Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: davčna olajšava za otroke iz delovnega ra... 14.1.2009 15:37:56
|
|
|
|
Gina
|
Olajšava pomeni, da ti ni treba plačati tako veliko davkov, ampak nekoliko manj, kot če nimaš nekoga, ki ga vzdržuješ - recimo otroka. To razliko lahko dobivaš vsak mesec sproti, lahko pa šele vse skupaj na koncu. Kaj pa komu bolj paše, vsak mesec po malo ali na koncu več (beri 12x po malo skupaj), je pa odvisno od posameznika. NI pa popolnoma nobene ralzike v denarju, ali vzameš prej ali kasneje. Dobiš identično mnogo eurov. Razlika nastane kvečjemu v tem, da je danes 100eurov vredno več, kot bo bo teh istih 100eurov vredno čez eno leto in pol, ko jih boš dobila, če boš uveljavljala na koncu vse skupaj. Nekateri vendarle uveljavljajo na koncu, ker tako zanesljivo nekaj prišparajo, česar sicer, če bi dobili vsak mesec po malo, ne bi. Si pa finančno ravno zaradi inflacije zansljivo nekoliko na slabšem, če uveljavljaš na koncu. če bi vsak mesec tisti denar morda naložila v kakšno pametno investicijo, bi bila pa še na najboljšem.
|
|
|
|
RE: davčna olajšava za otroke iz delovnega ra... 14.1.2009 15:38:33
|
|
|
|
zmajaz
|
V bistvu je čisto vseeno, ker letne dohodnine v vsakem primeru na koncu plačaš isto. Samo če uveljavljaš vmes, ti med letom manj trgajo in na koncu ne dobiš nič nazaj, če pa uveljavljaš na koncu, ti med letom trgajo več in pač potem dobiš nazaj kar precej. Moja mami recimo pravi, da zakaj bi ona subvencionirala državo, da med letom razpolaga z njenim denarjem in ji ga potem na koncu vrača. Jaz pa osebno raje vidim, da potem dobim en lep kup nazaj, kot pa da moram kaj doplačevati. Če pa imaš poleg službe še kake druge dohodke (kako honorarno delo ali prek avtorskih pogodb), se ti pa lahko potem na koncu leta zgodi, da moraš kar precej doplačati dohodnine, zato jaz raje uveljavljam na koncu.
|
|
|
|
RE: davčna olajšava za otroke iz delovnega ra... 14.1.2009 17:19:29
|
|
|
|
lelaval
|
Čisto vseeno - znesek je v obeh primerih isti. Nama bolj paše, da dobimo 1x letno večji znesek, ker mesečno se itak sproti porabi, pa sploh ne veš, da si dobil več. Ko pa je več denarja naenkrat, pa se lepše sliši
|
|
RE: davčna olajšava za otroke iz delovnega ra... 14.1.2009 17:24:07
|
|
|
|
piamaria
|
Midva imava mala dva skozi leto, je kar nekaj ja no cca 170 EUR. Jaz pa sem ostala predlani doma in bom dala šele marca sebe k možu, kot vzdrževani član, se pravi k dohodnini, ker mi bolj ustreza velik znesek naenkrat. LP
|
|
RE: davčna olajšava za otroke iz delovnega ra... 15.1.2009 10:08:28
|
|
|
|
tojeto1
|
Ful vam hvala za res izčrpne informacije.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?