|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cepljenje-možne posledice?
20.12.2009 15:04:45   
onka
Naš otrok je bil pri 2 letih četrtič cepljen. Ko sem ga oblačila po cepljenju je skoraj zaspal. Pediater je rekel, da je cepljenje šok za telo in da to ni nič hudega.
Danes po dveh dneh pa mi nekaj pri njemu ne štima. Kot da mu občasno v nogah zmanjka moči. user posted image Je pa vseskozi pri sebi. Močno me skrbi, zdaj že gledam na vsak njegov korak in ne vem več, kaj je prav in kaj ni. Ima kdo podobne izkušnje?

< Sporočilo je popravil onka -- 20.12.2009 15:05:16 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cepljenje-možne posledice?
20.12.2009 15:27:48   
Isabellabina
No za takšen primer sem že slišala,bilo pa je tako hudo,da otrok tudi na nogo ni več stopil.Trajalo pa je dva dni....otrok prijateljice....potem pa je bilo vse vredu.........

Pri nas pa je tudi eno sranje sedaj s tem cepljenjem...zadnje cepljenje pri letu in pol je dobil hudo vročino in bruhanje,od tega dneva naprej pa so noči obupne ,saj se joče oz.dere kot da bi ga dajali iz kože in ga komaj pomirimo.Tud ne vem kaj naj si mislim...ali je krivo cepljenje ali kajuser posted image od tega je sedaj 14 dni.

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.12.2009 19:46:55   
onka
Big mamma, men se včasih meša od skrbi. Moj se je čisto razživel, mu zaenkrat ni nič, ampak strah ostaja.user posted image
Upam, da se tudi pri tvojem uredi in da mine. user posted image

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.12.2009 22:05:35   
Anonimen

Dober večer . Sm prilepila svoj link, ki sem ga imela prilepljenega na eni drugi temi, kjer sem ga objavila pred 2 dnevoma. Sicer sem določene zadeve zbrisala, ker se te teme ne tičejo, bistvo je pa tu.

Danes v LJ na diagnostiki izvem, da ima moj najstarejši sonček MAS (motnjo avtističnega spektra). Sicer precej pričakovana diagnoza( je imel sum na to diagnozo), vendar bi vseeno raje slišali ,,z vašim otrokom je vse ok, ima sam intenzivne faze odraščanja,,. Mislim, da sem že pisala o tem, da je hud matematik, zainteresiran za znanost, nasploh mal genija. Po drugi strani pa ne obvlada osnov obnašanja, nenapisana socialna pravila so španska vas in nasplošno za nas vsakdanje reči so njemu buuuuuuh.

In od kje avtizem? Po korenitem prebiranju enga kupa literature pridem do sledečih odgovorov.
Prvič: zadeva je lahko dedna in gre iz roda v rod(pri nas zelo malo možnosti za to teorijo)oz. prirojena;
Drugič:povzroča ga cepivo proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR).(po študijah, ki so jih delal v tujini) Pri avtizmu gre za to, da je poškodovan imunski sistem otroka oz. mielin, ki ščiti male možgane, zaradi tega pa se otrok obnaša kot se.

In ko smo mal preleteli zgodnje otroštvo našega fanta in njegovo zdravstveno kartoteko so se začele stvari kar same od sebe odpirat. Do 11.mesecev čist zdrav dojenček, normalno napredoval, shodil z 11 m in lepo čebljal. Pri dobrih 11 m cepljen pred vstopom v vrtec (MMR) in otrok začne zbolevat. Seveda se sprijaznemo s tem, da je to ,,davek,, vrtca. S 13m zboli tako hudo, da je hospitaliziran in je v bolnišnični oskrbi skoraj 1m. Opravijo en kup preiskav in ne odkrijejo ničesar. On driska, bruha, ne je, skos joče, primanjkuje mu kisika v krvi...vzroka pa ni. Ni nobene znane bakterije nikjer. Ko se zadeva stabilizira, dobim otroka domov z pojasnilom, da je na svetu možno ogromno bakterijskih okužb, vendar da ga na vse pa res ne morjo testirat. OK, jih štekam. No, od takrat naprej zelo pogosta vnetja ušesk, otrok ne spregovori do dobrega 2 leta, vendar je to čist OK. Otroci so si pač različni, eni prej, drugi kasneje. Pri nekje 4 leti se začne pri njem v vrtcu opažati, da je pogosto ,,odsoten,,(beri:v svojem svetu), da se ne igra z vrstniki in da je zadosti sam sebi. Po drugi strani pa ljubek (itak, če ni nobenega dela z njim-daš mu 1 igračo, pa maš 2 ure mir). Doma je bil pa itak še edinc in ni imel neke pametne družbe, tako da nismo delal paniko iz tega. Je individualist smo rekli. Pa so se zadeve začele stopnjevati, ker je otrok rastel. Čedalje bolj bi moral osvajati socialne veščine, on pa nič. Po drugi strani pa tako razgledan in pameten. Pa so me tolažili, da bo otrok zrastu, pa se bo začel tudi v vsakdanjih situacijah obnašat drugače.
No, pa da ne dolgovezim.......še vedno se obnaša kot se je in zato smo tudi prišli do današnjega dne.

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 20.12.2009 22:07:47 >

(odgovor članu onka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2009 10:20:26   
živa
Moj mali je imel pri letu in pol za moje pojme dokaj hudo reakcijo na cepljenje - tako ga je bolela noga, v katero je bil cepljen, da sploh ni mogel stopit nanjo. Šele ko sem mu dala Calpol in je prespal noč, je bilo v redu.

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?