|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cena vrtca
18.10.2008 20:04:28   
* Mateja *
Smo dobili položnico za sept. in me je itak hmal kap. 260 Euser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dohodke smo imeli res visoke za 2006, ampka smo zdej broke.  Tako da me zanima, če se glede tega da kaj naredit. Ker trenutno delam samo jaz, mož je bolan, na bolovanju in bo tako še dolgo, ker ima pač eno bolezen. Se da kaj naredit al gre res samo na podlagi starih dohodkov?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cena vrtca
18.10.2008 20:12:20   
piamaria
Nič, delajo po odločbi, pri nas niti ne upoštevajo stanovanjskega kredita, kaj maš to prvo starostno oz. jasli?
Jaz sem imela jasli za prvega obračunane za leti nazaj in ker sem takrat delala preko študenta sem mogla dat tisto leto za otroški dodatek vpis....polomija ja, kdo bo pa plačal meni študij? In kasneje za leto naprej še plačo oz. pripravništvo...pa sva imela 6. plačilni razred in 5000 Sit otr. dodatka.... da bi jih pokozl... da ne rečem.user posted image
Potem sem zastonj pisala vloge in hodila po občini, ko sem drugič zanosila feb. in sem imela spremembo za oddat, da nisem več v del. razmerju, oz. sem rizično noseča, so mi lepo povedali da naslednje leto pri vlogi se bo to poznalo.....komaj smo pregurali do septembra takrat in nismo šli niti na morje.
Tako in toliko o naši pravni in socialni državi, ane?

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2008 20:15:16   
Doll
Žal,pač važi za leto  za katero ste dali,tako da načeloma vam ne bodo upoštevali.
Lahko pa poskusite,mogoče boš imela srečo ;)

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2008 20:15:51   
* Mateja *
Ne moj hodi v drugo starostno, pa da ti ne povem koliko plačujejo drugi . največ do 10o evrov. Mater ja privatniki. MOj je imel firmo, zdej bomo dali vse skupaj v stečaj. zato taka cifra. sam jaz z mojo plačo tudi ne morem vsega plačevat. veš kok kaša je to!

ja res živimo v eni bedni državi, sej ni čudno da nobene rodnosti.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2008 20:19:04   
Doll
Mateja ni sse treba jeziti na druge ;)
Mi tudi ne plačujemo toliko kot vi ,niti 100 evrov,ampak še manj cca 35-40 evrov... pač nekateri pa imamo res majhne dohodke ;)

Uff,rosdnost v Slo je pa zadnja leta zelo velika ;)

Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2008 20:29:31   
lelaval
MOj je imel firmo, zdej bomo dali vse skupaj v stečaj. zato taka cifra. sam jaz z mojo plačo tudi ne morem vsega plačevat. veš kok kaša je to!

<upoštevajo se dohodki, ki si jih morala vložit. Imaš pa na odločbi pritožbeni rok - pa vloži pritožbo in navedi sedanje stanje, saj, če ti npr. izgubiš službo (ali pa začneš delat), daš noter nove podatke in dobiš novo odločbo. Pa dodaj tvoje 3 plačilne liste, pa od tvojega dohodke in odločbo od SPIZ o bolniški ter opiši vaše trenutno stanje.

Da pa ne boš upala preveč - lani sva midva oddala vlogo (do 15.11. - v roku), pa dobiva februarja odločbo (skupaj s poračunom za januar valjda) - plačujeva 2 razreda višje user posted image user posted image . S tem, da sem jaz prej imela s.p., pa sem ga zaprla (čakala sem le še odločbo o izbrisu), 5 članska družina smo živeli z eno plačo (BW -  s socialne nisem nič dobila, ker po njihovih normativih presegamo senzus za SP, ker ima moj preveliko plačo user posted image - banda user posted image ), pa gospa na občini še do danes ni izdala nove odločbe. Celo poletje ni bila dosegljiva ne na telefon, ne osebno, septembra sva jo komaj dobila in sem morala zopet podat podatke o mojih dohodkih (ki so isti - nič), pa v skoraj 2 mesecih spet ni nič naredila. Je mojemu rekla, da bo itak poračun - z novo odločbo, pa sem ga nahrulila - kako a bomo potem celo leto imeli zastonj vrtec, če zdaj preveč plačujemo?

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2008 20:41:30   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Jaz pa misim, da je tvoje razburjanje popolnoma deplasirano - živiš namreč v državi, v kateri ti občinai več kot velikodušno subvencionira vrtec.
260 EUR je namreč precej manj od polne - torej ekonomske cene vrtca.

Če se ti ne izida računica s plačevanjem vrtca pa ostani doma - čist simpl.

Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2008 20:59:05   
frutka_
Mateja jaz bi na tvojem mestu napisala pritožbo. Saj jo lahko. Priloži kakšna dokazila kako se je situacija v zadnjem času obrnila. Za zgubit nimaš ničesar.
V takih specifičnih situacijah je res noro, da se gledajo prihodki za nazaj. Poskusi!

Neposredna povezava do sporočila: 8
18.10.2008 21:04:58   
bodoča
Kruto, ampak v nekaterih primerih resnično, da mama res raje ostane z otrokom doma, ker ne bi zmogli stroškov vrtca.

No, meni se trenutno fajn zdi, ker do konec leta upoštevajo podatke za 2006 in takrat sem bila skor celo leto brezposelna, moj pa tud ni imel neke ful velike plače in tako zdaj zaeenkrat plačujema 106 € vrtca, pol ko bojo pa upoštevali podatke za lansko leto, bo pač položnica večja.

