|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   davek na nepremičnine
5.10.2010 21:02:07   
rogljicek
Subject: davek na nepremičnine
Prejeli smo po e pošti
Ste sploh prebrali 11. 12 in 13 člen novega zakona o davku na
nepremičnine, ki se nam obeta drugo leto?
ODPIS DAVKA NI MOGOČ TUDI ČE PLAČILO OGROZI ŽIVLJENJE TISTEGA, KI MORA
PLAČATI OZ. NJEGOVE DRUŽINSKE ČLANE!!!
11. člen
(odpis davka za fizične osebe)
Ne glede na določbo zakona, ki ureja davčni postopek, davka na
nepremičnino ni mogoče odpisati iz razloga, če bi bilo s plačilom
davka ogrozeno preživljanje davčnih zavezancev in njegovih družinskih
članov.
...
ČE NE MOREŠ PLAČATI TI BODO NEPREMIČNINO PAČ ODVZELI!!! TUDI ČE JE
DOLG ZELO MAJHEN VREDNOST NEPREMIČNINE PA VELIKA
12. člen
(izvršba na nepremičnino)
Ne glede na določbo prvega odstavka 142. člena ZDavP-2, se davčna
izvršba na nepremičnini lahko opravi, če davka ni bilo mogoče
izterjati iz dolžnikovih prejemkov, sredstev na računih, terjatev ali
iz premičnega premoženja, tudi v primerih, ko je vrednost nepremičnine
nesorazmerno velika glede na višino neplačanega davka.

ČE NE MOREŠ PLAČATI PA LAHKO SKLENEŠ Z OBČINO "DOGOVOR" OZ JO
"PROSIŠ" ČE BI BILA TAKO "PRIJAZNA" IN NAMESTO PLAČILA DAVKA VZELA
NEKAJ TVOJE NEPREMIČNINE V LAST. "KAKO PRIJAZNO OD NJIH KAJ NE?"
13. člen
(konverzija-SPREMEMBA terjatve v lastniški delež)
(1) Občina lahko z davčnim dolžnikom sklene dogovor o konverziji
zapadlega in neplačanega davka na nepremičnini v lastniški delež
občine na tej nepremičnini.
(2) O sklenitvi dogovora o konverziji zapadlega in neplačanega davka v
lastniški delež občine na nepremičnini odloča občinski svet na predlog
župana.
(3) Šteje se, da je davke plačan na dan podpisa dogovora o konverziji
davka v lastniški delez občine na nepremičnini dolžnika.
(4) Če se dogovor o konverziji davka v lastniški delež občine razdre,
ta o tem obvesti davčni organ, ki na podlagi tega obvestila ponovno
vzpostavi obveznost plačila davka skupaj z zamudnimi obrestmi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: davek na nepremičnine
5.10.2010 21:33:21   
Anonimen
Ta zakon sploh še ni sprejet ... je le predlog zakona ...

(odgovor članu rogljicek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2010 9:21:40   
Saša27
Prvo bodo morali vse nepremičninske podatke urediti, pol se pa lahko bohotijo s predlaganim zakonom. Zase lahko rečem samo, da je moj informativni izračun katastrofa, sploh ne vem kje naj začnem popravljatiuser posted image

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2010 9:25:04   
mala maja

IZVIRNO SPOROČILO: Saša27

Prvo bodo morali vse nepremičninske podatke urediti, pol se pa lahko bohotijo s predlaganim zakonom. Zase lahko rečem samo, da je moj informativni izračun katastrofa, sploh ne vem kje naj začnem popravljatiuser posted image

še ena, sem izvedela da sem po novem lastnica ene etaže hiše ne vem kje v Grosupljem. Najbolj me jezi k oni so do sedaj štrajkali, moram it popravit prav na geodetsko v Grosuplje. In kaj zdej bom zaradi njihove šlamparije dajala en dan dopusta pa bencina za 20€ bom pokurilauser posted image

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2010 9:43:43   
Oceania
Po ZUP-u zahtevaj povračilo potnih stroškov.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2010 9:46:31   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
sem izvedela da sem po novem lastnica ene etaže hiše ne vem kje v Grosupljem.

