|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 8:15:07   
NinKa
Upam, da mi boste mamice lahko pomagale.

Zacelo se je, babice in prababice, ter prijateljice so me zaceli sprasevat kaj kupiti nasemu razgrajacu, ki je naredil uradno ze svoje prve korakce :bravo::bravo: , za prvi rojstni dan in kako skombinirat dejstvo, da je bozicek 24.12, njegov rojstni dan pa 27.12. Men se ne sanja.

Mamice, a ve kupite eno vecje darilo pa ga dobi za bozicka, pa za rojstni dan malenkost, al obratno.

Vem, da to letos se nebo igralo velike vloge, ker ne ve zakaj se gre, ampak kasneje!?:zmeden::zmeden:

Pozdravcek.:sloncek::kuza::sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 8:26:25   
Donja
Mi kupujemo za roj. dan bolj stvari, ki se rabijo. Oblačila in neko malenkost. Božiček in ostali možje pa so za igrače. Kupujemo pač tisto kar rabimo. Ko bo večji, bo tako sam povedal kaj si želi. Zdaj je bistveno, da bo pod smrekico tudi zanj nekaj, kar ima rad. Je pa že tako velik, da ve da se nekaj dogaja.

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 8:41:19   
Lenny
Tudi pri nas se uspemo kar veliko dogovoriti, kar se tiče daril in seveda izbiramo to, kar potrebujemo. Tudi čevljev se mali razveseli,čeprav so zdaj igračke že na prvem mestu, predvsem pri "dobrih decemberskih možeh". V tvojem primeru bi se jaz verjetno odločila, da so darila nekako enakopravno porazdeljena med oba praznika. Sploh kasneje, ko otrok stvari že bolj dojema. Spomnim se, kako hudo je bilo prijateljici iz otroštva, ki ima rojstni dan 1.januarja in je vedno dobivala samo eno darilo.

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 8:45:18   
Teni_
To se sprašujem tudi jaz. Naša pa ima rojstni dan 26.12., tako da bo prinas nastal enak problem. Verjetno bo kakšna večja in bolj uporabna stvar za rojstni dan, ostalo pa za božička.

Lp,
Mojca:rozica:

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 8:55:40   
Lunca1
Po moje bi bilo fer, da dobi enako darilo kot če bi ga dobil če bi imel rojstni dan na kak drug dan. Sklepam sicer, da je to tvoj prvi otrok. Ne bi bilo pošteno, da bi recimo če bi imela še enega otroka sredi leta, le ta dobil več ali drugačna darila. Moji sestrični (rojeni 1.1.) smo vedno kupovali 2 darila.

Jaz bi torej uporabila logiko, kot da je rojstni dan na en drug datum.

Lp Lunca

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 9:08:44   
Anonimen
:)-:)-pozdrav-dobrojutro-jaz sem za bolj praktična darila..za rojstne dneve kakšen kos garderobe,saj otročki hitro rastejo se popackajo,zato jih je potrebno preoblačit.Za božička vsaj moje mnenje pa je tradicija da se orokom podari kakšno igračo.:muca::kuza::sloncek::miska:L.P.Neva:morje:

(odgovor članu NinKa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
28.10.2004 9:28:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu NinKa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 9:41:05   
VALENTY
Tudi jaz se strinjam s predhodnimi idejami.Vedno sem vesela za kak kos garderobe ali igračko-se domenimo med seboj.Glede na to,da sem tudi jaz vedno dobila samo eno darilo,tisvetujem,da je njegov roj.dan-samo njegov dan (z darili,zabavo);ne glede na to,da so še prazniki.Meni osebno več pomeni,če se spomnijo na roj.dan,prazniki so pa nekako že " samoumevni" za darila.

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 9:49:59   
Anonimen
Se strinjam z Lunco1. Kar se pa izbire daril tiče, so ob 1. rojstnem dnevu še lahko bolj "za mamico", se pravi kakšne oblekice, pozneje pa definitivno igračke.

(odgovor članu NinKa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 10:04:26   
tina a
Se strinajm z večino odgovorov. Mislim da - neglede na to da ima rd tako blizu zaključka leta oz. božička. Za božička in pa tudi za rd se mu lahko kupi igračka. Jaz osebno mislim da se ni treba čist na leta naravnat (kar se daril tiče). Pri nas je bilo zelo dobrodošlo da smo dobili darila ki so bila za malo starejše otroke (npr. starost otroka 1 leto, igrača za 3 leta). Definitivno pa se ni treba osredotočit samo na igrače in obleke. Za darila se lako da tudi kakšna knjigica ( Moj prvi besednjak živali, Moj prvi besednjak vozil ...) ali pa sestavljanke (lesene ali karton). Če ima otroček svojo sobico so dobrodošle tudi kakšne zvezdice za na steno, ki se svetijo ponoči ali pa obrobe - ponavadi so od walta disneya Medvedek Pu ali pa kaj podobnega (seveda če starši to odobravajo). Lahko se mu kupi tudi avto - poganjalec ali pa celo traktor (pogoj je to da se ima kje vozit).

