|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dež in mraz
17.12.2008 9:22:30   
babyboooom
kaj pod milim nebom počnete ko je zunaj tako "lepo", razen, da ste doma, izkoristite kako minuto, ko ne dežuje in greste na kratek sprehod, ki pa ne sme bit predeleč od doma (sej po dežju se ni lih luštno vračat domov), izkoristite babico (če je v penziji), da vam nardi kosilo in popestvauser posted image   al pa kako kolegico, če je lih na porodniški skupaj z vami za kako kavo in klepet al poznate city park in podobne nakupovalne centre (ki imajo pokrito parkirišče, seveda) napamet tako kot jaz?
user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dež in mraz
17.12.2008 9:30:33   
anckabancka
Mi smo kar veselo notri na toplem. Me nič ne vleče ven. Pa še tri bolane otroke imam pri sebi. In kaj delamo: malo gledamo risanke, se igramo s kockami, sestavljankami, oblikujemo iz plastelina, iz das mase smo delali obeske in jih okrasili zbleščicami, sejali božično travco, rišemo in barvamo, kuhamo... Popoldne pa vsi 4je spimo. In ni nam dolgčas. user posted image

Če pa bi imela doma samo najmlajšega, bi ta teden letala z njim po nakupovalnih centrih in kupovala darila za Božička. Tako pa me to čaka drug teden.user posted image


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dež in mraz
17.12.2008 10:09:19   
bskrle
Smo doma, rišemo, gledamo risanke, molimo  ob adventnem venčku. Saj od 16-19.00 čas tako hitro mine.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dež in mraz
17.12.2008 10:17:05   
vodica
Midva greva na zrak če le malo neha deževat,sej imava prevleko za dež ,če naju kje zaloti ni panike.Drugače se pa z avtom odpeljeva do babice na kavico in se mal pocartljat,doma se pač igramo,pa tudi mine.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dež in mraz
17.12.2008 10:22:47   
jana84
uf, mene ta dež prav zdeluje. Naš mali pikec je take sorte, da rabi veliko pozornosti oziroma hoče da se z njim veliko pogovarjamo. Star je dobrih 10 tednov, pa me zaposljuje za cel dan. Kako bi rada videla, da bo spet kaj lepšega vremena da gremo na kakšen sprehod. Avta namreč nimam (imamo enega, tega pa rabi mož za v službo), da bi se odpeljala da kakšnega nakupovalnega centra, pa tudi ne vidim najraje da se sprehajam med množico, sedaj ko razsajajo prehladi in razne viroze, da mali ne stakne kaj. Do tega deževja sva bila vsak dan zunaj na sprehodu (cca.2 uri) skupaj s sosedo in njeno hčerkico. Po sprehodu smo se še na kavici ali sokcu ustavili pri njej...In je dan kar hitro minil. Sedaj v tem deževnem vremenu pa se vse vleče, še predvsem ker je naš miškolin pokonci že od 6h zjutraj...

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dež in mraz
17.12.2008 10:41:19   
Gilo
Jaz ne razumem, kako ste lahko nekatere cele dneve notri z otroci. Ok, če so bolani,.. drugače jim pa nič ne bo, če gredo malo na sprehod, četudi po dežju. Saj zato so pa dežne prevleke in dežniki. Jaz grem s tamalo vsak dan 2x na sprehod, pa če dežuje ali ne. Dobro jo oblečem in greva. Je zelo rada zunaj. Stara je pa 5,5 mesecev.

_____________________________

Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa. (Elisabeth Stone)

Kadar srce joče za tistim, kar je izgubilo,
se duh smeji zaradi tistega, kar je našel...

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dež in mraz
17.12.2008 10:44:17   
andrejkam
Tudi mi2 šibava ven v dežju, prevleka pa kapuca in greva. V nakupovalne centre me pa niti najmanj ne mika, sploh pa ne s tamalim.

(odgovor članu Gilo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dež in mraz
17.12.2008 10:55:02   
barni
http://www.ringaraja.net/forum/Kam_z_otrokom_v_teh_dneh%3F/m_3375272/tm.htm

Jaz sem na to temo sprasevala nekaj casa nazaj. Ker imam isti problem.  Lahko si preberes nekaj idej, ki so jih napisale uporabnice.

