Petka09
|
Tudi mi se bojimo nove gripe, ker se mi zdi, da še mediji malo bolj pripomorejo k temu, da se je bolj bojimo (ko tako zavzeto poročajo, da je zbolel prvi otrok, pa da je ena ženska umrla itd...). Sicer pa se iste stvari dogajajo vsako leto tudi pri navadni gripi le da tega nihče ne poroča, ker ni tako bombastično. Vedno so in bodo rizične skupine, ki bodo občutljivejše na razne viruse. Mi naše 6-mesečnice ne bomo dali cepiti proti nobeni gripi, ker bolj verjamem Švici kot Sloveniji (žal) in preveč se bojim stranskih učinkov. Za navadno gripo se je doslej cepil le tast in tudi on je edini, ki je potem zbolel (celo dvakrat na leto ima sezonsko gripo KLJUB cepljenju). Mož, jaz, moji starši - se ne cepimo in ne dobimo gripe. Kot so že zgoraj rekle, virus mutira in četudi si se dal cepiti proti navadni gripi je to le ena oblika virusa, pred katero si zaščiten (ali pa več, ne vem točno), fašeš pa potem ta drugo obliko ali pa imaš reakcijo na cepljenje in si potem vseeno bolan. Se pa nove gripe seveda bojim, zase in za otroka. Poskušajmo si čimbolj prat roke, otroke čim manj izpostavljat gručam ljudi (ok, če so otroci večji in so v vrtcu in šoli je to težje). Jaz za vsako, ko s tamalo prideva iz trgovine razkužim roke z razkužilom. Enako delam tudi po samih trgovinah (imam v torbi majhno dozico razkužila), po tem, ko grem na wc ali prijemam različne artikle, ograje, lift itd... Prej tega nikoli nisem delala, zdaj pa, ravno zaradi gripe .
|