|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dajte mi razjasnit pojme- lektoriranje
14.6.2005 9:21:45   
Moyca_
sem se ravno pogovarjala s tastom in sem imela drugačno predstavo od njega. Jaz sem mislila da ti oni popravijo tudi slovnične napake?:zmeden2: Baje samo pregledajo jezik in kako je napisano oz. nekaj podobnega.
Prosim ne se smejat, ampak še nikoli nisem nič lektorirala tako da pač ne vem.

P.s: Rabim nekoga da mi lektorira diplomsko čez približno 14 dni. Kakšne so cene. Lahko mi piše kdo na privat ki to dela;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
14.6.2005 9:31:49   
Una
Lektor ti popravi slovnične napake, lahko pa ti tudi pregleda jezik oz. če se stilno vse ujema.

LP, Una

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2005 9:33:13   
Anonimen
Nekaj je lektoriranje (slovnica), nekaj pa korigiranje (tudi vsebina). Mislim da je tako. Ali pa ravno obratno.

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2005 9:34:48   
Annny
Mislim, da oboje! Kako boš nekomu popravljal 'jezik', če pa vidiš, da mu manjka pol vejic:)-;)
No, zase že vem, da sem ful perfekcionistka in če komu kaj popravljam, potem mora biti res vse popravljeno 'v nulo'.
Sicer pa kakega posebnega faxa za lektorje ni..mogoče slavisti..ampak po svojih izkušnjah ti povem, da tudi nekaj slavistov ne obvlada popolnoma slovenske slovnice.. eh, sem zakomplicirala.
Aja, cen pa ne poznam. Prevajalci vem, da računajo 2000 sit ali več na stran.

papa:rozica:

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2005 9:36:44   
Seven*
Kolikor jaz vem so cene od 30 tisoc naprej za lektoriranje diplomske. Je pa od faxa do faxa odvisno, koliko so zahtevni, kar se tega tice. Pri nas bolj komplicirajo pri citiranju in ostalih pravilih. Slovnica ze mora biti, vendar ce kaksna vejica manjka ni panike..

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2005 9:37:39   
Una
Annny...
...ali več...

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2005 9:37:56   
Moyca_
aja pa držte pesti da nimam preveč za popravljat, ker mi ravnokar mentor pregleduje dipomsko:)- Kako je stanje bom vedela koma v danes teden:zmeden:

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2005 9:38:34   
Seven*
Kdaj imas zagovor. Jaz imam predviden datum 1.7.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.6.2005 9:38:45   
Una
pozabla napisat...

cena je odvisna tudi od tega, kaj prevajaš.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2005 9:39:07   
Moyca_
rabim lektoriranje
pregleduje= preglejuje:zmeden2:
koma= komaj

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2005 9:39:57   
Anonimen
Ne, mišljeno je tako, da eni popravljajo res samo slovnico (vejice, sklone, zaimke...), eni pa se spuščajo tudi na vsebinsko raven, na primer da ne klobasaš kakšnih traparij, prestavljajo odstavke ipd.

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2005 9:46:14   
india
Jaz pri lektoriranju popravim slovnico, vsebino spreminjam le po predhodnem dogovoru in če ni res ne vem kako strokovno besedilo.
Lektoriranje pa je v bistvu popravljanje napak, slovničnih in oblikoslovnih, pa tudi oblika besedila samega je pomembna.
Cene so pa zelo različne in odvisne od samega besedila in naloge.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2005 9:51:52   
Moyca_
seven verjami da nimam take diplomske da bi dala 30 jurjov:)-:)-:)-:)-:)-

Eni pravijo 10, eni 15, največ 20- ampak bomo videli:)-:)-:)-

Ker sem bila prepozna za ta mesec (bi jo morala imeti danes vezano že), sem zapadla v dopuste in imam zagovor predvidoma 25.8.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.6.2005 9:52:07   
Blink1
Ola

pa tudi to moraš pazit...vsaj pri nas je tako bilo. Besedilo v slovenščini ti lahko lektorira le slavist, v angleščini le anglist itd...

