|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   debele suhice
10.7.2008 7:14:55   
emas
Pozdravljene!

Nosečka sem že celih 14 tednov. Drugače sem športni tip, samo sedaj sem vse skupaj zmanjšala na minimum. Bruhala nisem nič, edini znak nosečnosti je bil apetituser posted image . Celo življenje sem pri 165 cm imela 48 kg, sedaj pa jih imam že 53. Kaj je to? Ali je normalno, da sem se že toliko zredila, pa sploh ne toliko v trebuh, ampak povsoduser posted image . No, saj se ne sekiram tako zelo, ampak vsaka dva tedna kupit nova oblačila, pa tud ni več smešno.

Ko berem kako se nekatere prve tri mesece niso zredile še čisto nič, kar ne morem verjet. Se oglašajo mogoče tiste, ki so že štartale z malo več kg in se jih kak kg več sploh ne pozna, al kako?

No, drugač pa je zelo kul in fajn in vse, tak, da nekaj sem morala najtuser posted image .

Uživajte!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: debele suhice
10.7.2008 7:34:26   
Andromeda
Živjo!

Jaz sem pred zanositvijo pri svojih 163 cm tudi imela 48 kg, do sedaj pa sem prišla na 51 kg (sem v 21.tednu), pa čeprav jem več kot prej in tudi nisem imela težav z bruhanjem. Res je, da pijem veliko tekočine, jem sadje in posledično sem dosti na wc-ju, tako, da gre veliko "sproti ven". Mislim, da ni nobenega zlatega pravila glede pridobivanja kg, pri vsaki ženski je drugače, je pa tudi dedno pogojeno - moja mama se je, ko je bila noseča z mano zredila za 9 kg in me je šla rodit z 58 kg user posted image

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.7.2008 8:16:34   
N.SI
Ojla, jaz sem tudi med drobnimi suhicami (BILA user posted image ) - pri svojih 160 cm, sem pri zanositvi imela celih 43 kg (seveda sem se tehtala s svojo digitalno tehtnico, ki meri tako maščobe in vodo poleg kil user posted image )... Potem sem bila pa šokirana, ker so me na vsakem pregledu tehtali vključno z obutvijo in oblekicami. Pa sem na prvem pregledu imela une težke gležnarje in debel pulover in jeans... in so mi namerili pri ca. 12t 48,5 (samo če pogledam, skoraj zagotovo so bile dve kili odveč zaradi krame... Sedaj, ko hodim na preglede, sem btw. v 27 t, pa sem težka 56 kg (s cunjami kakopak user posted image ). Tako da sem se po zdravniški logiki do sedaj zredila vsega 7,5 kg (56-48,5) a vseeno, sem tudi jaz bila v fazi, ko sem morala na dva tedna kupovati nove hlače in oblekice. Sicer razen treh hlač in ene čudovite tunike nimam nič "nosečniškega" - vse je navadna roba, ki je pa letos itak zelo široka in komotna... Uživam v pestrosti tunik! JEAuser posted image

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.7.2008 8:28:34   
SNAKE23
oj!
ja jst sm tud štartala z 49kg pri 161cm, in sem se do 16.tedna zredila na 53.6kg,do konca nosečnosti pa na 66kg.
upala sem, da mi kak kg ostane, glede na to, da sem prej celo življenje poslušala komentarje, kako da sem tok suha, a nič ne ješ,....

pa ni šlo, po treh tednih dojenja sem mela še 55kg in po treh mesecih po porodu sem mela spet 49kg, pa sem dojila sam 5 tednov,...

sedaj 8 mesecev po porodu pa mam 47-48kg in me spet vsi neki sekirajo,...

pa kaj naj ,jem normalno,(nažirat se pa nimam namena)...

nič se ne sekiraj, sem ti priporočam, de se mažeš s kremami ( jst sm v ljubljanskih lekarnah kupla neko mastno kremo,...njihove proizvodnje in kjer sem se mazala (prsa,...trebuh nimam niti ene strije.
na stegnih na notranji strani in po zadnjici sem se pa pzzabla mazat in sem čist črtasta,...user posted image user posted image user posted image user posted image

pa kaj,...sem kupla boksarce kopalke in se nič ne vidi, da bi že kdaj rodila,....

srečno

< Sporočilo je popravil SNAKE23 -- 10.7.2008 8:30:35 >

doma me osrečuje naša mala pikica!

