|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 9:33:49   
teja21
pozdravljene:nosecka:

Kadila sem pred zanositvijo kar škatlico na dan, ko sem izvedela za pikico, sem takoj prenehala.:bravo:
kaditi mi ni pasalo kakšne 3mesece, saj mi je bilo slabo...
zdaj ko pa sem v 4m oz. 16t bi cigarete jedla, ne kadila. prižgem si 2 do 3 na dan ker si jim ne znam upreti.:grrr:
kaj ste ve kadilke naredile???
še vedno kadite, ste nehale, kako????:zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 9:34:50   
Teni_
V prvi nosečnosti sem pogadila nekje 2 cigareta na dan, zdaj sem tudi zmanjšala. Prej kadila toliko kot ti.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 9:36:38   
teja21
In kako je bilo v prvi:nosecka: ko si kadila, je bila pikica mejhna, je bilo kaj narobe??

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 9:37:30   
nanka
Preden sem zanosila, sem skadila škatlico na dan obvezno ali pa tudi več. Zdaj sem v 22t inše nisem prižgala. Pa bi, vendar se vzdržim. Prej sem kadila 15 let reeno.
Lp

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 9:40:31   
Teni_
Ni bila majhna. Glede na to, da je bila rojena 4 tedne prej, torej nedonošenček, je imela 47 cm in 2800g. Res je sicer boljše, če bi prenehala kadit, ampak sem raje kakšnega prižgala, kot pa da bi bila nervozna.

LP,

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 9:42:05   
Teni_
Aja, pa še to. Rojena je bila pred rokom, ampak ne zaradi 2 cigaret na dan. Marsikatera skadi veliko več, pa nosi preko roka. Npr. moji dve kolegici sta obe nosili čez rok, pa kar precej kadile.

Seveda, pa je še vedno boljše, če lahko nehaš.

LP,

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
1.4.2005 9:42:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu teja21)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 9:44:47   
Tiamo
Jaz sem pred nosečnostjo pokadila 1 škatljico na 2 dni, kdaj tudi več.

Prve tri mesece nosečnosti nisem kadila. Potem sem bila zaprta, začeli so se pojavljati hemeroidi in tako zdaj prižgem 3 do 5 cigaret na dan, da grem lahko na veliko potrebo. No kakšen dan ali dva pa nič ne kadim. Zdaj stopam v 22 t in pride dan k bi jih jedla.

Poznam veliko punc, ki so v nosečnosti kadile in imajo zdaj zdrave otroke. Bolje je da kakšnega prižgeš, kot pa da si živčna. Živci bolj škodjejo otroku kot pa en cigaret.

No jaz sem si zadala, da v ponedeljek čist preneham kadit. Upam, da mi bo uspelo in da ne bom spet zaprta.

LP Tia74

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 9:49:13   
tannya
Pred nosečnostjo sem bila strastna kadilka, 1 škatla na dan...in tok sem rada kadila.
Ko sem zvedela,da sem noseča, sem prenehala - TAKOJ. In sedaj sem v 16 t in še nisem prižgala in tudi ne bom. Nobenega, ampak res nobenega opravičila ni za kajenje v nosečnosti. Govori se samo o majhni porodni teži, vse bolezni, ki kasneje pridejo zaradi cigaret (alergije, astma itd) pa sploh nobena ne omeni. S cigareti zastrupljate otroka, zamislite se nad sabo!!!

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 9:55:40   
Anonimen
Tud jaz sem bila strastna kadilka (15 let po eno škatlico na dan), sem pa 14 dni preden sem vidla dve črtici, nehala, ker so se mi zagabili :zmeden:
17.oktobra sem pokadila zadnjega :bravo:
Vmes je bila taka kriza, da bi jih jedla, grizla pa ne vem kaj še vse...pa sem rekla : VEŠ KAJ! Če si lahko pol leta brez, boš pa tud še naslednje tri mesece!!!

