|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   decemberke !!!!
15.7.2005 12:17:31   
polonca_g
hojla !!

kako ste kaj sonosečke? jaz nisem najbolje saj me je napadla ena alergija pa nobeden ne ve od česa..... rdeče pike , zelo srbeče.....me zelo skrbi.....
imam eno vprašanje ( sem noseča točno 19td prvič) ali že katera decemberke čuti otročička? Jaz še čisto nič pa ne vem al me naj tudi to skrbi??

pomoč prosim

lepo se imejte...........:zmeden::zmeden::zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   decemberke !!!!
15.7.2005 12:20:40   
kofetek2010
hajli hajlo!

otročka čutim že kr neki časa, najprej sem ga samo jaz, kakšna 2 tedna pa že tolk razgraja, da ga čutijo tud drugi, če dajo roko na moj trebušček ;)

drgač sem čist OK

(odgovor članu polonca_g)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   decemberke !!!!
15.7.2005 12:31:01   
AKŠ
polonca brez skrbi - jaz sem svojega cačutila šele v 22t....pa mi je rekla moja G, da je to normalno in da ni nobene bojazni....

Neposredna povezava do sporočila: 3
   decemberke !!!!
15.7.2005 13:31:46   
keja
Pozdravljene,
meni se včasih zazdi da čutim otročka, kot da mal brcne, ampak ne morem reči da je to to. Lahko je to tudi samo pretakanje tekočin v trebuhu. Me pa zanima, kakšen je občutek,ko se otrok premika,oziroma, kako ugotoviš, da je to premikanje otroka.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 4
   decemberke !!!!
15.7.2005 14:09:23   
BlankaT
Mi smo tudi končno dočakali gibe :bravo::sloncek:. Jih sedaj že kakšen teden čutim, samo ne vsak dan :zmeden:.

Razen hitre utrujenosti, se počutim čudovito. Kilogramčki so se pri +7 ustavili oz. trenutno počivajo ;).

Keja prve otrokove gibe si lahko predstavljaš kot da imaš nekakšne metuljčke v trebuščku ali kot da bi ribica zaplavala. No tako je vsaj pri meni.

SEdaj čakam na morfologijo 3.8., v sredo pa imam pri svojem G kontrolo.

Lp, Blanka :nosecka:.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   decemberke !!!!
15.7.2005 16:01:41   
Ada
Pozdrav vsem decemberkam! Tudi jaz že kakšen teden čutim otročka, prav hecno je. Zvečer postane precej živahen, ponavadi okoli sedme ure, pa tudi kmalu po jedi! Ne vem, kako bi opisala občutek- meni se zdi, kot da en majhen potapljaček z nogico sune naprej in nazaj. 9nebesa Je malce drugače kot gibi črevesja, pa tudi bodi pozorna, kje se lahko od zunaj otiplje maternica. Tudi na trebuščku- od zunaj- z možem včasih čutiva dogajanje, če sva pozorna.
Sicer pa mislim, da je to samo stvar prepoznavanja- ko si enkrat siguren, da je to to, veš. Zato tudi ženske v drugi nosečnosti čutijo gibe ponavadi prej.

Neposredna povezava do sporočila: 6
   decemberke !!!!
15.7.2005 18:54:12   
mujcek
Jaz čutim gibe že nekje od 17t. Najprej je res malo težje ugotoviti ali je to to, ampak potem ko se to ponavlja pa veš, da niso prebavne motnje :)-

Tudi moj :love: je že začutil brcike, ko je držal roko na bušija, ampak to se še redko začuti.

Meni so vsi pripovedovali, da je tak občutek, kot da imaš mehurčke, vendar bi prej rekla, da je bolj podobno metuljčkom oz. kot da bi nekaj s perutkami migalo ali pa res kot da ribica zaplava, ali pa majhen potapljač :)-
težko je opisati, saj ko bo boš vedela, da je to to :)

Neposredna povezava do sporočila: 7
   decemberke !!!!
15.7.2005 18:56:51   
mujcek
pa še to: ali kateri že otekajo noge??

Jaz imam že tako otečene, pa sploh nisem toliko na nogah, no večinoma sedim :zmeden2:

Zadnje dni sem zmanjšala količino soli, pa ne vem kaj naj še naredim, me je strah, da bom morala v bolniško :zmeden2:

Ima katera kakšen recept kako se znebiti oteklin; pa kakšne so lahko posledice, če ti noge močno otekajo???

Neposredna povezava do sporočila: 8
   decemberke !!!!
16.7.2005 6:12:43   
marta2

Jaz sem pa lanska decemberka z dvojčkicama, ki je slučajno vpadla na nekdanji forum. Imela sem iste probleme z otekanjem kot ti Mujcek. Začelo se je z omejevanjem uporabe soli in pitjem velike količine vode čez poletje, jeseni pa sem imela že popolnoma prepovedano sol (tudi sira nisem smela jesti, ker je preslan), tko da sem do konca novembra jedla samo kuhano neslano zelenjavo. Na začetku ti rečejo, da moraš veliko počivati in držati noge navzgor, vendar to ni razlog za bolniško!!!, proti koncu pa ne pomaga nič več. Jaz sem si kupila čevlje večjo številko in sem nosila hlače. Otekline minejo po porodu, traja pa kar dober mesec, da vidiš spet svoje gležnje. Je zoprna zadeva, vendar v kolikor je urin ok, ni nevarno. Meni so za vsako tako stvar rekli, ja gospa, saj vendar nosite dvojčke.