Sreča, tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni tvoje življenje z ljubeznijo!---najina mala!

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.7.2008 8:39:29   
bučkabb
nikar se ne sekiraj zaradi kilogramov, tako pač je v nosečnosti, eni prej dobimo gor drugi pa poznej.  jaz sem tud štartala t 57 kg in jih imam sedaj pri 29 tednih že 70 kg.

za nas suhice je značilno oz. normalno, da dobimo mal več gor, ker moramo okrepit telo, da prenese potem obremenitve, zato ni nič narobe če se boš zredila do 20 kg.

jaz sem tud kmal po ugotovitvi da sem noseča začela jamrat ker so mi ble vse hlače takoj premajgne, sem dobla mal riti, ki jo prej skor nisem mela, pa moderce sem mogla kr hiter zamenjat, ko so mi joške zrasle, ki jih tud prej ni blo nikjer. ....

skratka nič bat, je prav zanimivouser posted image user posted image

(odgovor članu SNAKE23)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.7.2008 8:46:55   
VRTNICA84
Oj!

Jaz sem tudi med suhicami. Sem velika 172 cm in sem mela pred nosečnostjo 57 kg. Sedaj pa jih imam že 66 kg. Pa sem v 12 tednu. Pa jem res veliko sadja in zelenjave ter mlečnih izdelkov in tistega pač kar mi najbolj paše.
Zjutraj mi je bilo le redko kdaj slabo. Vendar še mi je vedno slabo kdaj pa kdaj.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.7.2008 8:49:44   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image
Še ena taka..pred nosečnostjo sem imela pri svojih skoraj 170 cm 53 kg, na koncu pa 74 kguser posted image .
Je pa res, da sem bila polna vode, zabuhla k knedluser posted image

No pa je po porodu hitro šlo dol, 5 kg kg je še ostalo, ampak ni panikeuser posted image ...sem bla prej tolk suha, da si jih lahko privoščimuser posted image

(odgovor članu bučkabb)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
10.7.2008 8:50:24   
Marogica
Tudi jaz sem med suhimi. Moja teža se je gibala nekje medi 58-59 kg, pri višini 170 cm, ko sem obakrat zanosila. SEdaj (nenoseča) sem celo na teži 55 kg. Rodit sem šla s 85 kg in v ca. 3 mes bila zopet na stari teži.

Nič sekirat, pridno jest, vse gre nazaj.user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.7.2008 8:57:39   
Annny
IZVIRNO SPOROČILO: emas

Pozdravljene!

Nosečka sem že celih 14 tednov. Drugače sem športni tip, samo sedaj sem vse skupaj zmanjšala na minimum. Bruhala nisem nič, edini znak nosečnosti je bil apetituser posted image . Celo življenje sem pri 165 cm imela 48 kg, sedaj pa jih imam že 53. Kaj je to? Ali je normalno, da sem se že toliko zredila, pa sploh ne toliko v trebuh, ampak povsoduser posted image . No, saj se ne sekiram tako zelo, ampak vsaka dva tedna kupit nova oblačila, pa tud ni več smešno.

Ko berem kako se nekatere prve tri mesece niso zredile še čisto nič, kar ne morem verjet. Se oglašajo mogoče tiste, ki so že štartale z malo več kg in se jih kak kg več sploh ne pozna, al kako?

No, drugač pa je zelo kul in fajn in vse, tak, da nekaj sem morala najtuser posted image .

