|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ceplenje proti novi gripi
5.11.2009 8:03:34   
brigita23
Pozdravljene

Punce zanima me kako ve gledate na to novo gripo? Boste dale cepit dojenčke in sebe? Mi sicer ne delamo neke panike imamo 6 mesecev starega fantka in nam je včeraj pediatrinja svetovala ceplenje, mi pa nismo povsem prepričani o tem cepivu, pa me zanima malo vaše mnenje. Saj veste več glav več veuser posted image . Pa še to a je to cepivo potem zagotovilo da v nobenem primeru ne moreš zboleti za to gripo ali je isto kot pri tej navadni sezonski gripi, da jo kljub ceplenju lahko dobiš?

Hvala in lep pozdravuser posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ceplenje proti novi gripi
5.11.2009 8:11:48   
zmajaz
Mi se ne bomo cepili, otrok pa sploh ne - imamo punčko, staro 22 mesecev, in fantka, starega 6 mesecev. Neka pred kratkim zaključena raziskava o učinkovitosti cepiva naj bi kazala, da pri otrocih, mlajših od 3 let to cepivo v kar 75 % sploh ni učinkovito - ne zagotovi prav nobene zaščite pred boleznijo, torej je povsem nesmiselno obremenjevati otroško telo, ker bi verjetno cepivo naredilo več škode kot koristi. So pa tudi že nekatere uporabnice v drugih temah napisale, da si jim njihovi pediatri odsvetovali cepljenje, tako da na tem področju ni prav nobenega konsenza med zdravniki/pediatri - eni svetujejo cepljenje, drugi odsvetujejo in zame je že to dovolj zgovoren podatek.

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2009 8:12:49   
Katy78
Jaz sem prav besna, ker po eni strani poslušamo, kako ljudje že pri nas umirajo za to novo gripo, po drugi strani, pa naša stroka pravi, da cepivo je varno za dojenčke, nosečnice in kronične bolnike, vedno natančna Švica, ki bi ji skoraj bolj zaupala kot pa svoji predragi domovini, pa zaenkrat o tem še ni prepričana. Zakaj za vraga tako različne interpetacije? No, sej odgovor več ali manj poznamo....

Ne vem, jaz še razmišljam ali cepiti ali ne, sicer se bolj nagibam k NE, me pa tako kot brigito23 zanima še mnenje ostalih mamic.

Kar pa se tiče sezonske gripe - ali jo lahko dobiš kljub cepljenju - če se ne motim, jo lahko dobiš, potekala pa naj bi v blažji obliki kot bi sicer, če se ne bi cepili. Drugače pa menda ti virusi kar hitro mutirajo in v takem primeru domnevam da cepivo ni 100% zaščita. user posted image

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2009 8:17:05   
zmajaz
TULE si še lahko prebereš nekaj dodatnih mnenj

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2009 8:18:48   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78
Kar pa se tiče sezonske gripe - ali jo lahko dobiš kljub cepljenju - če se ne motim, jo lahko dobiš, potekala pa naj bi v blažji obliki kot bi sicer, če se ne bi cepili. Drugače pa menda ti virusi kar hitro mutirajo in v takem primeru domnevam da cepivo ni 100% zaščita. user posted image

S sezonsko je definitvno tako, da jo lahko vseeno dobiš - nekaj let nazaj se je cepila moja teta - edina v družini - in tudi edina v družini je tisto leto zbolela za gripo. user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2009 8:23:48   
MAŠKA
Jaz sem ravno včeraj spraševala svojo G, če se naj dam cepiti ali ne, ker sem noseča 30t. Rekla mi je, da se moram sama odločiti in da če bi ona bila noseča, se najbrž ne bi dala cepiti. Tako se tudi jaz ne bom.

