Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu meningitisu 28.2.2007 14:07:49
|
|
|
|
asso
|
IZVIRNO SPOROČILO: lidija marksl Pozdrav vsem! Imam fantka,ki je star tri leta. Ker živimo blizu gozda in je verjetnost da dobi klopa večja,se odločam da bi ga dala cepit proti klopnemu meningitisu. Zanima me če ima že kdo izkušnje s tem? Ali se res lahko po cepljenju pojavi neozdravljiva bolerioza? Prvič slišim kaj takega. Ne vem pa kaj ima borelioza veze s cepljenjem proti miningitisu Lahko cepljenje vpliva še na kaj druga? Ne Hvala za odgovoe! Lp,lidija Jaz tudi razmišljam v tej smeri in našo dvoletnico moram naročit. Več škode naredimo, če ne cepimo. V našem družinskem krogu se jih večina cepi, ker je tudi stric umrl zaradi klopnega miningitisa in tudi, če nismo v "ogroženem kraju" bom svoje otroke in tudi sebe (ko neham dojit) cepila...
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu meningitisu 28.2.2007 14:17:25
|
|
|
|
srki
|
Ja, jaz sem našaga škrata dala cepit proti klopnemu meningitisu, samoplačniško oz. cepivo sem morala plačat. Mislim, da dobi 3 doze, najprej je dobil eno, zatem še dve, vendar v razmaku parih mesecev (o tem, kdaj naslednja doza, so me poklicali iz ZD). Seveda pa lahko dobi (mo) boleriozo, za to pa ni cepiva. Stranskih učinkov za cepivo proti klopnemu meningitisu ni imel, pa tudi slišala nisem, da bi bile kakšne druge škodljive posledice. Ena doza cepiva pa je stala bivših 5.000 tolarjev oz. kak tolarček manj.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu meningitisu 28.2.2007 18:37:06
|
|
|
|
gala
|
Zdravo! Jaz sem svojo punčko dala cepit prvič pred mesecem, drugo cepljenje imava v petek, tretje cepljenje pa je čez leto dni. Cena je malo čez 20 eurov (vsako cepljenje). S tem je zaščitena samo proti klopnemu meningitisu, proti boreliozi pa cepiva ni. Še to - reakcije na cepljenje ni bilo. Srečno!
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?