S papirjem, kjer to piše, takoj pojdi na ZK in se vpiši kot lastnica, potem pa prodaj in meni, ki sem ti dala ta nasvet, nakaži 10% kupnine. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6
6.10.2010 9:54:03   
mala maja
ne gre tako lahko Kerensa. Fora ja v tem da bom to sploh lahko spremenila rabim številko podvložka. Ki je pa nimam in tud na geodetski je nimajouser posted image . In tako ne morem ne prodati in ne dati pritiožbo.user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2010 9:56:15   
Kerensa*
ne gre tako lahko Kerensa. Fora ja v tem da bom to sploh lahko spremenila rabim številko podvložka. Ki je pa nimam in tud na geodetski je nimajouser posted image . In tako ne morem ne prodati in ne dati pritiožbo.user posted image

Če ti piše, da si lastnica, potem ti piše tudi naslov te nepremičnine. Telefoniraj dejanskim lastnikom, pa boš skoraj zagotovo dobila ta podatek.

Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2010 10:02:44   
mala maja
piše mi št. parcele, št. nepremičnine, delež (oz kvadratura) in kdo je solastnik. In ta solastnik sploh ni lastnik te parcele???user posted image user posted image

po telfonu takole grozit je pa...sej lahko še kakšnega dedka kap no user posted image

< Sporočilo je popravil mala maja -- 6.10.2010 10:03:38 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2010 10:04:26   
Kerensa*
piše mi št. parcele, št. nepremičnine, delež (oz kvadratura) in kdo je solastnik. In ta solastnik sploh ni lastnik te parcele???user posted image user posted image

Se pravi, da sta, sodeč po papirju, ki ga imaš, lastnika parcele (vsak do polovice) ti in še nekdo, dejansko pa ni nobeden od vaju? user posted image

Poglej na tisto Internetno stran, kjer po številki parcele ugotoviš, kdo je lastnik. Pokukaj, kaj pa tam piše. Baze podatkov niso ravno najbolje usklajene med sabo.

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2010 10:04:55   
Kerensa*
po telfonu takole grozit je pa...sej lahko še kakšnega dedka kap no user posted image

Potem boš pa 100%-na lastnica. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
6.10.2010 10:11:49   
Anonimen

še ena, sem izvedela da sem po novem lastnica ene etaže hiše ne vem kje v Grosupljem. Najbolj me jezi k oni so do sedaj štrajkali, moram it popravit prav na geodetsko v Grosuplje. In kaj zdej bom zaradi njihove šlamparije dajala en dan dopusta pa bencina za 20€ bom pokurilauser posted image

Tu ni krajevne pristojnosti in lahko zadevo urediš v najbližji izpostavi geodetske uprave.

Podvložek pa predvidevam da potrebuješ zemljiško knjižni podvložek, ki ga pa dobiš na Zemljiški knjigi.

Neposredna povezava do sporočila: 12
6.10.2010 10:15:46   
mala maja

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Poglej na tisto Internetno stran, kjer po številki parcele ugotoviš, kdo je lastnik. Pokukaj, kaj pa tam piše. Baze podatkov niso ravno najbolje usklajene med sabo.

sej sem in lastnik je čisto ne drugi (no ta k men piše da je solastnik dela stavbe in lastnik parcele imata enak priimek)
jaz sem samo delni lastnik neke stavbe na neki parceliuser posted image

ma sej sem šla k našim fantom na geodetsko, k nam vedno rihtajo stvari k jih rabmo na šihtu, pa mi ni noben mogel pomgatiuser posted image . Tip se je smejat začel, pa rekel naj pustim da je tud pravi lastnik verjetno dobil napačne podatke in bo verjetno že on halo naredil

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.10.2010 10:51:21   
petea
mala maja,
ne razumem, zakaj bi morala iti osebno na GU in iskati parcelne številke; saj si na izračunu dobila kodo za spreminjanje podatkov.
Aplikacija je začela ta teden delati, tako da lahko izpolniš kar digitalni obrazec.
Tu je povezava na vstop.

Neposredna povezava do sporočila: 14
6.10.2010 10:56:19   
mala maja
ker se na tej strani ne da spreminjati podatkov o lastnikih. oziroma bi da lahko spremenim rabila emšo pravega lastnika

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.10.2010 12:10:37   
Saša27

Še dobro, da si ti lastnica nepremičnine, za katero nisi vedelauser posted image , jaz sem na svojem izračunu videla, da sta solastnika našega kozolca, ki ga že ni ne vem koliko let, še dva sosedauser posted image , res, kje so dobili te podatke???

< Sporočilo je popravil Saša27 -- 6.10.2010 12:11:03 >

Neposredna povezava do sporočila: 16
6.10.2010 12:52:07   
petea
mala maja,
če si ti dobila obvestilo o nepremičnini, pomeni, da je trenutno voden objekt na tebe. Torej vtipkaš svojo EMŠO.
In potem klikneš na okno 'pripombe' v vrstici s tisto nepremičnino, ki ni tvoja.