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.11.2009 8:30:16   
ledenaa
katy nihče dejansko ne umre zaradi gripe
Ampak zato,ker imajo že od prej bolj hude zdr. težave in vse pač gripa poslabša

To je isto kot če bi otrok imel pljučnico hkrati je pa recimo alergičen na cvetni prah in če to dobi vse skupaj je hmmm zelo kritično kajne,ker se otrok začne dušit in ne more dihat ,pa še pljučnica zraven joj joj
pač en beden primer no,ampak v bistvu je to to

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.11.2009 8:31:25   
Petka09
Tudi mi se bojimo nove gripe, ker se mi zdi, da še mediji malo bolj pripomorejo k temu, da se je bolj bojimo (ko tako zavzeto poročajo, da je zbolel prvi otrok, pa da je ena ženska umrla itd...). Sicer pa se iste stvari dogajajo vsako leto tudi pri navadni gripi le da tega nihče ne poroča, ker ni tako bombastično. Vedno so in bodo rizične skupine, ki bodo občutljivejše na razne viruse.

Mi naše 6-mesečnice ne bomo dali cepiti proti nobeni gripi, ker bolj verjamem Švici kot Sloveniji (žal) in preveč se bojim stranskih učinkov.

Za navadno gripo se je doslej cepil le tast in tudi on je edini, ki je potem zbolel (celo dvakrat na leto ima sezonsko gripo KLJUB cepljenju). Mož, jaz, moji starši - se ne cepimo in ne dobimo gripe.

Kot so že zgoraj rekle, virus mutira in četudi si se dal cepiti proti navadni gripi je to le ena oblika virusa, pred katero si zaščiten (ali pa več, ne vem točno), fašeš pa potem ta drugo obliko ali pa imaš reakcijo na cepljenje in si potem vseeno bolan.

Se pa nove gripe seveda bojim, zase in za otroka.

Poskušajmo si čimbolj prat roke, otroke čim manj izpostavljat gručam ljudi (ok, če so otroci večji in so v vrtcu in šoli je to težje). Jaz za vsako, ko s tamalo prideva iz trgovine razkužim roke z razkužilom. Enako delam tudi po samih trgovinah (imam v torbi majhno dozico razkužila), po tem, ko grem na wc ali prijemam različne artikle, ograje, lift itd... Prej tega nikoli nisem delala, zdaj pa, ravno zaradi gripe user posted image .

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.11.2009 8:32:25   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Ja, do včeraj sem bila tudi jaz v to prepričana, potem pa sem gledala na RTL, da je te dni v Nemčiji umrla ženska, stara 39 let, ki ni imela nobene osnovne bolezni. Potem pa bodi pameten. user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.11.2009 8:41:41   
Petka09

Ja, do včeraj sem bila tudi jaz v to prepričana, potem pa sem gledala na RTL, da je te dni v Nemčiji umrla ženska, stara 39 let, ki ni imela nobene osnovne bolezni. Potem pa bodi pameten. user posted image

Katy, "hold your horses", hehe... Nič se ne boj, to so pač mediji! Saj pravim, samo poglej, koliko jih vsako leto za navadno gripo umre zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Tisoče in tisoče.... Pa so to brezdomci, pa kronični bolniki, pa spleti nesrečnih okoliščin....

Ta gripa je mogoče malo bolj trdovratna oz. ima mogoče malo bolj hude simptome ali pa se razvije v hujšo obliko... Kaj pa pljučnica? Tisto je tut trdovratna zadeva pa je že leta in leta razširjena, pa noben o njej ne poroča.

Saj se res lahko zgodi, da tudi sicer zdrav človek lahko umre zarad navadne gripe, samo vseeno mislim, da mora nekaj biti v ozadju - nek splet okoliščin, neka genetika od prej, bogve...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.11.2009 8:49:20   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Katy, "hold your horses", hehe... Nič se ne boj, to so pač mediji! Saj pravim, samo poglej, koliko jih vsako leto za navadno gripo umre zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Tisoče in tisoče.... Pa so to brezdomci, pa kronični bolniki, pa spleti nesrečnih okoliščin....

Ta gripa je mogoče malo bolj trdovratna oz. ima mogoče malo bolj hude simptome ali pa se razvije v hujšo obliko... Kaj pa pljučnica? Tisto je tut trdovratna zadeva pa je že leta in leta razširjena, pa noben o njej ne poroča.

Saj se res lahko zgodi, da tudi sicer zdrav človek lahko umre zarad navadne gripe, samo vseeno mislim, da mora nekaj biti v ozadju - nek splet okoliščin, neka genetika od prej, bogve...

