pinky86
|
našla pa sem zapis, da imaš kot starš vedno pravico zahtevati pred cepljenjem testiranje na sestavine cepica: http://www.rtvslo.si/novice/komentarji/3564086 [/quote] Problem je, ker ne naredijo testiranja na sestavine cepiva, ampak splošno alergološko testiranje, se pravi na jajca, mleko ipd. In če ima otrok potem potrjeno alergijo na hrano in je le ta blaga vseeno nadaljujejo s cepljenjem - katastrofa! Kar se tiče samega cepljenja, jaz svojih otrok ne bom dala cepit. Prvi otrok je sicer dobil prve tri doze Di-Te-Per (ker sem šele potem začela raziskovat to področje). Na srečo brez vidnih posledic, upam, da ne izbruhne kaj ven kasneje. Drugi otrok ne bo cepljen nič. Že v porodnišnici sem odklonila cepljenje z vitaminom K, za katerega starši večinoma sploh ne vedo, da ga otrok dobi (katastrofa). Je pa res, da se to nisem odločila kar tako, ampak sem prebrala kar nekaj knjig na to temo, člankov in raziskav. Znebila sem se strahu pred otroškimi boleznimi, ki niso noben bavbav, kot jih prikazuje zdravstvo. Pravzaprav je še zelo dobro za imunski sistem, da jih otrok preboli v otroštvu (verjetno veste, da se s cepljenjem čas obolevanja samo prestavi na kasnejši čas, ko otroci že zrastejo v najstnike in odrasle, ki pa omenjene bolezni ponavadi prebolijo v hujši obliki in niso tako pridni s počivanjem, kar vse še poslabša). Kar se tiče ostalih infekcijskih bolezni proti katerim cepijo se je pa samo za vprašati, koliko možnosti je, da jo otrok v svojem življenju sploh dobi. Baje, da je več verjetnosti, da ga zadane meteorit, kot pa da bi dobil hepatitis B, tetanus (že 14 let nobenega primera med otroki! nekaj primerov pri starostnikih nad 70 let, ki so že slabše prekrvavljeni in se rane hitreje okužijo. Smrtnih primerov skorajda ni.) Kaj mamo še, otroška paraliza, ki pravzaprav NI OTROŠKA BOLEZEN (ne vem zakaj jo tako označujejo). V razvitih državah ima otrok več verjetnosti, da jo dobi kot posledico cepiva kot pa od okužbe iz okolja. Haemophilius influenca tipa B - označena kot viroza, čeprav jo ne povzroča virus ampak bakterija. Podobno prehladu. Pri njej opevajo možnost vnetja možganskih ovojnic, ki pa je možen zaplet samo pri ljudeh s kroničnimi boleznimi in poškodovanim imunskim sistemom -ne pa kar pri vseh po vrsti. Aja, pa tetanus sploh NI NALEZLJIV, kot zavajajoče pišejo na strani IVZ (inštitut za varovanje zdravja). Glede na njihov naziv se resno vprašam, ali izpolnjujejo svoje poslanstvo tako kot je treba?!?!?! Po mojem mnenju ne. Strašijo, zavajajo in dajejo premalo informacij staršem. Moj nasvet je, da si je potrebno res poiskati celovite in neodvisne informacije o cepivih, ker zdravstvo nam enostavno noče prikazati realne slike (le zakaj?!?!). Potem pa se lahko res informirano odločiš. Nekdo bo še vedno lahko za, nekdo pa se bo odločil proti. Vseeno, svobodna izbira mora biti.