|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   darilna pogodba
14.10.2008 15:20:35   
tasika12
Oče mi želi podariti zemljišče in del stavbe, zato me zanima če lahko darilno pogodbo med nama pripravim sama in pri notarju overim samo podpise; ali bi morala pri notarju overiti celotno pogodbo.
Prosim za nasvete. Hvala.
Lp
Tašika
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: darilna pogodba
14.10.2008 17:23:34   
veseli trebušček
mislim,da boš morala kar vse urejat pri notarju.

veseli trebušček

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2008 19:31:37   
Olivija
Pogodbo lahko sama sestaviš in notar overi samo podpis očeta (midva sva lani podpisala darilno pogodbo).

Overjeno pogodbo pa potem neseš na davčno upravo in potem na zemljiško knigo.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 14.10.2008 19:32:07 >

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2008 20:16:35   
M_mojca
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija

Pogodbo lahko sama sestaviš in notar overi samo podpis očeta (midva sva lani podpisala darilno pogodbo).

Overjeno pogodbo pa potem neseš na davčno upravo in potem na zemljiško knigo.

Točno tako!user posted image

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.10.2008 20:18:50   
poli*
Punce, bom še jaz malo uskočila, če lahko.
Ravno to temo sem želela danes odpreti, samo imam malo drugačno vprašanje.
Vem, da lahko pod določenimi pogoji darovalec prekine pogodbo... mene pa zanima, če jo lahko prekliče dobitnik/obdarjenec (torej, ne želim več imeti tvojega "darila"- ti ga vračam). Prosim za kakršenkoli odgovor

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.10.2008 20:23:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Punce, bom še jaz malo uskočila, če lahko.
Ravno to temo sem želela danes odpreti, samo imam malo drugačno vprašanje.
Vem, da lahko pod določenimi pogoji darovalec prekine pogodbo... mene pa zanima, če jo lahko prekliče dobitnik/obdarjenec (torej, ne želim več imeti tvojega "darila"- ti ga vračam). Prosim za kakršenkoli odgovor

Lahko darilo vrneš.Greš do notarja kjer ste naredili darilno pogodbo, in on ti naredi razvezno pogodbo.Pred kratkim je mož to naredil, zato vem, da se da.

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.10.2008 20:37:19   
poli*
kind lady--------- a reeeeeeeeeeeeeesssssssssssss??? ej to bomo takoj jutri naredili!!!!!! ma ku si zlata! do konca življenja ti bom hvaležna za ta odgovor.
Čeprav pričakujeva otroka čez 2 tedna sem sedaj najbolj srečen človek na svetu, ko sem to izvedela!!!!
ma ti si zlataaaa

še nekaj-a rabi darovalec (v našem primeru tast) iti zraven in kaj podpisati??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.10.2008 20:45:55   
Anonimen
Ja, darovalec mora podpisati. Lahko gre zraven, ali mu pa sama neseš domov, potem pa vrneš notarju.

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.10.2008 20:57:37   
poli*
Aha...mogoče se bo malo zapletlo tu, ampak upam,da bo šlo čim bolj gladko skozi...
Če ni skrivnost, kolk sta plačala notarja?
ker pri tej darilni pogodbi je blo treba dat dobrih 300€...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.10.2008 21:01:08   
Anonimen
Okrog 400€

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
14.10.2008 21:02:21   
poli*
Aha, hvala. ma tut to bomo preživel, sam dase znebimo tega (izsiljevanja s tastove strani).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.10.2008 7:08:27   
Anonimen
Koliko so pa celotni stroški darilne pogodbe? Pa kaj je boljše - to urediti sedaj ko je samo zemljišče, ali potem ko bo stala gor hiša? Glede stroškov mislim.

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
15.10.2008 19:43:57   
Olivija
odvisno od dednega reda, ker se za prvi dedni red ne plača nobenega davka. Potem je pa verjetno tes odvisno od vrednosti nepremičnine.

Naši stroški z darilno pogodbo: 20 EUR za overitev podpisa in še taksa za vpis v ZK (to se pa zdaj ne spomnim, je bila pa tam okoli 40-60 EUR).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?