Ma ja, sej vse to vem, ampak tile mediji nas prav posiljujejo s tole gripo in potem je človek že totalno zmeden. Še en dokaz več, do kam sežejo lovke farmacevtskega lobija.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.11.2009 8:52:32   
zmajaz

Ta gripa je mogoče malo bolj trdovratna oz. ima mogoče malo bolj hude simptome ali pa se razvije v hujšo obliko...

Kolikor sem jaz brala, naj bi to zapovrh vsega bil precej blag virus gripe - vsekakor pa nič hujši od navadne gripe.

Ena uporabnica je dala zadnjič številko, da je do zdaj od te gripe umrlo nekaj čez 4000 oseb, medtem ko naj bi jih od navadne gripe letno umrlo okoli 300.000. Pa še nisem nikoli zasledila, da bi v medijih poročali o posameznih umrlih zaradi navadne gripe. Pa še to - podatki kažejo, da je letos do zdaj od gripe (te in navadne skupaj) zaenkrat umrlo manj ljudi, kot prejšnja leta samo od navadne.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.11.2009 9:15:41   
Petka09
Super ste babe user posted image , vidite, kako se znamo potolažit user posted image .

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.11.2009 9:29:13   
koala
Sina ne dom dala cepiti, pravtako se ne bova cepila ne jaz niti mož. Vse skupaj je vsaj po mojem mnenj zeloooo napihnjeno, ker je to v interesu farmacevtske industrije.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.11.2009 11:47:26   
J.L.
sama vedno bolj razmišljam v smeri zaščite z cepivom, ne samo sebe in partnerja pač pa tudi 18m hčerko. ful me je strah tega nenadnega širjenja, še bolj pa posledic virusa. Se pa tudi bojim cepiva, kaj pa če je vseeno vse napihnjeno ali pa je vse skupaj res kakšna zarota. Tega zaenkrat žal ne more vedeti nobeden. user posted image Najraje bi se zaprla med štiri stene in ne odhajala od doma več mesecev. user posted image Me je res strah.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.11.2009 13:25:11   
PC Baby

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ena uporabnica je dala zadnjič številko, da je do zdaj od te gripe umrlo nekaj čez 4000 oseb, medtem ko naj bi jih od navadne gripe letno umrlo okoli 300.000. Pa še nisem nikoli zasledila, da bi v medijih poročali o posameznih umrlih zaradi navadne gripe. Pa še to - podatki kažejo, da je letos do zdaj od gripe (te in navadne skupaj) zaenkrat umrlo manj ljudi, kot prejšnja leta samo od navadne.

To je že res, ampak nova gripa razsaja eno leto, navadna pa 100 let, tako da se te številke umrlih res ne morejo primerjat. Ali je to za enako obdobje npr. v enem letu?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.11.2009 13:30:45   
_sanja_*
A se ni še 2 meseca nazaj govorilo, da dojenčkov, nosečnic in starejših od 60.leta ne cepijo? A zdaj pa to kar gre?

Mi se ne bomo cepili. Mali niti slučajno, mi2 pa tudi ne. Ravno tako širša družina.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.11.2009 13:49:32   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

To je že res, ampak nova gripa razsaja eno leto, navadna pa 100 let, tako da se te številke umrlih res ne morejo primerjat. Ali je to za enako obdobje npr. v enem letu?

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.11.2009 13:51:09   
@lina
Jaz sem danes prebirala te strani:
http://www.emea.europa.eu/influenza/vaccines/pandemrix/pandemrix.html
http://www.emea.europa.eu/influenza/vaccines/pandemrix/pandemrix_pi.html

in mi ni jasno, kako lahko naš Inštitut za varovanje zdravja s tako gotovostjo trdi, kako je varno cepivo za otroke od 6 meseca dalje user posted image  In hkrati navaja prav to agencijo EMEA (ki daje dovoljenja za promet zdravilom, cepivom), da več podatkov najdemo na spletni strani EMEA - in sem pač šla prebirat:
jaz sem našla podatke, da so to cepivo predhodno testirali (le) na 129 ljudeh starih 18-60 let, da so pa sicer potem delali klinične študije, ko je bilo cepivo spravljeno v promet... da za otroke podatek v navodilih o odmerjanju predhodno navaja "če menite, da je cepljenje nujno", da ni nobenih znanih kliničnih raziskav glede cepljenja nosečnic,...

