|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   darilo za vzgojiteljico?
31.8.2009 8:40:49   
KRISSY
Živjo,
danes je moj 1,5letni sinko zadnjič v jaslih s to skupino, jutri gre v drug vrtec - smo ga premestili.
zanima me al je v navadi da se da kakšna malenkost v dar vzgojiteljcam ali ne?? če ja, kaj pa je to.. ker nimam ideje kaj bi jima dala..user posted image

prosim za odgovore...;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: darilo za vzgojiteljico?
31.8.2009 8:45:01   
muška
kava in čokolada bo čisto OK

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.8.2009 8:46:23   
emaa
Jaz sem dala kavo in bonboniero.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.8.2009 8:47:25   
tinkatonka
Zivjo!

Moj sinko tudi menja vrtec jutri in ko je bil zadnji teden v prejšnjem vrtcu sva nesla vsaki po en Merci, izdelala pa sva tudi za vsako vzgojiteljico okvir za sliko, kamor sva nalepila školjkice, ki sva jih nabrala na morju. Sem želela nekaj takega podarit, da je uporabno in doma izdelano (notri nisva dajala nobene slike, bodo same dale kakšne poletne slike svojih otrok notri).

LP Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2009 10:30:52   
Lunca1
Jaz sem za vsako kupila eno skodelico in dala noter čokoladne bonbone. Zraven pa izdelala še zahvalo.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.8.2009 10:51:16   
higuys
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Zivjo!

Moj sinko tudi menja vrtec jutri in ko je bil zadnji teden v prejšnjem vrtcu sva nesla vsaki po en Merci, izdelala pa sva tudi za vsako vzgojiteljico okvir za sliko, kamor sva nalepila školjkice, ki sva jih nabrala na morju. Sem želela nekaj takega podarit, da je uporabno in doma izdelano (notri nisva dajala nobene slike, bodo same dale kakšne poletne slike svojih otrok notri).

LP Tina

user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2009 11:03:59   
Najaa
Mi smo jima darila dali že na zaključku junija tak da danes nisem niti pomisla, da bi jima kaj nesla.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2009 11:41:35   
urška
meni so ta darila čist brezvezna. vzgojiteljice bojo itak 5. dobile plačo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2009 19:16:03   
pelin

Koliko bolje bi bilo, če bi šla ti malo spat namesto za računalnik...user posted image , drugače Urška pa saj veš tisto ..".kar seješ, boš žel" in s tem ne mislim, da bi morali vzgojiteljice zasipati z darili, ampak se vzdržati podobnih kretenskih komentarjev, kot so tvoji!!!

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2009 19:32:49   
Oceania

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Koliko bolje bi bilo, če bi šla ti malo spat namesto za računalnik...user posted image , drugače Urška pa saj veš tisto ..".kar seješ, boš žel" in s tem ne mislim, da bi morali vzgojiteljice zasipati z darili, ampak se vzdržati podobnih kretenskih komentarjev, kot so tvoji!!!

Neokusno. Kaj je tu kretenskega?

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2009 20:10:24   
hubi
Tudi natakarji, pa frizerji, zdravniki... dobijo 5. plačo, pa jim vseeno puščamo/jo napitnino, darilca za včasih mnogo manj pozornosti, kot pa jo vzgojiteljica nameni tvojemu otroku čez celo leto. In ogromno jih je pri tem delu zelo srčnih.

< Sporočilo je popravil hubi -- 31.8.2009 20:11:41 >

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.8.2009 21:24:36   
pelin

Vredu, bom pa napisala drugič neokusnih kretenskih izrazov...Mogoče se res nekoliko trdo sliši (bere), vendar vsi tisti, ki so kdaj delali z otroki in res kvalitetno delali, vedo, da njihova kvaliteta ni odvisna od plače, ki je petega, pa tudi od daril ne. Zelo slabo pa vplivajo na motivacijo takšne pripombe ljudi, kot sta Urši in Lady Birdkiller. Očitno sta mnenja da   tista plača odtehta ves trud in požrtvovalnost, ki jo nekateri zaposleni v vrtcu vložijo v delo oz.v naše otročke. Dobro da je takšnih staršev malo in da znajo imet vzgojiteljice rade tudi tiste otroke, katerih starši delijo podobne pripombe...
Bravo Hubiuser posted image !
Tebi Krissi pa en predlog: stopi do vzgojiteljice ( pa na pomočnico ne pozabi!), ji od srca stisni roko in se ji s svojimi besedami zahvali za vse,za kar si ji hvaležna...Če ti je nerodno, vse skupaj napiši na čestitko in ji jo izroči.S tem ne boš nič zgrešila, saj je včasih vzgojiteljicam kar nerodno sprejeti darilo...Meni je to najlepše in najiskrenejše...sama še več let hranim čestitke in jih vsake toliko časa rada preberem.Mi je vedno toplo pri srčkuuser posted image !