In se tega držim.
Zakaj? Ne vem...ne glede na vse...nosim malega človečka, ki moje odvisnosti res ne rabi.
Je pa res, da če bi moj mož kadil, bi sigurno kdaj pa kdaj na sončku kakšnega skupaj prižgala :)-

Vem pa tud to, da ko bom prišla iz porodnišnice, bom sigurno šla v trafiko po eno škatlico in jo bom imela za cel teden in bom uživala v vsaki cigaretki posebaj :ups:

Pač, to smo me, kadilke, a ne :zmeden2:

(odgovor članu teja21)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 10:06:19   
Grascakinja
Jaz imam eno zelo strogo mnenje, da smo dolžne v nosečnosti in potem čim bolje skrbet za svoje otroke.

Naši otroci nimajo možnosti, da bi se iz trebuha vmaknili strupom, ki jih vdihavamo ali pojemo. Poskrbeti je treba, da jih je čim manj, zato tudi ne jemljemo zdravil in ne jemo nekaterih stvari.

Od vseh teh strupov pa je najhujše kajenje in pomoje za to ali jemanje drog med nosečnostjo ni opravičila. Verjamem, da je težko in si ne predstavljam, kako težko, ampak mislim, da se da, če se hoče. Tinka74 je živ primer, poznam pa še mnogo takih.

Lep dan, brez cigaret!

Pupa:rozica:

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 10:14:14   
Dari

Ojej, spet ta tema ko ima vsaka svoj prav.
Jaz mislim, da je bolje da ne kadiš, to je jasno, če pa sem pa tja za svoje veselje kakšnega prižgeš, pa močno dvomim, da s tem kaj škoduješ svojemu detetu.
Vsaka naj ravna po svoji vseti, pretiravat pa seveda ne.

Lep dan, in če ga prižgeš ga daj z veseljem, če ne je itak brezveze.

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 10:59:45   
Anonimen
Sama ne kadim, je pa me danes ginekologinja na pregledu vprasala ce kdo drug okoli mene kadi ..kajti imam malo prezrelo posteljico:ups::(

(odgovor članu teja21)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 11:08:25   
NENAJANI
Jaz sem pred nosečnostjo OGROMNO kadila! Ko sem zanosila polne štiri mesece nisem prižgala niti enega. Sedaj pa skadim približno en cigaret na teden, pa še tistega zato, ker me tašča :hudicek:znervira in je potem po mojem mnenju bolje en čik, kot pa živčna mami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:ups::ups::zmeden2:

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 11:21:55   
dory
Pred nosecnostjo sem kadila ko turk...ko sem zvedla za nosecnost,nisem mogla zarad svoje slabe razvade unicevat se enega zivljenja...to mi je bilo neodpustno..zato mi tudi ni bilo problem nehat...rajs mislim na druzga v tem primeru kot egoisticno nase :)...no pa da se pohvalim..se danes,pa je leto po porodu pa se kar ne kadim :)...rajs sportam :)

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 11:34:38   
lutkica
Sama sem pred zanositvijo tudi kadila, bolj neredno, tu pa tam, sploh ob kavi in kakšnem kozarčku rdečega vina se nisem mogla upreti, pač razvada. Od dne, ko sem nardila test, nisem pokadila niti ene cigarete več. A kaj mi pomaga, da ne kadim jaz, če vsi drugi okrog mene. Baje bolj škoduje pasivno kot aktivno kajenje.
Tako kot Nino_nano je tud mene moja G (morda imava isto) vprašala, če kdo okrog mene kadi, tudi moja postelca je bila že hitro zrela. Mi pa cigaretni dim zdaj še posebej diši, pa bencin, pa razni laki,... Bi jih kar vohala in vohala,....
Nevem, če se bom cigaretam po porodu lahko odpovedala, vsekakor pa zaradi mojega malega sončka.
Lep sončen pozdrav
L in :duda: (še mesec dni)

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 11:48:52   
Tricia
Pred nosečnostjo kadila od 10-15 čikov na dan. Sedaj pokadim 1-2 na dan (kakšen dan tud abstiniram).

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 11:52:06   
SILVA
Sama sem med nosečnostjo kadila in moj fantek je imel zastoj v rasti.Rodil se je velik 45cm in 2360g težak.
Tako,da punce premislite preden prižgete,jas imam tudi polno kolegic,ki so kadile med nosečnostjo,pa imajo zdrave otroke in jim ob porodu ni bilo nič.Ampak zgodilo se je glih meni in zgodi se lahko tudi vam.
V naslednji nosečnosti ziher ne bom kadila oz.bo nosečnost planirana in mislim nehati najmanj tri mesece prej in redno jemati folno kislino.
Tako,da ne se hecat.
Aja,tudi po porodu je bil zelo jokav otrok.