Jaz sem z naso pupo ko je bila mlajsa hodila ven v vsakem vremenu (dez, sneg, megla, veter...) in to brez problema. 
Zdaj ko je stara vec kot leto, je ni mozno peljat ven v vozicku z dezno prevleko, ker je ze brez prevleke v vozicku travma, ker ves cas sili ven (sem probala, pa ni zneslo, sva bili obe mokri). Tako da ni sans, da jo dam pod prevleko. Z deznikom v roki je nemogoce peljat tudi nas vozek-marelo.

Lahko bi sla z ruzakom, pa je nasa pupa precej tezka, tako da jo tezko nosim dalj casa. V avtu tudi ne zdrzi dolgo, zacne protestirat.

Soping centri kot sem ze napisala odpadejo. Kolegica ima doma prehlajenega otroka, tasca pa tudi ne pride vsak dan za dve uri k nama. Nekaj casa se tako igrava, kaj ustvarjelnega ne moreva poceti, ker sem poskusila delati okraske, pa se ni izslo; beri, vse je bilo zmeckano in raztrgano.
Razmisljam, da bi nabavila nove igracke, ker so mi te, ki jih ima nasa pupa sedaj, ze malo dolgocasne user posted image .

Tako da cakava na lepse dneve, ko se nas bo vreme malo usmililo. In da shodimo. Ker meni se pocas ze mesa tle notri.

(odgovor članu andrejkam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dež in mraz
17.12.2008 13:02:10   
otročnica
Se strinjam, da je za otročke zelo fajn, da se gredo mal preluftat na zrak, v vsakem vremenu - pa čeprav samo za kratek čas. Imam dojenčka starega 9 tednov in sva bila ravno zunaj z vozičkom in seveda dežno prevleko. V vozičku tako lepo zaspi ( in nadaljuje v stanovanju) kot nebi notri nikoli. Spi tudi po 3 ure, ko se pa zbudi pa ni sitkan, dam ga sedet v sedežek in opazuje svet okoli sebe, pa smejčka se...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dež in mraz
17.12.2008 13:17:31   
jana84
No, ko sem ravno vzdihovala po malo boljšem vremenu in sprehodu..:Sva ravno prišla s sprehoda...eno urco trajajočega, ker moram sedaj počasi kosilo skuhat, pa mislim, da bo tudi malček počasi lačen in bo hotel jest...
Sem opazla, da sem pozabla napisat, da je naš fantina star dobrih 10 tednov. Pri nas pa ni največji problem dež...ampak naša predraga burja. Ko zunaj piha tudi čez 100km/h pa res ne morem malega ven vlečt...Pa tud če sonce sije...Nimaš kaj...
Ja, kot je ena napisala, tudi naš lepo zaspančka v vozičku in potem še nadaljuje v stanovanju. Edino kar me moti je da ga ne morem slečt, ko pridemo domov s sprehoda, pol se mi pa zdi da mu je vroče...Ampak če se ne pritožuje in lepo spančka ni nič narobe, kaj ne?

(odgovor članu otročnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dež in mraz
17.12.2008 14:54:02   
Alči
Ojla, ja tole vreme je za bruhat, res. Midva sva tudi bolj boga, ker mamo samo 1 avto in ko dežuje ga vzame mož, ko pa je sonček pa ga imava na voljo, da se zapeljeva malo v park pa tako. Imamo "fuuuul" veliko stanovanje , celih 21 m vse skupi,hahaha, tako da se prekladam iz enga stola na postlo pa nazaj in edina varianta je, da ga dam v kengurujčka pa greva peš malo okoli, če ne dežuje preveč, ker takrat pa tudi marela ne pomaga. Žal mava tako neumn o prevleko za voz, da ne pokrije celega vozeka in to pol ne pride v poštev. Vglavnem, meni se meša od tega...v tolažbo, da nisi edina jana_kuser posted image

_____________________________

Freedom is just another word for nothing left to lose!!!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dež in mraz
17.12.2008 15:55:11   
Mandek
Tudi mi2 greva vedno ven, le včeraj se je zalomilo (Gilo), ko je oči v avtu pustil prevleko in smo bile brezuser posted image . Danes sva šli ven v največjem nalivu, ker si sploh ne predstavljam kako je, če si cel dan notri in je otrok tečen-no,seveda si predstavljam, le, da tega nočem več prakticirati..

