|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cuzanje prstka
22.9.2004 9:22:56   
BARBARA R.
Pozdravljene!

Zanima me kaj mislite o cuzanju prstka.Veliko različnih mnenj je,nihče nima pametne razlage zakaj to ni vredu.Meni se zdi boljše da zaspi s svojim palcem v ustih,kot pa z mojo bradavico.Dudo smo ji tiščali že od vsega začetka,pa nič od tega.Pri treh mesecih in pol pa je spoznala svoj palec in rešila moj problem.Pedijatrinja je pa čisto znorela.

Lep dan! :duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   cuzanje prstka
22.9.2004 9:29:28   
JASNA D
Jaz bi raje videla, da cuza svoj prst, kot pa flaško. Jaz svojega nisem uspela navaditi na dudo (ne v "rani mladosti", tudi sedaj pri enem letu noče videti dude.

Edini način, da zaspi je ta, da ima v ustih flašo (ponavadi je to čaj), s tem da predhodno spije več kot 200 ml mleka. Posledice so te, da ga je sredi noči potrebno previti, ker je moker.

Sicer pa, kaj pa lahko narediš, če cuza prst? Saj mu rok ne moreš kar zvezat nekam.

Eni pravijo, da je bolje prst kot duda, drugi obratno, najbolj pametni pa ti bodo itak povedali, da nič od tega ni prav. Vsaj tako je bilo pri nas s temi nasveti.

Lp, Jasna

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   cuzanje prstka
22.9.2004 9:29:35   
malika
To ni vredu zaradi nepravilnega izraščanja zobovja kasneje, ker se čeljust deformira.Kaj več pa žal ne bi vedela.

Neposredna povezava do sporočila: 3
   cuzanje prstka
22.9.2004 9:31:07   
JASNA D
Malika, kaj pa flaška?! Meni se zdi, da je to še slabše - saj veš - uničuje zobe oz. te zasnove. Jaz ne vem, kako naj mojega smrkavca odvadim zaspat s flaško.

LP, Jasna

Neposredna povezava do sporočila: 4
   cuzanje prstka
22.9.2004 9:34:38   
tina.nika
Jaz se cuzala palec do cca. 7 let. Res sem imela zgornja zoba malo naprej, pa sem imela nekaj casa aparat in sedaj imam zobe in celjust kot se sika.
Zdravnikom sploh ne razlagaj kar se tice cuzanja prstka, ker teorija je taka da ne dude, ne prsta, praksa pa se ponavadi pokaze za cisto nekaj drugega.
Lahko je njim govoriti!
LP, Tina:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 5
   cuzanje prstka
22.9.2004 9:35:34   
malika
Flaška "uničije" zobke, ki so že zunaj(steklenični karies). Kaj pa če mu daš flašo s vodo?Mogoče pa se bo na ta način odvadil, ker je tak brez okusa.nekaj časa nazaj je ena, pa se žal ne spomnim katera pisala, da so na tak način odvadili tamalega pit ponoči.

Prstek pa prav deformira celo čeljust, da potem zobki ne morejo zrast ravno.SEm videla par slik in nič ni zgledalo lepo.

Neposredna povezava do sporočila: 6
   cuzanje prstka
22.9.2004 9:40:02   
JASNA D
Če bi naš mali že kaj povedal, bi po moje rekel, da voda še za v čevelj ni dobra. Zabriše flašo čez celo sobo, če mu dam vodo. Zato sem se odločila, da bom pri bibi že kar od začetka prakticirala stekleničeno vodo namesto čaja.

No ja, žal je pač tako, da se na napakah največ naučimo. upam, da bom v drugo pri marsičem bolj dosledna.

Malika, a je treba te zobke, ki so že zunaj pri tej starosti že umivat s čim drugim, kot samo z vodo?

Jasna

Neposredna povezava do sporočila: 7
   cuzanje prstka
22.9.2004 9:54:12   
BARBARA R.
Jaz sem zasledila v knjigi Nega matere in otroka,da se pri 18-tih mesecih začnejo zobki čistiti z zobno pasto samo za velikost graha.Ter da niso priporočljive otroške zobne paste, ker morda vsebujejo sladkor.