Uživajte!
 Moje mnenje je, da je že čas, da si se malo poredilauser posted image  Po tej teži sodeč si bila že kar malo shirana..v bistvu me čudi, da si tehtala tako malo, če si športen tip, ker so mišice težje od špehauser posted image V glavnem, jaz imam prav tako 165 cm in idelana teža zame je bila vedno 54 kg. Zdaj sem v 23T in imam že 60 kg, pa še 5 (recimo) jih pričakujem tja do poroda. Saj po porodu gredo kile hitro dol, predvsem se porazgubi veliko vode, ki prej zastaja v telesu, potem pa še z dojenjem. Na začetku nosečnosti je tako, da veliko punc prve mesece celo shujša (jaz sem v prvi nos. na začetku shujšala ca 3 kile), ampak kasneje gredo kile gor, kar je tudi edino prav. Jaz sem tako med prejšnjo kot med to nos. veliko mase pridobila na zgornjem delu telesa, spodnji je ostal približno isti (razen, da sem med nos. vedno imela tazadnjo kot J.Lo..no, pa še malo zravenuser posted image user posted image  ) Lep dan vsem!

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.7.2008 9:32:49   
Hope2
Velika 178, začela s 57kg. Zdaj sem v 21 tednu in imam 60kg.  Apetit imam ful povečan in tudi vsaj 2x več pojem kot prej, bruhala nisem.  Zaenkrat gre počasi, pol bo pa najbrž vaga ponorelauser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 10.7.2008 9:33:08 >

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.7.2008 9:33:19   
watershine
jst sm tut med suhicami. v štartu nosečnosti sem zgubila 4-5kg, pa čeprav nisem bruhala, in apetit se mi ni zmanšal.... zdej ko sem v 24 tednu se mi je stanje končno povrnilo na staro težo oz. še kila več... mislim da se usaka redi drugače da to ni nič določeno...
meni je celo ginekologinja rekla da se redim zelo počasi... sej mi res drugega kot trebuh (in normalno prsi) sploh ne raste... pa vrjemitre pojem veliko... ampak usakodnevno popijem veliko tekočine in pojem veliko sadja poleg tega pa se še dosti gibam (use kot prej preden sem zanosila me še trebuh ne ovira pri delu) mogoče se me tut za to manj prime.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.7.2008 11:15:26   
anckabancka
Evo, še ena.

Tudi moja normalna teža je tam okrog 54 kg na 170 cm višine. Pa se mi zdi, da sem se vsako nosečnost kar precej zredila.

1. nosečnost: 56kg, zredila za 14 kg = 70 kg

2.nosečnost: 54kg, zredila za 16 kg = 70 kg

3.nosečnost: 54 kg, zredila do 34 tedna za 12 kg, računam še na kaki 2 kilci user posted image

Redim pa se po intervalih. Od pregleda do pregleda tudi za 3-4 kile, včasih pa samo pol kilce ali nič. Na koncu se redim najmanj. Vidim pa da je očitno potrebno, da se zredim za določeno število kilogramov, ker pač moje telo tako funkcionira. Pa še z dojenjem nimam težav, ker porabljam nosečniške zaloge.

S težo po porodu pa nikoli nisem imela težav, sem hitro prišla nazaj in še v minus.

Zato se emas ne sekiraj in uživaj v nosečnosti. Poslšaj svoje telo, ki ti bo povedalo kaj potrebuješ...user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.7.2008 14:52:56   
mojsoncek
Se en skratek tukaj user posted image . Prvo nosecnost sem startala s 44 kilami (na 156 cm) in sla rodit s 53imi user posted image . Po enem mesecu sem bila na "svoji tezi", potem pa je slo samo se v minus. No, tokrat sem startala s 43imi in sem do 21. tedna pridelala 4 kile. Bomo pa videli kako bo slo do konca, ker v drugo pojem veliko manj kot v prvi nosecnosti (mi se vedno nic ne pase - mogoce tudi zaradi vrocine).

