|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cr
28.7.2007 12:31:27   
hlkfffff
Pozdravljene. Mene pa zanima, koliko časa si na intenzivni, če imaš carski rez?Kje so tačas  dojenčki in kako je takrat z obiski?Pričakujemo user posted image user posted image ,rodila pa bom v SG.
l.p.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cr
28.7.2007 13:01:55   
Emm
Živjo.
Po cr nisi na intenzivni ampak te kr dajo v sobo z dojenčkom.S tem da si nekje na začetku da si bliže njim da te lahko lažje opazujejo.Obiski pa so skoraj cel dan.No vsaj jst sem jih imela ko sem tam rodila in tudi na cr.

(odgovor članu hlkfffff)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.7.2007 13:10:54   
N _ B
Odvisno od porodnišnice.

Jaz sem šla na oddelek 3. dan po CR (takrat so mi odklopili infuzijo in odstranili kateter). Otroček je bil pri sestrah in so mi ga pripeljale, da sem ga pristavila. Videla sem ga kadarkoli sem želela. V Kranju so obiski med 15.30 in 16.00 za največ dve osebi naenkrat. Pri partnerju naredijo izjemo. Imam dobre izkušnje. Sestra mi je sama rekla naj pokličem moža in hčerko, da bomo vsi štirje skupaj in to izven obiskov.

(odgovor članu hlkfffff)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.7.2007 13:34:48   
Bonnie_RR
Js sem rodila v CE in sem bila na intenzivni pribl. 3 ure. Ko sem se zbudila iz narkoze, so mi pripeljali user posted image , da sva se spoznala in podojila, potem pa so ga odpeljali dol na oddelek. Naslednjič sem ga dobila v naročje že na oddelku.  Na intenzivni je bil pri meni za kratek čas samo user posted image , kasneje na oddelku pa si lahko imel normalno obiske.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.7.2007 15:50:00   
dory
odvisno od porodnisnice....mene so dali za 3dni na intenzivno....otroka pa so tiste tri dni vozakal k meni kadar sem zatezila....po treh dneh pa sva bla skupej podnev in ponoc...

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.7.2007 22:02:11   
darinkan
Zdravo. V NM 3 dni na intenzivni, potem v normalno sobo. Otročiček je čez dan s tabo, le nego opravljajo sestre v drugi sobi. Ponoči pa odpeljejo otročičke, da lahko v miru spiš, čeprav je to zelo težko, ker stalno misliš na otročička.
Pa dobro opravi.

(odgovor članu hlkfffff)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.7.2007 1:14:53   
andrejaz
Imela sem 2x CR in obakrat je bilo drugače.

Pred 3 leti sem šla 3 dan z intenzivne v normalni oddelek. Otrok je bil pri sestrah oz. glede na mojo željo pri meni. Čez noč je obvezno pri sestrah in ti ga ne pustijo.

Pred 1 letom pa zaradi CR sploh ni  biloveč intenzivne nege, ampak samo soba bližje sestram pa malo večkrat so prišle pogledat in pomagat dati otroka na posteljo

Obiski pa na intenzivni samo za partnerja, drugače pa bolj neomejeno

Sem pa obakrat rodila na Jesenicah

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu hlkfffff)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.7.2007 9:47:38   
KT
Odvisno v kateri P naperavaš roditi - v LJ si dva dni na intenzivni, tretji dan pa greš na oddelek. Na intenzivni ti otročka pripeljejo ob 9.00, 12.00, 15.00 in 18.00 (da ga podojiš in malo pocartaš). Na oddleku ti ga prvi dan tudi še ponoči odpeljejo, potem pa je naslednje dni pri tebi.

Pa srečno!

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.7.2007 14:32:36   
barrbara
V Izoli greš po parih urah takoj na oddelek, v sobo ki je bliže sestram, otrok je ves čas s tabo, edino prvi dve noči ga odpeljejo.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2007 10:14:29   
biba78
Kaj pa, če je potreben cr in se odločiš, da boš imela med operacijo samo epiduralno, brez narkoze. Sama se zelo nagibam k temu, ker ti menda takoj dajo user posted image  k tebi, ni prebujanja.......
Ima katera izkušnje s tem? Je potem tudi nadaljnje okrevanje bistveno hitrejše??

(odgovor članu barrbara)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2007 12:21:21   
emaa
Okrevanje je isto, oz. postopek je isti, saj gre še vedno za CR, samo anestezija je druga. Je pa tako, da po porodu v spinalnem bloku 16-20 ur ne smeš vstati (po navadni anesteziji moraš po 3-4 urah vstati), mislim, da zato, ker se lahko zgodi, da te noge ne ubogajo, zato imaš urinski kateter. Fanta sem videla takoj, ko so ju ven vzeli, pol pa nismo bili nič več skupaj, saj je moral moj mi na hodniku dati lubčka, pol ko so ju pa zrihtali (otroka) so mi enega pripeljali, drugega pa peljali na intenzivno. Sem ga pa imela od 20:30 do 22:15 pri sebi, pa vsak dan kar veliko. Okrevala sem pa hitro.  

(odgovor članu biba78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.7.2007 21:22:41   
kofetek2010
v PO sem šla naslednji dan v sobo, vstala sem s postelje šele po več kot 24 urah (to je bil tud pogoj, da lahko greš v sobo) - imela sem CR s spinalno anastezijo user posted image

tamalo sem, takoj po porodu, videla le 3 sekunde, saj so jo odnesli v drug prostor, da so jo porihtali (mož je šel z njimi) in potem jo je on čuval dokler me niso pripeljali na intenzivno (skupaj smo bili nekaj časa) user posted image  

potem so tamalo sestre odnesle nahranit (zaradi močnih zdravil proti bolečinam sem jo prvič podojila šele v sobi) in nato je bila do naslednjega hranjenja in previjanja zraven mene v postelji user posted image

tamala je vse dni v porodnišnici nočno spanje spala pri sestrah (v PO je možen delni rooming) user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.8.2007 11:08:42   
tadejat
Prvič sem rodila v MB, kjer sem bila 3 dni na intenzivni. Otroka sem videla prvič šele tretji dan -grozno. Bila sem tako slaba, da nisem mogla vstati iz postelje, otrok pa je bil v inkubatorju saj se je rodil v32 t. Ko sem prišla v sobo sem še dva tedna bila brez otroka. Osebje je bilo zelo prijazno.
Drugič sem rodila v PO in sem pri CR lahko spremljala rojstvo drugega sinčka, tudi mož je lahko prvič videl rojstvo.Zelo sem bila presenečena, ker sem otroka lahko videla samo za kretek čas pa tudi na intenzivni sem bila samo en dan.Naslednji dan sem bila skupaj z otrokom v sobi, kjer se nisem mogla niti pobrati s postelje, ker mi je bilo zelo slabo in vrtelo se mi je. Sestram sem povedala za stanje in so mi ga vsakič dale iz posteljice, da se podojiva, če sem jih poklicala, ni blo problema.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......