Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
cepljenje proti klopnemu meningitisu 13.3.2009 20:41:13
|
|
|
|
blaža
|
Kaj je kdo, ki je cepil svojega otroka proti klopom? Me zanima pri kateri starosti, kolkokrat se je otroka ceplo( če je kot pri odraslemu , ki se cepi 3x, če se ne motim)? Kakšna je cena cepljenje? So imeli kakšne reakcije po cepljenju? sama imam dva otroka ta starejši ima 6 let, ta mali pa eno leto in smo na področju, kjer so klopi okuženi, pa se ne morem 100% odločit za cepljenje in še samo razmišljam o tem. Mož se je cepil, jaz se nisem. Smo pa kar veliko zunaj. Hvala za odgovore. če je že kje taka tema, se opravičujem in prosim za link.
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu meningitisu 13.3.2009 20:47:12
|
|
|
|
Gina
|
Mislim da je na Zdravje ena tema o tem. Jaz sem cepila ta prva dva otroka pri najbrž 3. in 5. letih se mi zdi. Zdaj bom pa še ta malega - skoraj 5 ima. Pred 2. letom se mi zdi da ne cepijo, vsaj včasih niso. Cepljenje stane malo manj kot 30 eur, sem ta teden vprašala, pa 3 doze rabi, potem ap revakcinacijo čez par let, katero pa lahko potem ponavljajo, četudi jo zamudiš ni panike. Naša deklica je imela reakcijo na eno od cepljenj, prijavili so tam, kamor je treba, ji dali cepivo drugega proizvajalca in je bilo potem ok. Fant ni imel reakcije.
< Sporočilo je popravil Gina -- 13.3.2009 20:48:56 >
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu meningitisu 13.3.2009 20:51:28
|
|
|
|
blaža
|
Najlepša hvala za link.
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu meningitisu 13.3.2009 20:51:30
|
|
|
|
NinaŠ
|
Ja, kup debat je že bilo na to temo Uporabi iskalnik Jaz sem ju cepila. Tina je bila ob 1. dozi stara 2 leti, Anže 3,5. Doza cepiva stane okrog 30€. Po prvi dozi sledi čez 1 mesec še ena, potem 3. po pol leta. Potem po 1 doza na 3-5 let. Reakcijo je imel samo Anže po 2. cepljenju in sicer naslednji dan ga je vse bolelo in imel rahlo povišano temperaturo. Tina je prenesla bp, prav tako Anže 1. in 3. dozo. Cepijo pa otroke po dopolnjenem enem letu starosti.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu meningitisu 13.3.2009 20:54:11
|
|
|
|
Jančika_
|
Naša družina je cela cepljena. Otroka se lahko cepi po enem letu starosti. Prvi dve cepljenji sta dva tedna do en mesec narazen, šele po drugem začne zaščita delovati. Potem sledi cepljenje menda po enem letu, nato po treh (tu me ne držat za besedo, lahko da je malo drugače) in potem vsakih pet let, da se zaščita obnovi. Ravno v času, ko sem razmišljala, ali naj dam cepit sebe in otroke (mož je bil že prej cepljen), sem slučajno videla reportažo o klopnem meningitisu in me je kar malo šokiralo. Nisem imela pojma, kakšne so lahko posledice. In ker živimo na ogroženem območju, smo se potem lani odločili za cepljenje. Otroka nista imella kake reakcije, nekaj dni ju je bolelo na mestu vboda.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu meningitisu 13.3.2009 20:55:21
|
|
|
|
Jančika_
|
Aha, sem čist predolgo klofala in je bilo vmes že vse povedano .
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu meningitisu 14.3.2009 10:06:30
|
|
|
|
pipic
|
Imaš tudi shemo hitrega cepljenja. To bomo mi zdaj dali v aprilu hitro ceplkenje čez. otroka se cepi lahko po 1 letu,cena je 27 evrov.Mora pa dobiti 3 doze.kot so napisale
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?