Če pa grmi, treska in se bliska, smo pa nekje na obisku. Jaz se rada potepam in dokler nismo na svojem je vsak izhod kot nov vdih svobodeuser posted image . Tudi mala je tečna doma, najbrž,ker občuti, da jaz nisem sproščena...

_____________________________

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Alči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dež in mraz
17.12.2008 18:15:55   
Zofy
Mi gremo ven po dežju in tudi po snegu. Se dobro oblečemo, opremimo z marelo in prevleko in je. Če bi bila not, bi se mi sfuzlalo. Danes smo šli npr. ven ob 11h in se vrnili ob 14.30. 

_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dež in mraz
17.12.2008 18:26:10   
babyboooom
zakaj je zdej ta tema o tem kok pogumne ste, da grete vn tud če dežuje???? to ni blo bistvo!!! hallo????!!!!!!!user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dež in mraz
17.12.2008 18:38:23   
karamelam
hehe, vidm da te tale dž v slabo voljo spravljauser posted image

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dež in mraz
17.12.2008 19:45:20   
madasa
Ja meni se tudi že meša od tega dežja. user posted image  bila en teden bolana , nato pa sedaj še 7 dni dež brez oz zelo kratke prekinitve.
Ja z novorojenčki in čisto malimi dojenčki ni problem iti ven v dežuju,... samo naša pa ni šans, da še po soncu zdrži v vozu več kot pol ure. PA je bila do pred kratkim (do 8m) ko bubica v vozeku, zdaj pa pravi upornik.
Sploh ne vem ,kaj bi se zgodilo, če ji dam gor še prevleko za dež....
V glavnem, v trgovine ne hodimo, če pa je dež pa še nismo šli ven, bomo pa probali.
V glavnem, da je za vnaprej napovedano lepše vremeuser posted image user posted image . user posted image user posted image
Pa lep dan še naprej!

(odgovor članu karamelam)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dež in mraz
17.12.2008 23:00:46   
lana17
ni zime za Eskime...jaz grem ven tud, če dežuje...sicer lih ne delam tur...grem pa do kafiča na kavico in klepet, otroček je pa tud na zraku

_____________________________

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dež in mraz
19.12.2008 21:27:43   
melitaj
jst grem ven ali pač ne.....odvisno od situacije!
res pa je, da malega ne skrivam pred množico, kot so nakupovalni centri in kafiči, že od vsega začetka, pa zato z zdravjem nimam zaenkrat nobenih problemov!
Mali je star 3 mesece in pol. Če nama zapaše, greva na sprehod, če nama zapaše greva na kavo k prijateljici, če pa nama zapaše greva v kafič s kolegicami na kavo.
Mali je potrpežljiv in pravi veseljak, saj je veliko v družbi! Zaenkrat še ni bil bolan!
Je pa TEČNO, ko je deževno, tudi meni manjka več sprehodov in imam slab občutek, ker sva premalo na svežem zraku!!

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dež in mraz
20.12.2008 8:41:08   
botrca
Ne se kregat ženske...

Ma kaj naj rečem tudi meni gre dež pošteno na živce. Kaj pa počneva? Moj še ne hodi v vrtec, tak da gre okrog 12:30 spat pa po 2-3 ure nato hranjenje, igranje, knjigice mu opisujem kje je kaj in živalice spoznava še tiste ki ne pozna...mene iz stajice gleda ko kaj delam.

Ne vem, meni mine čas kot bi rekel keksuser posted image . Ob 20h pa ga začnem pripravljat na spanje:hranjenje,previjanje,(kopanje), pižama in spanje.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu melitaj)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?