Naceloma naj bi se suhice med nosecnostjo poredile vec kot tiste, ki imajo normalno ali prekomerno tezo. Ampak to je samo naceloma, ker je vsako telo drugacno in reagira "po svoje". Ce ti drugace zdravje nic ne nagaja in ce je z user posted image vse OK, se nic ne sekiraj. Delaj/jej tako kot ti pase oz. kakor zeli tvoje telo. Po porodu bo slo vse dol user posted image .

Pa se to, ko bos enkrat mamica, bos na marsikatero stvar gledala drugace, tudi ce bo kaksna kilca ostala user posted image

Lepo nosecnost se naprej.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.7.2008 16:16:56   
CatJa
Eh dej no, debela. Noseča si! Ma to je pa res edini čas, ko se ti ni treba obremenjevat s kilami. Ne rečem tiste, ki se zredijo, ne vem, 25 kil in več.

Bi pa samo rekla, da je, vsaj zame, trditev, da dojenje nese kilograme, en navaden mit. V prvi nosečnosti sem se zredila za 18 kg (pri 170 cm in cca. 54 kg), ko sem prišla iz porodnišnice sem bila samo 6 kg lažja, ene 6 jih je zmanjkalo potem v mesecu ali dveh, ostalih pa se nisem znebila, dokler sem polno dojila. Šele ko sem začela dodajat GH so se stopile še zadnje. In prav tako je zdaj, po drugem porodu, s to razliko, da sem tokrat pridobila le 13 kg.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.7.2008 12:59:38   
clara23
Evo, še jazuser posted image ..pri 155cm sem na začetku nosečnosti imela 42kg, sedaj, ko pa sem v 34. tednu jih imam točno 51,8 pa se nič ne pazim..pojem vse kar mi paše in kolikor mi pašeuser posted image . Vsak dan obvezno kako tortico ali indijančka (ker drugače sem čisto nesrečna)..no, pa to sem itak tudi že pred nosečnostjouser posted image ampak se ne sekiram prav dosti koliko sem se oz. se bom še zredila. Res pa je da se mi zdaj celulitek pridno nabirauser posted image user posted image ..prej ga ni bilo..user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.7.2008 13:40:44   
skuštrana
Jaz sem pred prvo nosečnostjo imela 55 kg na 180 cm višine.Zredila sem se za 10 kg, z dojenjem je šlo vse dol, ampak sem potem dobila nekako 5 kil, tako da sem v drugo nosečnost štartala s 60 kilami. Pridobila sem pa 15 kil ,sem jih full hito tudi izgubila...Jaz sem se v obeh nosečnostih največ zredila okoli 20 t, v 2 tednih sem dobila okoli 6-7 kiluser posted image ..

Jah, celulit...To je pa druga zgodbauser posted image

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 11.7.2008 13:41:12 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.7.2008 17:50:42   
Jelcy
Naslov prav zameuser posted image ...jaz sem na 177cm visine zanosila s 53kg, rodit sem sla z 83kg..torej tocno 30kguser posted image ....zdaj sem 3 mesece po porodu in jih imam se 15 viska, ne gre in ne gre dol...ma niti gram, je res pa da imam full apetita in skozi nekaj meljem...ampak mi ni zal za noben kg, sej je nosecnost potekala bp pravtako porod, zato ne obzalujem nicesar...shujsala bom ze....enkratuser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.7.2008 21:25:32   
bina30
Tut jaz sem bila suhica. Pri 172cm 57kg. Zredila sem se za 17kg in sem si bila prav všeč. Imela sem lep dekolte, polna lička.... Po porodu sem v enem mesecu imela svoje kile, sem pa bila še malo široka čez boke (nisem mogla obleči kavbojk), po 3 mesecih pa sem jih z lahkoto oblekla.
sedaj pa imam sinka starega 8m in sem zopet nosečauser posted image user posted image . Imam pa tud strašen apetit in grejo kile veselo gor. Kaj čmo....

