Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: lavita* Na tole o ceni cerkvene poroke morma tud jaz neki pripomnit. Plača se samo poročna maša, ki ima uradno ceno. Par evrov je dražja kot navadna. Mislim, da j eokorg 20evrov. Vse kar je ostalo v cerkvi, pa lahko sam naročiš okrasitev in to plačaš. torej, če pa hočeš, da ti duhovnik uredi krasenje cerkve, je pa logično da boš to plačal. Tak da ne mi govorit, da je treba dat 200Evrov za cerkveno poroko. Točno tako. Plačaš poročno mašo in to je to. Če hočeš zraven še pevce, se zmeniš direktno z njimi ali pa urediš to z župnikom in potem njemu daš denar zanje. Isto velja za okrasitev - v lastni režiji ali pač denar daš v župniji in potem oni za to poskrbijo. Midva sva župniku dala 50€, isto pevcem ( + pogostitev zanje), okrasitev pa sva naročila sama direktno v cvetličarni in tam tudi plačala. Civilna poroka je bila minimalno, samo taksa, ki sva jo plačala na upravni enoti (poročila sva se na Lj. gradu), šampanjec sva kupila sama in smo ga potem odprli zunaj na grajskem travniku, kjer smo imeli tudi slikanje, druženje. Potem pa je sledila zabava v restaraciji - glasbo sta nama plačali priči, pogostitev pa je šla iz najinega žepa, ampak se - iskreno povedano - ne spomnim, koliko je bilo. Itak pa je to bilo pred 13 leti, tako da... Kolikor se hočeš "preseravat", toliko več plačaš. Simpl.
< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 24.3.2010 8:51:50 >