Tudi jaz sem cuzala prst,pa mi nič ne fali.Zato me štorija okrog tega zanima.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   cuzanje prstka
22.9.2004 10:34:21   
Donja
Jasna D

Tudi moj je, dokler je imel flaško z njo zaspal. Posledica nočno previjanje. Samo je pil sadni nesladkani čaj. Čez dan pa vodo. Čaja tudi s kozarca ni pil sladkanega. Ti sadni čaji imajo prav prijeten okus.

Neposredna povezava do sporočila: 9
   cuzanje prstka
22.9.2004 10:36:01   
Donja
Zobke smo, dokler ni imel vseh čistili s pleniko na prstu in v vodo namočeno. Ko je imel vse, pa najprej samo s ščetko. Zdaj tudi z zobno pasto.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   cuzanje prstka
22.9.2004 10:45:40   
tesa
Tudi našega nikakor ne moremo navadit na dudo in
zdaj je našu svojo rokico, katero kar celo "cuza".
Bojim se, da bo tudi naš kmalu našel prstke:(
Moje mnenje je, da to ni dobro ne samo zaradi zobk ampak poznam kolegico, ki ima punčka čisto deformiran prstek, ker ga je imela ves cač v ustih:zmeden:
Kako to preprečiti pa tudi mene zanima.
lp

Neposredna povezava do sporočila: 11
   cuzanje prstka
22.9.2004 11:04:46   
Jančika_
Moj ati je zobozdravnik in ko je Vasja hotel vleči prst, je rekel, da je boljša slaba duda kot prstek. Glede na to, da je dolga leta delal kot otroški zobozdravnik in videl vse sorte deformacij zaradi prsta, mu verjamem. Na srečo je Vasja takoj zagrabil dudo in pozabil na palček, vsaj zaenkrat. Flaške pa sploh nima.

Kako pa preprečiti cuzanje palčka, če noče dude, se mi pa ne sanja:ups:

LP

Neposredna povezava do sporočila: 12
   cuzanje prstka
22.9.2004 11:30:58   
janja
Meni je rekla zobozdravnica, da je bolje, če daš otroku dudico ali flaško, kot pa da cuza prst. Ker dudico in flaško mu lahko vzameš, prsta pa ne. Moja nečakinja namreč še pri 15 letih v spanju včasih podzavestno cuza prst.

Čau, Janja

Neposredna povezava do sporočila: 13
   cuzanje prstka
22.9.2004 12:38:09   
malika
Jasna,kot je napisala Donja se zobki čistijo tako, da na prst oviješ kos pleničke ali vate, namočiš v vodo ali kamilični čaj in jih obrišeč okrog in okrog. Lahko pa začneta tudi vadit s tisto malo ščetkico, ki jo imaš(saj veš tisto, ki si nam jih kazala-3 v kompletu in ena je že prava mini zobna ščetka).

Neposredna povezava do sporočila: 14
   cuzanje prstka
22.9.2004 12:42:29   
JASNA D
Malika, naj se ti pohvalim, da uporabljamo že prvo pravo zobno ščetko. Jo ima zelo rad - si hoče kar sam zobe umit, štos je pa v tem, da si dlesni čoha (tam, kjer zobovkoh še ni), tako, da mama pol po čekanih malo poriba. Samo nisem bila sigurna, če je samo voda dovolj. Pa tudi s temi zobnimi pastami mi ni čisto jasno kako in kaj. Eni pravijo da s tistimi posebnimi otroškimi, ki ne vsebujejo fluora, drugi spet drugače. Kompliciram pa zato, ker imam jaz zelo slabe zobe, pa bi rada otrokom prišparala mnogoštevilne obiske pri zobarju.

LP, Jasna

Neposredna povezava do sporočila: 15
   cuzanje prstka
22.9.2004 12:46:21   
malika
Ja glede flora imaš prav, eni tak drugi drugače.Pa saj zaenkrat še velja vodica in čajček.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 16
   cuzanje prstka
23.9.2004 10:01:43   
Anonimen
Po mojem je cuzanje prstka čisto v redu. Če dude pač ne mara in ga prstek potolaži. Jaz vedno pravim: bolje, da pozneje posi aparat za zobe, kot pa da ima zdaj travme, ko mu ne dovolimo dude, pa flaške, pa prstka...

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?