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.7.2008 5:39:32   
khurde
o, hvala za to temo!

sicer nisem bila ravno ultra suhica, samo sem vedno migala, tako da je še teža mišic. čez zimo sem imela vedno, vsaj zadnjih 5 let, okoli 60-61 kg (168/9 cm), tudi načrtno, ker me je prej včasih zeblo, potem pa ne več (očitno moje telo tako funckionira, ne vem). čez poletje mi je samo od sebe (brez diet, truda) vedno padlo na 56-57 kg, s tem, da sem lahko nosila ista oblačila tako poleti kot pozimi, nikjer se ni nič poznalo. in potem, ko sem zanosila v času mojih "zimskih kil", mi je kar naenkrat tehtnica poskočila na 66-67 kg (v 2. mesecu), s tem, da nisem jedla več kot prej ... ne vem, od kje so se kile nabrale, pa še poznalo se mi ni nikjer, razen, da so mi sedaj vse hlače št. 36 (v 3. mesecu) premajhne v pasu za kakšne 3 cm, kolegica se heca, da končno nosim "normalno" številko.

in sem se kar malo zasekirala, ker mi je medicinska sestra rekla, da to pa ni ok, samo nisem vedela, kako naj ji razložim, da ne jem nič več, niti pod razno ne za dva, kile pa so šle v višino. mah, očitno telo že naredi, kot je treba, sem pa vesela, da nisem edina s takimi "problemi".

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
24.7.2008 12:28:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
24.7.2008 13:08:36   
acitak
pri svojih 160 cm in 53 kg od začetka nosečnosti sem se zredila 4 kg,  noseča pa sem 4 mesece in ni bilo slabosti... bi bla kar vesela če bi šlo samo po kilogram na mesec... ampak bo ziher več

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.7.2008 13:11:48   
cursa
Tudi meni nekam čudno gredo kile v višave. Na koncu 24 tedna sem jih pridelala že 10 kg. Glede na to, da sama ne opažam, da bi imela tako močno povečan apetit, mi je ravno včeraj rekel G, da je možno, da gre to na račun sladkega sadja (nektarine, grozdja,...) in pa, da verjetno v telo vnašam več tekočine, kot sem jo preden sem zanosila. Svetoval mi je naj namesto sladkih nektarin jem kakšna zelena jabolka in podobno manj sladko sadje. No, bom vidla, če bo kaj nucalo. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.7.2008 14:41:04   
m333
ojla
jz sem tudi med tistimi suhicemi ki niso zelo suhe na za četku nosečnosti sem imela 63 kg na višino 175 sedaj sem pa v 14 t in mam 63,8 kg to pomeni da mi je bilo fullllllllllll slabo in nisem nič obrdžala v sebi

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.7.2008 15:20:17   
rendi
No jaz sen štartala s 64kg na 174 cm višine in danes sem v 30t in je moja teža 80kg, kar pomeni + 16. Pričakujem jih še kakih 5, tako da me je kar groza.
Pridobila pa sem povsod, posebno pa v noge in rit.
Na začetku sem se zelo obremenjevala s tem,....ma sedja pa si mislim, noseča sem in tako kot je šlo gor bo šlo tudi dol:)
Upajmo....user posted image

(odgovor članu m333)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.7.2008 17:20:08   
lana17
Jaz sem tud imela strašanski apetiti in sem jedla vse po vrsti, posledično pa tudi redila.  Svetujem ti, da se kljub apetitu poskušaš čimbolj zdravo prehranjevati, da si ne pridelaš nosečniške sladkorne. 

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu rendi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Povečanje košarice
tina202

Ali so se vam povečale prsi med dojenjen?

Ne (16%)

Da (35%)

Da, že pred porodom (49%)

Število vseh glasov: 111

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!