Meni to deluje, kot bi se nam naš IVZ lagal v obraz... cepivo pa definitivno ne preizkušeno in varno...

...mi se definitivno ne bomo cepili....

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.11.2009 15:25:40   
*Junona*
Se bojim te gripe, ampak se tudi ne bomo cepili.
Imam znanko, ki dela na pediatriji v Celju in jim sploh niso omenjali, da naj bi se cepili proti novi gripi, ampak samo proti navadni. Baje še v celjski bolnici sploh ni cepiva, tako da.... na 24 ur pa piše, da ga zmanjkuje...user posted image

Me je pa tudi zelo strah.

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.11.2009 15:46:52   
*Junona*
Še ena tema o cepljenju iz RR foruma: http://www.ringaraja.net/forum/m_4627891/mpage_3/key_/tm.htm

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.11.2009 17:12:49   
Dudica1
Se ne bomo cepili.

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.11.2009 10:30:22   
akin
Se malo bojim te gripe, ja. Ampak niti slučajno ne toliko, kot se bojim tega cepiva!
Sem pa zato precej previdna in si pogosto umivam roke, in nosim vedno s sabo razkužilo, ki še posebej pride prav v kakih trgovinah ipd....
J.L. - če bi mene postavili pred dejstvo, se gotovo raje zaprem v karanteno skupaj z mojo bebico za par mesecev, kot pa cepim sebe, kaj šele njo.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.11.2009 11:32:19   
Urska09
Mi smo pa kar velika družina. 4 otroci, od tega 3 šoloobvezni in ena dojenčica. Z možem razmišljava, da bi se vsi razen tamale dali cepit in to izključno z namenom, da tamalo zaščitimo pred okužbo. Ker je že zdaj ogromno bolana, pa niti 9 mesecev nima. Ji pač starejši otroci iz šole prinašajo vsega vraga. Naju je pa seveda strah posledic, ker je cepivo dejansko premalo stestirano. Moja sestra dela v zdravstvu in se tud pod razno ne bo cepila. Pravi, da smo nori, če se bomo cepili. Da se pri njih nihče ne bo. Niti na infekcijski kliniki, pa še kje drugje, kjer bi se skoraj morali.

Skratka, nisva se še odločila, kaj storiti. Ali je še katera razmišljala v tej smeri?

lp

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.11.2009 19:26:36   
marjetica8

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Mi smo pa kar velika družina. 4 otroci, od tega 3 šoloobvezni in ena dojenčica. Z možem razmišljava, da bi se vsi razen tamale dali cepit in to izključno z namenom, da tamalo zaščitimo pred okužbo. Ker je že zdaj ogromno bolana, pa niti 9 mesecev nima. Ji pač starejši otroci iz šole prinašajo vsega vraga. Naju je pa seveda strah posledic, ker je cepivo dejansko premalo stestirano. Moja sestra dela v zdravstvu in se tud pod razno ne bo cepila. Pravi, da smo nori, če se bomo cepili. Da se pri njih nihče ne bo. Niti na infekcijski kliniki, pa še kje drugje, kjer bi se skoraj morali.

Skratka, nisva se še odločila, kaj storiti. Ali je še katera razmišljala v tej smeri?

lp

Ja mi tud razmišljamo da bi se cepla samo jst in fant, ta malega pa ne. Ker fant ma turistično podjetje (minibus) in je skoz med ljudmi, jst pa delam na glasbeni šoli in me je tudi strah da ne bi kej prnesla user posted image ! Sam tud vsak drgac rrece glede tega cepiva in tud se ne vemo kaj nardit...po eni strani je skoraj nemogoce da bi tko hitro nardili eno varno cepivo...pol bo pa cez par let ne vem kolk ljudi pomrlo zarad cepiva...ne vem...

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?