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.9.2009 9:19:10   
pikalonica
Pozdravljene punce!

Ko sem brala tole temo sem se kar malo zamislila, namreč sama nisem še nikoli obdarovala vzgojiteljic ali njihovih pomočnic, pa je naša pupa že tretje leto v vrtcu user posted image .
Pa ne me narobe razumeti, ker zelo cenim delo ki ga opravljajo, ampak sem enkrat vprašala dve mamici, če bosta ob zaključku kaj podarili, pa sta rekli da ne. Tako potem tudi sama nisem nikoli dajala daril, ne ob zaključku, niti ob novem letu, nikoli.

Res pa je, da imam na žalost izredno malo stika prav z vzgojiteljico in pomočnico vzgojiteljice, ker zjutraj, ko pripeljem našo pupiko v vrtec še ni nobene tam in tudi ko pridem ponjo malo pred 16. uro spet ni nobene. Zjutraj so pač vsi otroci v eno skupini, kjer se zbirajo, popoldne pa spet, tako da je prav zoprno, ker ne morem niti kaj vprašati, saj mi vzgojiteljica, ki jo prevzame ob kakšnih dveh ne zna prav nič povedati.

Upam, da ne mislijo vzgojiteljice kakšna "smotana mama" da sem, ali celo huje, da  ne cenim njihovega dela.

Bom pa v bodoče sigurno podarila kakšno malenkost, ker vidim iz vaših postov, da vzgojiteljicam to očitno zelo veliko pomeni. Moram pa povedati, da tudi svoji frizerki ne nosim darila, ji pa vedno pustim malo napitnine.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.9.2009 9:23:53   
Volga

Vredu, bom pa napisala drugič neokusnih kretenskih izrazov...Mogoče se res nekoliko trdo sliši (bere), vendar vsi tisti, ki so kdaj delali z otroki in res kvalitetno delali, vedo, da njihova kvaliteta ni odvisna od plače, ki je petega, pa tudi od daril ne. Zelo slabo pa vplivajo na motivacijo takšne pripombe ljudi, kot sta Urši in Lady Birdkiller. Očitno sta mnenja da   tista plača odtehta ves trud in požrtvovalnost, ki jo nekateri zaposleni v vrtcu vložijo v delo oz.v naše otročke. Dobro da je takšnih staršev malo in da znajo imet vzgojiteljice rade tudi tiste otroke, katerih starši delijo podobne pripombe...
Bravo Hubiuser posted image !
Tebi Krissi pa en predlog: stopi do vzgojiteljice ( pa na pomočnico ne pozabi!), ji od srca stisni roko in se ji s svojimi besedami zahvali za vse,za kar si ji hvaležna...Če ti je nerodno, vse skupaj napiši na čestitko in ji jo izroči.S tem ne boš nič zgrešila, saj je včasih vzgojiteljicam kar nerodno sprejeti darilo...Meni je to najlepše in najiskrenejše...sama še več let hranim čestitke in jih vsake toliko časa rada preberem.Mi je vedno toplo pri srčkuuser posted image !

jaz tega nikoli nisem mogla, ker mi je šlo na jok. Sem raje v vrečko dala eno bonbonijero pa kavo ali kaj takega, kr se porabi, pa je bilo.

ja, saj, pikalonica, frizerki daš tringelt, saj v tem je poanta, pa ravno tako 5. dobi plačo ali 15., ne vem, kdaj imajo frizerke plačo.

pa itak, če je težko, se nikogar ne sili, meni je bilo pa to vedno lepo, da se na koncu zahvališ.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.9.2009 16:41:05   
mala zirafa
Darilni boni so najbolj praktični.Jaz bi bla zanje zelo vesela.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.9.2009 16:22:55   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: hubi

Tudi natakarji, pa frizerji, zdravniki... dobijo 5. plačo, pa jim vseeno puščamo/jo napitnino, darilca za včasih mnogo manj pozornosti, kot pa jo vzgojiteljica nameni tvojemu otroku čez celo leto. In ogromno jih je pri tem delu zelo srčnih.

zdravniku daješ napitnino?! a si resna al kaj?