Srečno decemberke:nosecka:.

Marta:sloncek::sloncek::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 9
   decemberke !!!!
16.7.2005 7:08:34   
Anonimen
:bravo::bravo::bravo:

Tukaj sem... Razmeroma v redu...Daje me utrujenost in vedno nižji pritisk... Balončka še kar rasteta ;)... Teža je trenutno + 4kg... Beljakovine v urinu, na podlagi česar so ugotovili uroinfekt... Sem mislila, da človek čuti, če ima kaj vneto :ups:... Vsakih 8 ur 2 kapsuli Hiconcila... Saj me bo od tega pobralo, ne pa od česa drugega ;) ... Trebušček že lepo viden... Brce?... Zdi se mi, da je nekaj nedoločljivega, že 10 dni... Sigurna pa še nisem... Naslednji pregled že zadnji delovni dan v juliju... Morfologija 11. avgusta...

Neposredna povezava do sporočila: 10
   decemberke !!!!
16.7.2005 9:25:33   
šnucika
kar gre.....še vedno alergija in kašelj...drugače pa super.
Malo sem nervozna,ker še vedno čakam izvide THT....že 14 dni jih ni!:zmeden:
Nič se ne redim,v zadnjih dveh mescih samo 1kg,pa tudi ne otekam pretirano,razen,ko je zelo vroče in soparno.
28. sem naročena na UZ in morfologijo,komaj čakam,da se bo videlo,kaj je....lulek ali lulika;)9nebesa.

pozdravček in uživajte!!!!:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 11
   decemberke !!!!
16.7.2005 12:17:44   
devička
Kerensa, zakaj pa po 2 kapsuli naenkrat? Tudi jaz jemljem hikoncil zaradi uroinfekta, in sicer eno kapsulo na 8 ur :zmeden:
A se ti kej izboljšuje? Kdaj moraš na kontrolo? A se ti je pojavilo kako glivično vnetje zaradi antibiotikov? Kako se spopadaš s tem?
Jaz imam v torek pregled, pa bom mal povprašala ... Brcike čutim že 14 dni, le zadnja dva dni bolj malo. A se še kateri dogaja podobno?
Baje se poveča količina plodovnice v tem času, a je to res?
No, dovolj vprašanj,
lep pozdravček, DS.

Neposredna povezava do sporočila: 12
   decemberke !!!!
16.7.2005 14:18:51   
Anonimen
Lep pozdrav! :bravo::bravo::bravo:

Pojma nimam, zakaj po 2 kapsuli na 8 ur... Verjetno sem že bolj proti koncu... :zmeden: Začela sem jih jemati še včeraj, tako, da o kakšnih rezultatih ne morem še poročati... Sicer pa niti enkrat nisem imela občutka, da bi bilo z mano sploh kaj narobe, tako, da tudi nič ne vem o kakšnem izboljšanju ali poslabšanju... Ginekologinja je rekla samo, da je možen vzrok premalo zaužitja tekočine... Kar je pri meni zelo verjetno, ker sem do sedaj res bolj malo pila... Zdaj se pa nalivam z Zalo Life - ta veliko plastenko v službi (8ur) in ta malo (pol litra) v preostalem času... Je rekla, da naj spijem najmanj 2 litra tekočine na dan... Kar je zame obup!... Vsako uro sem na WC-ju... Uroinfekt se mi bo verjetno pozdravil, ampak mi bo pa zato počil mehur! :)-... Stranskih učinkov ni zaenkrat nobenih (ob 16-ih sledi 3. runda kapsul :zmeden: ), na kontrolo urina moram pa 27.07. (in naslednji dan dobim izvide)...

Neposredna povezava do sporočila: 13
   decemberke !!!!
17.7.2005 14:42:47   
BlankaT
No jaz s pitjem nimam problemo :bravo:. Včeraj zvečer je tudi moj :love: prvič začutil gibe. Tako, da sva bila oba 9nebesa.

Drugače pa se kr vredu počutim le da so mi prsti na rokah zatekli, tako, da sem raje dala prstane dol. Me je moj malo po strani pogledal, ko sem dala poročni prstan dol ;). Samo se je potem sprijaznil, ko sem ga dala na verižico in okoli vratu.

Trebušček mi lepo raste :sloncek:. Okoli popeka pa me tako rahlo boli in peče :zmeden:.

V sredo 20.7. imam kontrolo pri svojem G, pa ne vem kaj naj naredim. Na bolniški sem že od 6 tedna, sedaj pa imam podaljšano do 30.7., pa mi je na zadnem pregledu rekel G, da če želim lahko grem delati. Jaz bi sicer z veseljem šla, ker me vleče, samo me je pa po drugi strani strah, da bo potem kaj narobe.

Lp, Blanka :nosecka:

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?