Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Nahajate se:
Forum >
[Otrok] >
Otroci > cepljenje proti klopnemu mening. - popolnoma zdrav
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln... 17.3.2008 13:18:00
|
|
|
|
Jančika_
|
Mi smo se včeraj cepili (komplet cela familija) in nam je bilo rečeno, da ne smemo imet vročine; malo kašlja in smrklja pa ni problem. Nas so cepili, čeprav smo vsi štrije malenkost prehlajeni.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln... 17.3.2008 13:19:53
|
|
|
|
Maxica
|
Meni je zdravnica rekla, da je to čisto isto kot ostala cepljenja in da mora biti otrok zdrav.
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln... 17.3.2008 14:21:00
|
|
|
|
spacika
|
Mi smo bili ravno po preboleli pljučnici. 5 dan po prejemu antibiotika Sumamed. Sicer nismo takrat več kašljali pa vseeno.Naj ne bi bil prehlad razlog za necepljenje.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln... 17.3.2008 14:46:11
|
|
|
|
zoom zoom
|
Tudi jaz premišljujem, da bi ju dala cepit, pa me zanima, kakšne so pa kaj posledice (stranski učinki) tega cepiva, za ceno že vem, da je okoli 25€.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln... 18.3.2008 8:25:55
|
|
|
|
dana
|
No da vam povem kako je bilo. Meni je pediater rekel da smrkav nos in malo kašljanja ni razlog, da ne bi bil cepljen. Ker v tem letnem času itak vsi smrkajo in kašljajo. V primeru vročine ga pa ne bi cepil. Cena cepirva je 22,50€. Stranskih učinkov menda ni. Jaz nisem slišala zanje pa tudi pediater je rekel da do sedaj pri njemu še noben otrok ni imel problemov z nobenim cepljenjem. Tako da čez 1 mesec imamo drugo cepljenje.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln... 18.3.2008 8:44:35
|
|
|
|
Jančika_
|
Za siceršnje stranske učinke ne vem, mene pa malo boli rama. Ker sem imela tamalega v naročju, ko me je cepila, in je valjda ravno takrat začel nekaj skakat, tako da sem premaknila roko in imam modrico. Sama kriva . Tole sicer ne paše čisto v temo, ampak mogoče pa koga zanima (mene je že dolgo, zato sem vprašala) - torej zakaj je Zavod za zdravstveno varstvo odprt tudi ob nedeljah in praznikih za cepljenje. Zaradi stekline - ker moraš biti cepljen točno po shemi in ne sme biti dan gor ali dol, temveč točno določen dan.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln... 18.3.2008 10:08:05
|
|
|
|
Blink1
|
Naša je včeraj dobila drugo dozo. Jo je pa cepil njen pediater, ki jo je pred vsakim cepljenjem tudi pregledal, od srčka, uhic, grla... in šele potem cepil. To se mi zdi bolj fajn, kot iti na center. Prvič je bila čisto zdrava. Ko sva bili naročeni za drugo dozo je smrkala in kašljala, pa smo raje prestavili. je rekel sicer, da ni problema, ampak da imamo še dovolj časa, da lahko za en teden prestavimo. In tako je bila cepljena včeraj, ko ni več kašljala in smrkala. Stranskih učinkov ni, niti rokica je ne boli. Otroci so pa imuni šele dva tedna po drugem cepljenju. Tisti, ki pa se cepijo prvič šele zdaj, pa so cepljeni po hitrem postopku. To pomeni že 2 tedna po prvi dozi je druga doza. Tako mi je pediater povedal.
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln... 18.3.2008 14:13:51
|
|
|
|
dana
|
To da so imuni šele po 2. cepljenju mi je povedal pediater. Ampak mi imamo 2. cepljenje šele čez en mesec. Pa še to je rekla sestra da če bo takrat zelo bolan da brez problema cepljenje prestavimo ker mora 2. cepljenje biti v roku 3 mesecev po 1. cepljenju. Tako je bilo nam rečeno.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln... 18.3.2008 14:54:46
|
|
|
|
TANCI99
|
Pri nas smo dobili prvo dozo v novembru. No potem pa smo imeli v decembru rotavirus, pa nato vnetje uh in v januarju še vnete bronije, tako da smo dobili drugo dozo šele ko je bila popolnoma zdrava v februarju. Mi je pa rekla pediatrinja, da ni panike da lahko drugo dozo dobi tudi tri mesece ali malo več kasneje od prve doze... Bodite zdravi!
|
|
|
|
RE: cepljenje proti klopnemu mening. - popoln... 18.3.2008 15:02:29
|
|
|
|
Blink1
|
IZVIRNO SPOROČILO: dana To da so imuni šele po 2. cepljenju mi je povedal pediater. Ampak mi imamo 2. cepljenje šele čez en mesec. Pa še to je rekla sestra da če bo takrat zelo bolan da brez problema cepljenje prestavimo ker mora 2. cepljenje biti v roku 3 mesecev po 1. cepljenju. Tako je bilo nam rečeno. Drugo cepljenje se izvede 1-3 mesece po prvem.. lahko tudi kasneje. Ampak glede na to, da se sezona klopov že začenja, je drugo dozo dobro opravit čimprej. Naša je bila 1. cepljena 8. januarja, drugič pa zdaj, 17. marca. Tretja doza pa 5-12 mesecev po drugi. Tako se bomo oktobra že začeli pogovarjat o obisku. Če bo zdrava.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?