Vijoličarka
|
Skoraj v vsaki družini je tako, da kdo koga ne mara kaj preveč. Osebno ne spoštujem staršev moje svakinje, ki pa jih redno srečujem na praznovanjih rojstnih dni. Sumim celo, da ona organizira vsa ta velika praznovanja, ker njeni starši to pričakujejo. Moji nečaki se namreč sumljivo hitro odmaknejo, tudi ko gre za njihova lastna praznovanja. In kaj naj? Rada imam brata in nečake, tudi s svakinjo se kar dobro pobirava, čeprav posebne ljubezni ni. Torej stisnem zobe, pa rečem kakšno vljudno, zaradi ljubega miru, zaradi nečakov, brata, pa tudi zaradi svakinje, saj vem, da ima svoje starše rada, sploh jim želi, po mojem mnenju, pretirano ustreči. Tako po moje ravnajo civilizirani ljudje. Ona je samo moja svakinja, pa ne želim prizadeti njenih čustev. Ti si svojim staršem hči, a jih očitno nič ne brigajo tvoja čustva. Vedo pa zelo dobro, na katere tipke pritisniti, da boš ti plesala, kot bodo hoteli in se žrla zaradi občutka krivde. Zato moraš najprej razčistiti pri sebi. Kaj tebe briga, kdo koga mara in kdo ne, kdo je toliko otročji, da ne more za en popoldan premagati svojih frustracij. Zakaj bi morala organizirati ne vem koliko praznovanj in kombinirati ljudi, ki govorijo med seboj. Ti lepo organiziraj praznovanje in povabi vse. Če bo kdo mijavkal, da ga ne bo, če pride ta in ta, potem mu pač povej, da je to njegov problem, če se ne zna par ur človeško vesti in bo zato kaznoval svojega otroka, vnuka, nečaka... Če boš še kdaj povabljena na kakšno takšno kosilo, kamor te bodo povabili z namenom, da ti 'operejo glavo', samo vstani in pojdi domov, njim pa reci, da se boš spet pogovarjala z njimi, ko bodo sposobni misliti še na koga drugega razen nase. Ne vem, kaj se izgovarjajo, da 'niso vedeli', saj si vendar povabila vse. Poleg tega praznovanje ni bilo namenjeno 'njim' ampak tvojemu otroku. In gotovo se s tem, ko so se tako vedli med kosilom, tvojemu otroku niso ravno prikupili.