mala maja
|
no tema od Huanite mi je dala malo mislit. In kot sem že tam napisala imam jutri eno zanimivo zapuščinsko razpravo. Pa da slišim mnenja. Gre se pa takole če se da keri brat pa dat mnenje, da vidm če bom mela ja*** pa bratu enkrat za vselej povedat ta svoje. Leta 2003 mi umre oče. Pusti mi z oporoko vikend, firmo, motror bratu polovico stanovanja in polovico mami. Po zapuščinski sem dedovala 60% mami 20% in brat 20%. Pusti pa tudi en velik puf cca 5 takratnih miljončkov, katerih sem morala jaz poravnat, na zelo zelo grd način. Pogreb plačam jaz, kupim nov spomenik, celo rože kupim jaz v imenu vseh. Oče je imel raka in ker sta bila ločena z mamo sem 9 mesev dejansko živela na dveh koncih. Nekaj časa pa je oče živel pri nama. Uglavnem vsak dan sem se po šihtu pelajla v 70 km oddaljen kraj k očetu in zvečer nazaj, ko je bil na Golniku pa vsak dan na obisk. Sinova me takrat skoraj 4 mesece nista videla nič razen zvečer. Bili so tud dnevi da sem bila dvakrat na dan pri njemu. Sem pripšla domov pa me je klical sem se usedla v avto in peljala k njemu. No to je bilo predno je šel k nama. Ko je bil pri nama cele noči nisem spala ker me je skoz klical, ekr ga je bilo strah umret. Bili so težki dnevi in kašen dan me je samo nadiral amapk sem mu oprostila, saj bolezen naredi svoje. Brat ga je prišlel pogledat dvakrat, mogoče trikrat. Med tem časom sem bratu dala očetov avto, ker ga ni imel in da bi šel večkrat k njemu. pa je v dveh tednih uničil avto, dvakrat se je zaletel in uničil vse gume. Avto je bil pa na firmo katere skrbnik sem bila jaz. tako sem mu ga vzela in kupila novega na firmo. leta 2004 umre mami. Zadane jo kap. Brat me kliče ob 10 zvečer da si je zlomila nogo in da ne ve kje je. Sem takoj letela v KC in tam izvem da samo vegetira in da ne bo dolgo živela. Umre v enem tednu. Pogreb plačam polovico jaz polovico dedek, oče od mami. Mami par mesec vzame na hipoteko na hišo od njenjega očeta, se pravi dedka kredit da je leta kupila in ima en kredit za katerega noben ne ve. Jaz se odpovem dediščini in brat plača cca dva miljona kredita po mami, dedek pa hipoteko cca miljon. Ker je dedek ostal sam sem začela hodit k njemu jaz. Slabšati se mu je začelo konec leta 2006. In takrat je bil 3 tedne pri meni, potlej pa je šel domov. Hodila sem 3-4 x na teden k njemu, da sem mu oprala in malo počistila, šla v trgovino, dvignila pokojnino..., vsak mesec mi je dal 50€ za bencin. Junija 2007 ga zadane kap. Vegetira in živi kar dolgo za hudo bolezen. Preživi pljučnico, angino in v bolnici dobi mrso. Seveda spet hudi dnevi, določitev skrbnika, seveda spet jaz, ker se bratu fučka in on nima časa .....iskanje doma, en kup prošenj... brezveze. Po 70 dneh hočejo me dat dedka domov v oskrbo k terem ororkom z mrso. odločiva se daostane v KC za 3000€ na mesec ker nam rdrugega ne ostane. Spet sem jaz tista ki ***** ker ne plačam računov. kako le, dedek je imel 500€ pokojnine jaz pa 400€ plače , brat nima ker je kao berzposelen. Do sedaj pa vleče cca 600€ pokojnine po starših. Odločiva se da podava hišo. Vsak dan sem bila tam in pordajala hišo, ker kao brata ni noben klical in ničkolikokrat sem zvedela da je brat rekel da naj se zmenijo z mano.Uglavnem dobiva kupca in pobereva aro, dam prošnjo na CSD za odobritev rodaje da se plača KC ker sem imal spet zablokiran račun ker nisem plačala računov. Pa nima veze. Dobimo dom v MB in 2x grem gor za ureditev papirjev . Ampak dedek umre med prevozonm v dom in predno speljemo prodajo. Tako sklenemo dedni dogovor. Jutri imam zapuščinsko po dedku. Iz are sva plačala KC in ostalo delila pol-pol aja pa pogreb sva plačala iz are. Jutri pa najbi šel denar od prodaje 1/3 jaz 2/3 brat. Brat pravi da sem dedovala full več po očetu in da mi bo full zameril če mu ne dam denarja. Gre se pa za kar nekaj denarja. Nekej grozi in jaz se ga full bojim, po drugi starni pa se mi ne da kregat z njim. Je le brat. Gre se edino zato da brat nikoli ni vzdignil rit da bi pomagal, pa prav kolk je revček. No kaj pravite naj se skregam? Mož pravi da se ga boji in da ne gre z mano jutri, da naj grem kar sama. In jaz bom pokleknila in bratu dala denar No mal mam lažjo dušo.Kdo bi si mislil da računalnik/papir prenese vse in odnese vse tegobe.
|