Jaz pri lektoriranju popravljam slovnične napake, kakšno besedo spremenim v bolj ustrezno, popravim vrstni red besed.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.6.2005 10:05:45   
marjanaR
Načeloma lektorji bolj popravljajo slovnico, če se dogovoriš, ti popravi vse. Jaz sem popravljala vse, tudi stil. Seveda pa vse v mejah normale, ker smo baje slavisti mahnjeni na popravljanje stila?!:zmeden:

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.6.2005 10:06:33   
Mijavček
Oj jaz sem diplomrala na EF leta 99, pa ni bilo nujno, da je lektor slavist, u bistvu ni bilo nujno sploh, da je lektorirano. Ker menim, da se sama dosti spoznam na slovnico in oblikovanje besedila, sem zadevo kar sama sebi lektorirala, če se lahko tako reče.
Lekorirala sem pa tudi magistrsko od kolegice na organizaciji v Kranju tudi okoli 2000 leta (pa sem ekonomistka), pa noben ni mel nič pripomb :zmeden:
Pozanimaj se kako je na tvojem faksu.

Lp M :muca:

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.6.2005 10:06:52   
Blink1
Hja...predvsem je trba pazit da ne spremeniš pomena stavka:)

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.6.2005 10:23:30   
Annny
Mislim, da na nobeni fakulteti izrecno ne zahtevajo, da mora diplomsko lektorirati nek strokovnjak oz. slavist.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.6.2005 10:35:50   
metulj2
Sama sicer ogromno lektoriram, toda svoje tekste zmeraj dam lektorirat nekomu drugemu (prijateljici;)). V svojem tekstu namreč pogosto spregledamo napake, ker smo tekst prevečkrat prebrali, vnašali spremembe ipd. Na koncu se zgodi, da v svojem tekstu spregledam vejico na najbolj očitnem mestu:)
Svoj tekst na nek način podzavestno beremo in smo bolj ali manj osredotočeni samo na vsebino, zato je dobro, da še kdo drug pregleda.

Pozdravček, Metuljčica:metulj:

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.6.2005 10:57:24   
Mojca P.
MOYCA, pri nas zahtevajo profesionalno lektoriranje (s podpisom ali agencije ali privat lektorja??)in ceprav sem mislila da lahkopopravi nalogo navaden slavist, to ne pride v postev. Vsaj za koncno lektoriranje ne. Cene so pa ful razlicne od 250 Sit do 1000 Sit na stran, odvisno od tezavnosti teksta.
Jaz jo jutri nesem v Lj, kjer prek znanke, spet druga znanka lektorira za 150 Sit na stran, kar je najbolj ugodno od vseh ponudb.
Ta lektorica pa popravlja jezikoslovne napake, tudi citiraje, obliko, smiselnost...prakticno gleda na vse, kar je pa meni ful vsec. Saj si v svoje delo zihr, ampak drugo mnenje tudi nekaj pomeni. Mentorica se je pri meni spuscala samo na vsebino, na oblikvanje pa ne, tako da mi bo mnenje lektorice ful prav prislo!

Aja, sem pa tudi jaz zapadla med dopuste, pa verjetno padem zato sele na sept. Grozno, ko brtokratski mlini tako pocasi meljejo!
Mi je pa ena od deklet na RR tudi ponudila ugodno verzijo, ce te zanima se javi privat!:rozica:

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.6.2005 14:06:05   
Aljakop

Moja mami lektorira - je slavistka. če kdo potrebuje, ni problema. naj se mi javi privat, dam številko,lektorira tudi preko e-maila oz. pošte. Zelo ugodno in poceni.

lp
alja

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.6.2005 14:11:51   
Anonimen
Meni se je zmeraj zdelo idiotsko, da zahtevajo uradno lektoriranje. Ne rečem na smereh, kjer se to spodobi (jeziki, književnost), ampak da mora dati nek matematik popravit neki agenciji, bedastoča vseh bedastoč. Ob tem, da profesorji sami pojma nimajo o slovnici.

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
14.6.2005 14:15:37   
Mijavček
Mah to delajo kao zato, ker je diplomsko delo (in višje) ene vrste avtorsko delo, razilskovalno itd... katerega izvod je vedno še v knjiđnici kot gradivo itd. in zato mora biti lepo in prav napisano, tako kot vsaka knjiga, ki se tiska.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.6.2005 14:23:28   
Anonimen
Aha. No ja. Sej če pa tako pogledam, je pa tud res. :zmeden2:

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?