Res je da v tem trenutku ne bo igralo nobene vloge ker se mali še ne zaveda, ampak kasneje pa bo vprašal če bo dobil samo eno darilo - ZAKAJ? Glede velikosti darila pa tako - ni važna - najvažnejše je da je darilo izbrano z lubeznijo in da je namenjeno njemu in izključno samo njemu. Pozornost se šteje in ne velikost darila (pri nas je med babicami včasih to folklora da se tekmuje katera jim bo dala večje in dražje darilo - kar pa je živa neumnost - ker skromnost je lepa čednost in to morajo otroci tudi vedeti)

Upam da nisem preveč zamorila - sicer pa luna trka in jaz sem :zaspan::zaspan::zaspan::zaspan::zaspan::zaspan:
:kava:

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 10:09:28   
Vera*
Zdravo.Jaz imam rojstni dan 24.12.pa mi je mama kupila darilo kot če bi imela roj.dan kateri koli drugi dan v letu.Darilo od božička je bilo pod jelko darila za roj. dan pa ne.Boste vidle kako bodo vaši:duda:nekoč ponosni na to.Ja malokdo dobi dvojna darila skoraj v enem dnevu:bravo::bravo:

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 10:20:36   
BARBARA R.
Ojla!
Tvoje lepo božično darilo je bil otrok.Sinek je sam svoja osebnost in potrebuje svoja praznovanja in svoja darila.Odvisno v kakšnem duhu živite in kaj je za vas pomembno.
Meni se zdi,da bi bilo lepo da dobi običajno božično darilo,če pač praznujete božič.Pri nas so to majhna darila,samo pozornost,ker gre tu predvsem za družinsko vzdušje da imamo čas eden za drugega,da se imamo radi,pečemo in okrašujemo skupaj ter gremo k maši.

Rojstni dan pa je zopet dogodek,ki ga je potrebno praznovati,vendar v večjem krogu tudi s prijatelji.Tu paše torta,zabava in seveda kup igrač.Darila so zame zelo pomembna in otrok se jih mora razveseliti.Če tudi se ne zaveda še povsem zakaj se gra,čez leta bo vprašal kaj je dobil za 1. roj. dan.Bo odgovor pidžama? Meni se nezdi ravno primerno.
Kot pa sem že rekla vsak ve zase in se ravno po svojih načelih.
Želim vam lepo praznovanje in čimboljšo rešitev problema.

:muca:

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   darilo za 1.rojstni dan
28.10.2004 14:06:15   
Janeja
Pa vam še jaz povem svojo izkušnjo glede "uporabnih daril". Po posvetu z sestro, sva nečakinji za tretji rojstni dan kupila bundico, jo lepo zavila,... Se malčica ful razveseli pisanega paketa, ga začne odpirat (beri trgat papir), vzame ven bundico, še mal pobrska po papirju in vpraša "KJE JE PA DALILO?" :)-:)-:)- Me je skor kap zadela.
Od takrat naprej dobijo od naju vsi otroci za darilo igračke! Je pa res po parih letih že težko kaj pametnega kupit, ko majo že vsega preveč.

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   darilo za 1.rojstni dan
29.10.2004 11:38:00   
NinKa
Hval punce za vse odgovore.

Ja moje in atijevo najlepse bozicno darilo do sedaj je res bil moj misek,in res je kar pisete.

Bozic pri nas praznujemo kot druzinski praznik, nekaj res lepega, pecemo, okrasujemo stanovanje in smrekico, z izjemo cerkve.

Pol bomo pa 27.12 se njegov rojstni dan praznovali z baloncki, torto,...in vsem kaj sodi zraven.

Ideja z darili, ki niso ravno za njegovo starostno skupino je dobro, kajti taka darila dobiva sproti od babice in dedija, kajti vidita ga enkrat do dvakrat na mesec.

Je pa pri nas tudi tako, da je december resnicno pester. Najprej pride miklavz. Nato imasta miskotova pradedi in prababi rojstni dan (17. in 18.12) potem je bozic, nato ima misko rojstni dan in dan za njim 28.12 ima miskotova babi rojstni dan. Pol je pa tako silvestrovo, katerega bomo v najozjem krogu (dragi, misko in jaz)praznovali, ker smo takrat prisli iz bolnice domov.

Prav pester je ta nas nasmejan december.:bravo::bravo::bravo:

Pozdravcek

NinKa:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?