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 11:55:17   
Anonimen
Jaz sem pred nosečnostjo pokadila kakšn0o škatlico na dan. Ko sem zanosila sem število cigaret zmanjšala na ene 5-6 na dan. ko sem bila noseča 2 meseca, so mi pa zasmrdele in od takrat nisem še pokadila nobene in upam, da me tudi ne bo nič prijelo.
Poznam pa veliko mamic, ki so celo nosečnost kadile pa so rodile čist zdrave otroke.pravijo, da če ti paše se ne sili da ne kadiš, ker je to zate slabše.

(odgovor članu teja21)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 12:07:43   
nita
Pred nosečnostjo kadila 1 škatlico na dan, potem pa celo nosečnost postopoma čim manj, tako da zadnja dva meseca nisem več prižgala nobene. Kmalu bo naša punčka stara 2 meseca in mami še vedno ne kadi :bravo::bravo::bravo:. Je bla pa 50 cm dolga in 3050 g težka.

Če le lahko, se čim prej odvadi, men je pomagal, da nisem več hodla v kafiče na kavico itd, ker sem tam vedno največ pokadila (saj kaj češ pa delat - piješ kavico, klepetaš in seveda zraven kadiš). To me verjetno tut sedaj še vedno rešuje. Res pa je,da doma neben ne kadi in se tut v hiši ne kadi, tut če so obiski.

L.P. Anita & Ela :rozica:

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 13:59:00   
kofetek2010
Jaz sem pa postopoma zmanjšala in presedlala na super extra mega light. Če mi je zapasal sem si ga prižgala, dvakrat potegnila in ugasnila. Pepelnik mi je smrdel na 100 metrov, cigarete bi pa pravtako pojedla. ;)
Rodila sem 4 dni prej - 53cm in 3970g - a če ne bi nič pokadila, bi imel pa 6kg? :ups:
Moj sin na srečo ni imel nobenih posledic.
Sedaj, ko pa delamo na tem, da nas bo mal več, pa sem že pred 3 meseci presedlala na ultralight M ali pa PM one, počasi skušam zmanjšat dozo (iz cca. 20 na 15 cig./dan). Ko bom pa izvedela, da sem noseča, bom pa skušala opustit.
lp

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 14:12:45   
morskadeklica
Kadila sem celo:nosecka: s slabo vestjo. So mi tako dišali da bi jih jedla:zmeden:. Nikakor pa nisem prenesla kajenja v zaprtem prostoru (pasivno). Kadim še vedno na balkonu, sem pa zmanjšala dozo (pred :nosecka: škatlo ali več, nato 5-12. Klara se je rodila čez rok, normalnih mer, posteljica ok. Še vedno sem mnenja, da je bolje kakega prižgat kot pa se živcirat in mislit na cigaret. Moje mnenje:zmeden:

lp:muca:

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 14:19:06   
Divja vijolica
Kaj pa kajenje ko dojiš? Jaz med nosečnostjo nisem kadila in tudi sedaj 4 mesece ne kadim, ker ga dojim. Kar nekako ne upam, čeprav mi zelo dišijo. Absolutno ne bi kadila pred njim ali da bi ga pustila da me čaka medtem ko jaz na balkonu vlečem. Bi mi pa kakšen pasal zvečer ko bi zaspal.
Ali je kajenje med dojenjem isto kot dojenje med nosečnostjo?

;)

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   cigareti v nosečnosti
1.4.2005 15:34:43   
teja21
vidim da nisem edina s temi težavami, koliko kaditi in kako nehati.
veste pri meni kadi še fant in to zelo veliko, kako naj se potem odpovem cigareti ko jih voham na vsakem vogalu.sem mu že svetovala naj skupaj prenehava, vendar nehal ni je pa zmanjšal dozo.
upam da bo vseeno z mojim pikcom vse ok, kajti vsakič ko prižgem se mu že zdaj opravičim.:zmeden:
ja kaj pa cigareti med dojenjem????:zmeden2:
poznam kolegice ki so kadile v:nosecka: in med dojenjem.

(odgovor članu teja21)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
1.4.2005 16:56:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu teja21)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?