|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cepljenje proti klopnemu mening. - popolnoma ...
17.3.2008 12:40:50   
dana
Ali mora biti otrok pri cepljenju proti klopnemu meningitisu popolnoma zdrav, kot pri drugih cepljenjih (npr. OMR)?

Je pa tako z njim, da pokašljuje in malo smrka (ni zelen smrkelj). V glavnem nič hujšega, pa vendar ne vem ali čem prestavit al ne.
Samo ne vem koliko časa bom še lahko takole prestavljala ker potem bomo pa glede na letni čas že prepozni za prvo cepljenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln...
17.3.2008 13:18:00   
Jančika_
Mi smo se včeraj cepili (komplet cela familija) in nam je bilo rečeno, da ne smemo imet vročine; malo kašlja in smrklja pa ni problem. Nas so cepili, čeprav smo vsi štrije malenkost prehlajeni.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.3.2008 13:19:53   
Maxica
Meni je zdravnica rekla, da je to čisto isto kot ostala cepljenja in da mora biti otrok zdrav.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.3.2008 14:21:00   
spacika
Mi smo bili ravno po preboleli pljučnici. 5 dan po prejemu antibiotika Sumamed. Sicer nismo takrat več kašljali pa vseeno.Naj ne bi bil prehlad razlog za necepljenje.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.3.2008 14:46:11   
zoom zoom
Tudi jaz premišljujem, da bi ju dala cepit, pa me zanima, kakšne so pa kaj posledice (stranski učinki) tega cepiva, za ceno že vem, da je okoli 25€. 

(odgovor članu spacika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.3.2008 8:25:55   
dana
No da vam povem kako je bilo.

Meni je pediater rekel da smrkav nos in malo kašljanja ni razlog, da ne bi bil cepljen. Ker v tem letnem času itak vsi smrkajo in kašljajo. V primeru vročine ga pa ne bi cepil. Cena cepirva je 22,50€.

Stranskih učinkov menda ni. Jaz nisem slišala zanje pa tudi pediater je rekel da do sedaj pri njemu še noben otrok ni imel problemov z nobenim cepljenjem.

Tako da čez 1 mesec imamo drugo cepljenje.

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.3.2008 8:44:35   
Jančika_
Za siceršnje stranske učinke ne vem, mene pa malo boli rama. Ker sem imela tamalega v naročju, ko me je cepila, in je valjda ravno takrat začel nekaj skakat, tako da sem premaknila roko in imam modrico. Sama krivauser posted image .

Tole sicer ne paše čisto v temo, ampak mogoče pa koga zanima (mene je že dolgo, zato sem vprašala) - torej zakaj je Zavod za zdravstveno varstvo odprt tudi ob nedeljah in praznikih za cepljenje. Zaradi stekline - ker moraš biti cepljen točno po shemi in ne sme biti dan gor ali dol, temveč točno določen dan.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2008 10:08:05   
Blink1
Naša je včeraj dobila drugo dozo. Jo je pa cepil njen pediater, ki jo je pred vsakim cepljenjem tudi pregledal, od srčka, uhic, grla... in šele potem cepil. To se mi zdi bolj fajn, kot iti na center.

Prvič je bila čisto zdrava. Ko sva bili naročeni za drugo dozo je smrkala in kašljala, pa smo raje prestavili. je rekel sicer, da ni problema, ampak da imamo še dovolj časa, da lahko za en teden prestavimo. In tako je bila cepljena včeraj, ko ni več kašljala in smrkala. Stranskih učinkov ni, niti rokica je ne boli.

Otroci so pa imuni šele dva tedna po drugem cepljenju. Tisti, ki pa se cepijo prvič šele zdaj, pa so cepljeni po hitrem postopku. To pomeni že 2 tedna po prvi dozi je druga doza. Tako mi je pediater povedal.

---------------------------------------

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2008 14:13:51   
dana
To da so imuni šele po 2. cepljenju mi je povedal pediater. Ampak mi imamo 2. cepljenje šele čez en mesec. Pa še to je rekla sestra da če bo takrat zelo bolan da brez problema cepljenje prestavimo ker mora 2. cepljenje biti v roku 3 mesecev po 1. cepljenju. Tako je bilo nam rečeno.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.3.2008 14:54:46   
TANCI99
Pri nas smo dobili prvo dozo v novembru. No potem pa smo imeli v decembru rotavirus, pa nato vnetje uh in v januarju še vnete bronije, tako da smo dobili drugo dozo šele ko je bila popolnoma zdrava v februarju. Mi je pa rekla pediatrinja, da ni panike da lahko drugo dozo dobi tudi tri mesece ali malo več kasneje od prve doze...

Bodite zdravi! user posted image

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.3.2008 15:02:29   
Blink1
IZVIRNO SPOROČILO: dana

To da so imuni šele po 2. cepljenju mi je povedal pediater. Ampak mi imamo 2. cepljenje šele čez en mesec. Pa še to je rekla sestra da če bo takrat zelo bolan da brez problema cepljenje prestavimo ker mora 2. cepljenje biti v roku 3 mesecev po 1. cepljenju. Tako je bilo nam rečeno.

Drugo cepljenje se izvede 1-3 mesece po prvem.. lahko tudi kasneje. Ampak glede na to, da se sezona klopov že začenja, je drugo dozo dobro opravit čimprej. Naša je bila 1. cepljena 8. januarja, drugič pa zdaj, 17. marca. Tretja doza pa 5-12 mesecev po drugi. Tako se bomo oktobra že začeli pogovarjat o obisku. Če bo zdrava.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.3.2008 19:31:03   
Nikica
Sin je bil danes prvič cepljen. Čeprav malce smrka, mu je pogledala grlo ušesa - vse ok, pomembno je, da ne bruha, da nima driske, vročine, saj tako je rekla pediatrinja. Naslednjo dozo ima čez en mesec.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?