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.9.2009 16:32:52   
urška
Očitno sta mnenja da   tista plača odtehta ves trud in požrtvovalnost, ki jo nekateri zaposleni v vrtcu vložijo v delo oz.v naše otročke. Dobro da je takšnih staršev malo in da znajo imet vzgojiteljice rade tudi tiste otroke, katerih starši delijo podobne pripombe...

glej, u resnici je čisto preprosto: plača pač mora odtehtat ves trud in požrtvovalnost. tako je povsod. v vseh normalnih podjetjih plača odtehta opravljeno delo. če so pa plače prenizke, potem pa bolje da jim začenmo dajat denar, ne pa neka darila, na katerih se jim potem nabira prah, ali pa se valjajo nekaj časa po stanovanju, potem pa itak romajo v smeti. (in ne, ne govorim na pamet!)
potem lahko dajemo darilca čisto in popolnoma vsem. recimo referentki, ki dela na UE, ko naročiš novo osebno za otroka.  zakaj ji zraven ne daš še darilca? ne, zanjo boš raje tukaj gor post objavila, da kako je bila tečna, kljub enormni plači ki jo dobiva. pa je najbrž ne, pa tudi če, po tvoji logiki jo, je njej najbrž premajhna.

pa zanima me, če boš dala darilce profesorju, ki bo dal popravca tvojemu otroku? mislim da ne.

pa še to povem: v naši skupini vedno damo skupno darilo. nekaj takega kar otroci sami naredijo. kupi se edino par rožic. in ja, tudi jaz dam denar zraven za tisti pušel'c. ne moreš verjet ne?

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.9.2009 19:37:21   
pelin
glej, u resnici je čisto preprosto: plača pač mora odtehtat ves trud in požrtvovalnost. tako je povsod. v vseh normalnih podjetjih plača odtehta opravljeno delo.

Urška, kje pa ti živiš, na Luni?user posted image V naši ljubi državi (pa verjetno še marsikje) je že tako, da nihče ne dobi realnega plačila za svoje delo! Tisti na visokih položajih, sigurno ne garajo toliko, da bi si zaslužili tako veliko plačo, drugi npr. v proizvodnji, pa tudi ne delajo tako  malo, kot so malo plačani...Tvoji komentarji so tako neresni iin otročji, po drugi strani pa precej žaljivi, da se mi sploh ne da več govort.Rečem lahko le, da če bi vzgojiteljica,ki dobi tiste rožice, za katere prispevaš tudi ti, vedela kakšne klobasaš, bi ti dala verjetno vse rožce nazajuser posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.9.2009 20:06:40   
urška
ne vem kaj ti ni jasno. ne, načeloma nikdar nisi plačan toliko kot si zaslužiš. ampak zakaj je treba enim potem darilca zraven njihove plače dajat? dej mi to razloži, prosim. v takem jeziku, ki ga na luni razumemo.
pa še to mi povej, kje sem koga užalila?

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.9.2009 20:11:58   
Oceania

glej, u resnici je čisto preprosto: plača pač mora odtehtat ves trud in požrtvovalnost. tako je povsod. v vseh normalnih podjetjih plača odtehta opravljeno delo.

Urška, kje pa ti živiš, na Luni?user posted image V naši ljubi državi (pa verjetno še marsikje) je že tako, da nihče ne dobi realnega plačila za svoje delo! Tisti na visokih položajih, sigurno ne garajo toliko, da bi si zaslužili tako veliko plačo, drugi npr. v proizvodnji, pa tudi ne delajo tako  malo, kot so malo plačani...Tvoji komentarji so tako neresni iin otročji, po drugi strani pa precej žaljivi, da se mi sploh ne da več govort.Rečem lahko le, da če bi vzgojiteljica,ki dobi tiste rožice, za katere prispevaš tudi ti, vedela kakšne klobasaš, bi ti dala verjetno vse rožce nazajuser posted image

