|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dabroston
2.1.2010 20:48:50   
Anonimen
Pozdravljene!

Tudi midva z možem se že kar nekaj časa trudiva, da bi postala starša. Ginekologinja mi je za začetek predpisala dabroston. Prosila bi vas, če mi lahko napišete vaše izkušnje ob jemanju teh tablet. Je kateri med jemanjem uspelo zanositi?

Hvala za vaše izkušnje!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dabroston
2.1.2010 22:33:31   
eee35
Sem jemala, ni ratalo. Zato je ratalo pol, ko sem šla na dieto, jedla stvari z nizkim GI pa dobila ene tablete za zniževanje sladkorja v krvi.

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2010 15:17:27   
Todala
Jaz sem slišala, da predpišejo ko si že noseča (da ne splaviš).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2010 18:36:06   
Taddy78
Dabroston ponavadi dajo na začetku,ker debelji sluznico in se potem, če se jajčece oplodi, bolje prime...
Če ne zanosita vsaj 1.5let idita na kliniko za naplodnost, nikoli ne veš kaj je lahko problem.

(odgovor članu Todala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2010 21:00:58   
ellie
Jaz sem dabroston dobila zaradi nerednih M. Verjetno si tudi ti dobila zaradi tega...glede na to, da sprašuješ, če je katera zanosila med jemanjem. No, jaz kljub dabrostonu nisem zanosila. Sem pa zanosila, ko sem menjala možauser posted image  mal heca...ampak je res. V bistvu sem potem zanosila nenačrtovano.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2010 11:21:09   
jana84
Jaz sem Dabroston jemala v 2.nosečnosti, zaradi predhodnega SS, da se je sluznica malo odebelila in tako omogočila lepšo ugnezditev zarodka. V 3.nosečnosti sem tudi z istim namenom dobila Dabroston, vendar ni pomagal in sem morala v 9.tednu na čiščenje odmrlega ploda...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2010 14:18:19   
Anonimen
jaz sem ga jemalo ko sem med nosečnostjo imela rjavi izcedek

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2010 15:10:57   
divans1
Dabroston se ne jemlje, da se lažje zanosi, ampak kasneje zaradi raznih izcedkov oz. krvavitev v nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.1.2010 23:09:38   
kitka1
divans1, ne bo čisto držalo. Dabroston se uporablja za zdravljenje vseh ginekoloških motenj, pri katerih je potrebno jemati gestagene (citirano iz navodil):
• pri nadomestni hormonski terapiji v kombinaciji z estrogeni, fiziološki postmenopavzi in stanje po ovariektomiji
• pri motnjah menstrualnega ciklusa: nepravilen menstrualni ciklus zaradi hormonalnega neravnotežja, disfunkcionalne maternične krvavitve, dismenoreja (boleča menstruacija) , sekundarna amenoreja (izostanek menstruacije), menoragija brez organskih vzrokov (premočna menstruacija, ki traja dlje kot 7 dni)
• če imate predmenstrualni sindrom
• če imate endometriozo
• če ste neplodni zaradi insuficience rumenega telesa
• pri habitualnem in grozečem splavu

Torej ga predpisujejo tako tistim, ki ne morejo zanositi npr. zaradi tega, ker jim rumeno telesce ne deluje pravilno (ne sprošča dovolj progesterona, ki vpliva na debelitev sluznice, kar je nujno potrebno za vgnezditev zarodka) - običajno se ta težava kaže s krvavitvami v drugem delu ciklusa, kot tudi tistim, ki so že zanosili, pa zopet rumeno telesce ne sprošča dovolj progesterona in že vgnezdeni zarodek ne dobiva dovolj hrane iz sluznice, v kateri je vgnezden. V drugem primeru je potrebno progesteron dodajati, dokler posteljica ne prevzame funkcije rumenega telesca.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.1.2010 8:30:37   
Katjusa
Jst sem vedno dobila najprej dabroston.... zaradi urejanja M cikla in nikoli ni uspelo pa sem ga jedla tud celo leto. ko sem ga jemala v kombinaciji s klomifenom sem zanosla....
zdej se trudimo 3. zanosit in sem spet dobila dabroston.... čakam na čudež:)

držim pesti, da ti uspe že z dabrostonom.....user posted image user posted image user posted image če imaš sicer redne M oz. Ovulacije potem ti zna to že pomagat, če O ni potem bo treba še po kak klomifenček

< Sporočilo je popravil Katjusa -- 11.1.2010 8:31:28 >

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?