ne bi bila živa.

To s hišo pa ne razumem. A jiša je bila last očeta? Če je tako, potem imaš prav, sta dediča vidva, ker mama ni več živa.

Po moje kredite prevzameš, če prevzameš dediščino. V tem primeru si dolžna plačat tudi sodno takso, seveda, saj ti jo odmerijo.

Jaz mislim, da rata pri kreditih problem (če jih ne plačaš seveda) kakršnakoli lastnina. Če pride do sodne izvržbe, potem se ti lahko usedejo ali ti rubijo karkoli, kar sploh imaš. Lahko rubijo tudi tvojemu zakoncu ali izvenzakonskemu partnerju. V tem je problem. Čeprav še vedno točno ne razumem tvoje situacije. Mislim, kako ti lahko banka rubi brez sodne izvržbe? Oni zakonsko tega ne smejo, bi jih lahko šla ti tožit, če so to naredili. Ali pa sem te jaz narobe razumela pri tem.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dedovanje_spet
14.6.2005 18:27:18   
Anonimen
Ne razumem čisto, kakšne so razmere, pa ti bom vseeno poskušala odgovoriti po svojih močeh. Če bo kaj narobe, naj me pa kdo popravi.

Starši dedujejo po svojih otrocih samo, če otroci niso imeli svojih otrok. Tvoja mami je imela dva otroka, tebe in tvojega brata in sta edina upravičena do zapuščine. Drugače bi bilo možno samo, če bi tvoja mami napisala oporoko, v kateri bi bil kot dedič določen tudi njen oče oz. tvoj dedek, ali če bi tvoj dedek uveljavljal kakšna vlaganja (npr, da je on dal denar mami za nakup stanovanja), kar pa mora na zapuščinski dokazat.

Na tej zapuščinski se bo urejalo dedovanje samo tistih stvari, katerih lastnik je bila tvoja mama. Če se želiš nečemu odpovedati, to lahko storiš, seveda moraš povedati točno čemu se odpoveduješ in čemu ne. Če se npr. odpoveš stanovanju, pa še vedno deduješ kaj drugega, moraš seveda odplačevati tudi kredite, ne morejo pa ti zapovedati plačevanja kreditov za tisto, čemur si se odpovedala. Plačuješ pa kredite za tisto, kar deduješ, npr. če dobiš avto, ki še ni odplačan, ga moraš odplačati, oz. moraš odplačati enakovreden delež kredita glede na tvoj delež dedovanja. Ali povedano drugače: če nekaj deduješ, dobiš pluse in minuse.
Če boš dedovala, plačaš sodno takso določi ti jo sodnik.

Če je dedek edini lastnik hiše, potem sta itak samo vidva dediča, razen če ni imel še kakšnih otrok.

Kako se stvari ureja na sodišču pa ne vem, vprašaj sodnika, ti bodo že povedali.

Neposredna povezava do sporočila: 3
   dedovanje_spet
17.6.2005 9:10:01   
leah
Pa še nekaj o rzbežu:Rubijo ti lahko samo stvari,ki so resnično tvoje.Torej,če recimo odplačuješ pomivalni stroj po obrokih,ti le tega ne smejo zarubiti,ker ni tvoja last,temveč še vedno last trgovine.Ne smejo ti rubiti stvari,ki so pomembne za življenje,torej pralni stroj,postelje,televizije ali radia(pustiti ti morajo ali eno ai drugo,že zaradi obveščanja o nevarnostih).
Pomembno je,da si zraven,ko rubijo in pač rečeš,da tega ti pa ne smejo vzeti,dokazovati pa morajo sami.To je z zakonom določeno,dobro pa je,da imaš odvetnika,potem ti pa sploh ne smejo rubiti.

To sem zadnjič v zakonu brala in mora držat,in dobor je če človek pač ve za to.

Toliko za vse tiste,ki imate kakršne koli težave v gtej smeri.Dobro je vedeti,ne?

Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?