Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
cerkvena poroka....drugič! 11.10.2006 11:55:36
|
|
|
|
mojamura
|
jaz in moj dragi se misliva enkrat poročiti. vse lepo in prav do tukaj, ampak kaj ko bi on rad cerkveno poroko....jaz pa sem že bla enkrat cerkveno poročena. fora je v tem da sem se pozanimala na cerkvenem razsodišču kako in kaj, ta ugotovijo ničnost zakona (in imam tehtne razloge) traja 3 leta, pa še šestdest jurčkov morraš plačat, pa še jaz pa 2 priči bi morali nekaj tja kao pričat iti. to mi je tak.... ....ni mi do tega, sploh ne vem kaj bom mela od tega, razen to, da bom ob živce! pa še to, sem mojega vprašala zakaj se cerkveno misli poročit.....pa je rekel, zato ker je takrat cerkev lepo okrašena....pa vse je tak slavnostno....pa ti v beli obleki (ggrrrrrrrrrrrrrrrrr)... sploh ne ve kaj bi naj cerkvena poroka v bistvu predstavljala, neko obljubo pred Bogom, da boš nekomu zvest in ga boš spoštoval itd.! mislim.... kako naj ga prepričam, da je ta cerkvena poroka zdaj res nepotrebna, ker vedno ko začnema o tem sem jaz in
|
|
RE: cerkvena poroka....drugič! 12.10.2006 9:28:57
|
|
|
|
Anonimen
|
kaj pa opcija, da se poroči samo on? Zakon sicer ne bo zakrament, bo pa pravno veljaven za cerkev ;) in tebi ni treba potem nikamor hodit ;)
|
|
|
|
RE: cerkvena poroka....drugič! 12.10.2006 11:17:42
|
|
|
|
Šoni
|
UnerEja, to ne bo šlo.. Sva bila midva z mojim na istem, on že enkrat poročen.. Lahko se eden od obeh poroči z drugim, če je ta druge veroizpovedi, ali če ni veren, če pa je že bil cerkveno poročen in je še, potem se tudi oni drugi ne more z njim poročit cerkveno. Potrebna je razporoka, (ločitve v cerkvenem besednjaku ni), ker če je nekdo že cerkveno poročen, se ne more še enkrat poročiti. Sva bila tudi v Tunjcah pri Kamniku, pri patru Juhantu (ima malce modernejši pogled na katoličanstvo), pa nama žal tudi on ni mogel pomagati. Lp, Šoni
|
|
|
|
RE: cerkvena poroka....drugič! 12.10.2006 16:23:15
|
|
|
|
Anonimen
|
No, potem pa veš, kaj ti preostane mojamura... 1. greš čez ves proces razporoke 2. svojemu poveš, da ne bo nič s cerkveno poroko in se poročiš samo civilno
|
|
|
|
RE: cerkvena poroka....drugič! 16.10.2006 14:56:07
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura sem že bla enkrat cerkveno poročena. to mi je tak.... .... .....sploh ne ve kaj bi naj cerkvena poroka v bistvu predstavljala, Če ti je odveč, zakaj se poročaš?
|
|
|
|
RE: cerkvena poroka....drugič! 17.10.2006 11:57:08
|
|
|
|
andrejka82
|
Predstavljaj si, da si ti na njegovem mestu in da on ne bi zelel niti slucajno poroke v cerkvi??? Ti pa ze od malega sanjas o poroki v cerkvi....Bi se kar tako sprijaznila? Po tem ves, kako je tvojemu partnerju. Prisluhni tudi njegovim zeljam. Sicer pa je lahko tudi civilna poroka zelo lepa, se naredi kje na prostem in ni tempirana na 15 minut, za kaj takega se odlocita, ce vseeno ne bo docakal cerkvene poroke.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?