Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: d.o.o. in skrajšan delovni čas 4.1.2010 14:08:01
|
|
|
|
itata
|
absolutno je še za preverit, ampak jaz ne vidim nobene ovire. saj če si zaposlen v lastnem d.o.o. nikjer ne piše, da moraš bit za 8 ur! po mojem se da brez težav na skrajšan urnik in mu država plača prispevke do polnega delavnika. to je kot bi se šlo za sodelavca pač nek d.o.o. in neka zaposlena oseba - slučajno pač tudi lastnik.
|
|
RE: d.o.o. in skrajšan delovni čas 4.1.2010 14:10:11
|
|
|
|
ajam27
|
Hvala.Saj meni se je tudi zdelo malce čudno a vseeno sem sedaj v dilemi.
|
|
|
|
RE: d.o.o. in skrajšan delovni čas 4.1.2010 14:32:49
|
|
|
|
zmajaz
|
Pri s.p.-ju to zagotovo gre, zato ne vem, zakaj pri d.o.o.-ju ne bi šlo. Je pa res, da nekaj let nazaj pa to res ni bilo mogoče (tudi za s.p. ne). V zakonu piše takole: "Te pravice veljajo tudi za enega od staršev, ki si na podlagi svoje dejavnosti sam plačuje prispevke za socialno varnost za najmanj 20 ur tedensko ter neguje in varuje otroka" - ni pa nič opredeljeno, da velja to recimo samo za s.p., za d.o.o. pa ne, tako da po mojem gre tudi pri d.o.o.-ju.
|
|
|
|
RE: d.o.o. in skrajšan delovni čas 4.1.2010 14:38:48
|
|
|
|
bučkabb
|
pri s.p. si samozaposlen in si plačuješ prispevke, ter ne prejemaš plače in si sam razporejaš delovnik, pri d.o.o-ju pa si v podjetju zaposlen (polno ali polovično) in prijemaš plačo od katere firma plačuje prispevke tak da to ni isto, v tem primeru pa je hkrati zaposlen tudi lastnik firme, kar pa ne vpliva na plačo. tvoja kolegica je mal pobrkala zadevo, ker on ni privat podjetnik če ima d.o.o., ampak ima firmo ki je kapitalska družba katere lastnik je in je v njej hkrati zaposlen. tak da, ja lahko je zaposlen polovično in koristi to ugodnost do 3 leta starosti otroka. pač bo prejemal v firmi samo polovično plačo, za polovico se mu pa plačujejo prispevki s strani Centra.
< Sporočilo je popravil bučkabb -- 4.1.2010 14:41:39 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?