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.10.2010 13:38:56   
TomTaylor
malamaja, imaš ZS.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.10.2010 14:24:25   
jagoda77
zdej ne vem, a še koga moti to, da je sedaj vsem javno dostopno o tem, kdo je lastnik parcele. ime priimek, naslov in celo letnica rojstva? user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.10.2010 14:29:40   
kalbo
Sej lastništvo nad parcelo je bilo že prej javno dostopno vsakomur.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.10.2010 14:33:58   
abc100
Enkrat sem na RR zasledila nekaj linkov, kjer si lahko ogledaš parcelo, kdo je lastnik,...  Zdej pa te debate ne najdem več. A mi lahko katera od vas prilima kakšen link? Hvala!!

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.10.2010 14:37:01   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

ja samo ne vem, če je bila podana letnica rojstva, kaj ima ta podatek vezo?

IN če prav razumem, naj bi bilo sedaj o nepremičnini, kar smo dobili sedaj po pošti, tudi dostopno vsem?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.10.2010 14:57:03   
Saša27
IZVIRNO SPOROČILO: abc100

Enkrat sem na RR zasledila nekaj linkov, kjer si lahko ogledaš parcelo, kdo je lastnik,...  Zdej pa te debate ne najdem več. A mi lahko katera od vas prilima kakšen link? Hvala!!

V najdi.si odtipkaj "javni vpogled"

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.10.2010 14:59:39   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

ja samo ne vem, če je bila podana letnica rojstva, kaj ima ta podatek vezo?

IN če prav razumem, naj bi bilo sedaj o nepremičnini, kar smo dobili sedaj po pošti, tudi dostopno vsem?

seveda, podatki o nepremičninah in podatki o lastnikih nepremičnin so javni podatki že od Marije Terezije dalje, prav tako letnica rojstva, ne pa tudi emšo user posted image .

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.10.2010 15:01:34   
KIKI****
Moj je tud dobil izračun in sem vse na netu pregledala in po končanem pregledu ugotovila, da so na geodetski, kjer so te izračune izstavljali sami pacarji, za pop*****!

Moj je lastnik stavbe enga vikendaša, on je solastnik v 1/2, en konc zemlje, ki jo imamo v lasti mi pa je on vikendaš solastnik in na tem končku zemlje naj bi bla njegova stavba user posted image .

To pa še ni vse, izračun smo dobil tud za eno staro hišo, ki je že dolgo ni več, poleg tega se je letnica izgradnje razlikovala za celih 100 let, vredna je pa več kot ta hiša v kateri živimo, čeprav je bla podrtija in se je podrla sama od sebe ...

Nenazadnje pa so nam hišo vpisali kot lokal, kjer imamo tud izložbeno okno in vhod iz ulice (opp. živimo pa vasi), tko da no coment.

Dans sma šla na geodetsko, kjer mi je dvignal deklc, ker ni una babura znala ne pogledat, nič ji ni blo jasn, pa čeprav sem ji po razlagi še list v roke porinla, ... pojma nima kak se z unim njihovim programom dela, vse jim je še povr vsega štekal ...

Jaz sem bla pa tečna kot hudič ker sma sploh mogla na geodetsko zarad njihove napake, pol mi je pa rekla da naj jaz osebno obiščem tega vikendaša in ga prosim za podatke, pol se mi je pa skeglal in sem se tko spizdla da je "dama" lahko naredla popravek.

Ostalo bom popravla sama, dala na pošto, vse sem si kopirala za osebno evidenco in bože mili če se še enkrat zmotjo.

Ljudi na geodetski je blo ko mravljic v mravljišču, vsi slabe volje, sploh starejši ki iskreno povedano nimajo pojma za kaj sploh gre in kako reševati napake. Enega starejšega je kura na geodetski tko zatrla da se je skor razjokal, ker je rekel da ne zna izpolnit in mu je rekla, da naj se sam znajde, pol sem ji pa čez mizo še jaz nekaj krepkih povedala, no pa mu je le uspela potem pomagat izpisat une obrazce. Groza, jaz jim sploh neb plačala nič dokler ne bojo uredil zadeve SAMI tako kot so naredili vso zmešnjavo.

< Sporočilo je popravil KIKI**** -- 6.10.2010 15:05:54 >

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?