Pelin očitno ti živiš na luni. Zato ker nihče ne dobi take plače kot si jo zasluži se dejmo obsipat z darili, a ne? Ker zdravnik dobi res slabo plačo in vzgojiteljica prav tako glede na delo ki ga opravlja. In nekdo na vodstveni funkciji je preplačan in ti to razumeš kot neko krivico? Ne vidiš pa sposobnosti in izobrazbe, ki je za to potrebna? In nemoč delavcev v proizvodnji? Kaj imaš plašnice na očeh? Mislim da si ti sama vzgojiteljica, ki rada dobiva darila ali pa ne razumeš poante simboličnih daril. Meni osebno je nedopustno takšno nagrajevanje kot so boni in podobno. Saj ima verjetno nadrejeni v vrtcu na razpolago kakšne variabile, ki jih lahko dodajo plačam. In po tvoji logiki naj delavka v proizvodnji, ki še zase nima kupuje darila vzgojiteljicam in zdravnikom, za kaj že? So kakšne ekstra ugodnosti v zameno? Mislim da ne, ker temu se reče korupcija.
Za simbolična darila, ki so dana iz hvaležnosti nimam pripomb, vse ostalo je pa preveč.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.9.2009 21:05:14   
pelin

Draga Urška in Birdkiller, če bi malo bolj pogledale poste za nazaj, bi videle, da stvar , ki pri vama ne štima niso darila, ampak neprijazen odnos.Ja, res sem vzgojiteljica in to takšna, ki resnici na ljubo ne mara sprejemat daril, ker mi je ob tem vedno sto na uro nerodno (sem te razočarala Birdy) ampak (kot sem že v enem od prejšnjih postov omenila) mi veliko več pomeni iskren odnos in če se komu zdi tudi zahvala na koncu leta...Urška, tvoje objave so pa povrhu vsega še tako nasprotujoče si, da glava boli...Enkrat praviš da vsak dobi za svoje delo pravično plačilo, drugič  da neuser posted image ...spet enkrat praviš, da so ti darila za vzg. brezvezna, drugič se hvališ da daš zraven za rožice....Konec koncev se mi zdi brez veze, da vpletamo zraven zdravnike, frizerje....in naštevamo, kdo si bolj zasluži darilo.Mislim, da je tu bolj važna srčna kultura . ki se ne meri v evrih, ampak jo   enostavno imaš v sebi in jo razdajaš...Hja, nekateri je pač nimajo...

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.9.2009 21:24:32   
urška
katastrofa, no. pa kaj je treba tebi vse narisat zraven?!
točno sem rekla, da v vsakem normalnem podjetju zaposleni dobijo plačo za opravljeno delo. in ja, vsakemu se zdi, da je njegova plača premajhna. včasih to dejansko je, včasih pa tudi ne. ampak seveda načeloma vsi rabimo več kot zaslužimo. ne vem kaj je tukaj nasprotujočega.
in nič se ne hvalim, da dam tistih par evrov zraven. samo povem, da ne boš mislila da sem škrta pa da delam halo okol tega.
pa še tole: mislim, da te ni sram sprejemat darila, ampak ti gre na živce, ker nič pametnega nikoli ne dobiš, razen kakih nabiralev prahu."
zdravnike in vse ostale pa ste zraven vpletle ve, ki ta darila zagovarjate. torej, povej sedaj, komu vse daješ napitnino? in če jo, potem si lahko to privoščiš.
in konec koncev, ti meriš srčno kulturo v evrih. oz. v darilih, ki jih junija dobiš.

< Sporočilo je popravil urška -- 6.9.2009 21:25:26 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.9.2009 21:47:06   
pelin
Oprosti Urška,ampak resnično se mi ne da več..ker vidim da vse to nikamor ne pelje...
Zate Krissy pa upam, da si se odločila tako kot se tebi zdi prav...človek mora konec koncev ostati zvest  sam sebi...
Sedaj grem pa spat...aja, prej bom pa še prah iz daril pobrisalauser posted image ...

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.9.2009 22:44:17   
urška

Sedaj grem pa spat...aja, prej bom pa še prah iz daril pobrisalauser posted image ...

ma raje jih kar v smeti vrži, bo manj dela.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.9.2009 23:08:12   
Anonimen
Saj verjetno si že uredila, no, midve z malo sva spekli piškote, ona jih je z največjim veseljem izrezovala z modelčki in okrasila s sladkimi bonbončki (niso bili ravno višek kulinarike, so pa bili okusni in narejeni s srcem), potem sva to zapakirali v škatlico in je sama odnesla v vrtec. Kako je bila ponosna user posted image . Naslednji dan pa sem se jima šla osebno zahvalit za ves trud v preteklem letu, ker sta mi bili obe res fajn, naša je maksimalno uživala in se imela lepo. Se mi zdi, da jima je ta zahvala veliko pomenila, tudi da bosta še vnaprej s takim veseljem in pozornostjo skrbeli za malčke.

(odgovor članu KRISSY)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?