Kaj čemo, tako je to, jaz sem srečna, da je mali dobil plac v vrtcu. Je pa res hudo, če pride do trenutne krize pri dohodkih.

mojeustvarjanje

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2008 21:05:00   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Žal,pač važi za leto  za katero ste dali,tako da načeloma vam ne bodo upoštevali.
Lahko pa poskusite,mogoče boš imela srečo ;)

Z novembrom se bodo vlagale nove odločbe za nove izračune.  Vložila boš dohodninsko odločbo za leto 2007.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.10.2008 21:56:12   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Jaz pa misim, da je tvoje razburjanje popolnoma deplasirano - živiš namreč v državi, v kateri ti občinai več kot velikodušno subvencionira vrtec.

mislim, keri bedni komentar. priporočam, da se ga naslednjič vzdržiš.

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.10.2008 22:14:15   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

mislim, keri bedni komentar. priporočam, da se ga naslednjič vzdržiš.

Meni se tudi zdi malo mimo, kako nekateri ljudje mislijo, da je država dolžna poskrbeti za vse. 250€ mesečno pomeni, da je tvoj otrok za cca. 10€ dnevno v varstvu 9 ur (malce več kot 1€ na uro, torej), da ga ne samo čuvajo, ampak tudi učijo in vzgajajo in da ima 4 obroke (med njimi tudi vsaj enega toplega).
Po drugi strani pa se taistim zdi normalno, da plačujejo 5 evrov na uro čistilko (ker te pa nobenem ne da država gratis in je torej 5€ OK).

Ne rečem, marsikaj se mi ne zdi fer pri razvrščanju v plačilne razrede (tudi to kar žuli Matejo, mi ni všeč), ampak pod črto se pa strinjam z Dashenko - premalo cenimo kar dobimo in zelo dobri smo v fovšiji.

butt3rfly - bistvo foruma je, da poveš svoje menje. Teme na katerih bi se vsi uporabniki strinjali z avtorjem, bi bile verjetno "malo" dolgočasne.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 18.10.2008 22:17:34 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.10.2008 22:43:21   
* Mateja *
dasenka! tvoj komentar je malo mimo. 260 evrov je 80 % cene, tako btw. tako da je to praktično polna cena.
tako da se drugič mal zadrži ok.
Jaz sem tela zam zvedet, če je kakšna možnost, da bi plačevala manj, če se lahko sklicujem na trenutno stanje.

Torej hvala vsem, ki ste mi pomagale!!user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.10.2008 22:48:06   
ribica.
kar nimate črno na belem, vam ne bodo upoštevali! pa lahko se pritožuješ sto na uro. Jaz sem se lani morala it prijavit na zavod, da so nam upoštevali tako ceno, kot je treba. Na občini zgleda da nimajo predalčka "gospodinja" in so nam zato hoteli zaračunati polno ceno vrtca. Kljub kopiji delovne knjige, da nisem zaposlena ker tudi res nisem bila. Skratka, morala sem se it tja na zavod lagat, da sem dobila kar mi pripada. Da so me imeli črno na belem v neki evidenci. Res super ane, kako nas država sili da se lažemo, da je pravici zadoščeno!!???

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2008 7:06:36   
Dashenka

dasenka! tvoj komentar je malo mimo. 260 evrov je 80 % cene, tako btw. tako da je to praktično polna cena.
tako da se drugič mal zadrži ok.
Jaz sem tela zam zvedet, če je kakšna možnost, da bi plačevala manj, če se lahko sklicujem na trenutno stanje.

Torej hvala vsem, ki ste mi pomagale!!user posted image

Torej ti je nekdo plačal 20% vrtca za tvojega otroka. Upam, da ti je to jasno? In se še vedno pritožuješuser posted image

Ta denar ni padel iz neba, na primer od pobranih koncesij za naftne vrtine, pač pa je to del pobrane dohodnine, pobrane soobčanom, ki jim podjetja pošteno prikazujejo plače brez kakšnih miškulanc (tipa plačila na roke, potnih stroškov, kilometrin in ostale slovenske folklore).

Če pa ste zapeljali podjetje v stečaj, to pač ne more biti problem vseh ostalih davkoplačevalcev - ali pač?

Neposredna povezava do sporočila: 15
19.10.2008 9:11:14   
piamaria
Dashenka no no, razmišljaj potiho, ne obdelujemo stečaja, ampak ekonomsko računico, se samo pogovrarjamo, imamo pa forum, kjer se da grajat, poišči in grajaj, če že grajaš, pa vsaj malo bolj človeško, res je moteče.
Iščemo rešitev in nudimo pomoč, kje je pa etika, ti si jo izpustila,
pa lep dan******

Mateja, res ne bo šlo drugače, ali pa ga vzemi iz vrtca, če ti bo zneslo.
P.s. v moji občini/ naši je tudi subvencija večinska, kaj pa se gremo, računica je očitna: metadon plačujemo vsi! Dam pa rajši 10% za vrtec, al kaj?

Ste res nekatere nesocializirane, pa brez zamere.

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.10.2008 9:23:49   
pupca
mi   imamo  za plačat vrtec zdaj 130e ,ko je bil mali v  jaslih pa 160 e . jaz imam dolj slabo plačo,moj kar dobro.poleg tega vse druge položnice,kurjavo,dva  avta...ampak ne bom se pritoževala.,zato ker mali gre zelo rad v vrtec.zdaj sem še jaz na bolniški,ker sem noseča.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.10.2008 9:34:50   
blaža
Jaz sem bla lani zaposlena oz na bolniški in potem porodniški le od junija do decembra in ker smo morali na vlogo oddati višino dohodka za zadnje tri mesece, smo prišli na tri razrede višje. Moja porodniška letos je pa zračunana na podlagi celega lanskega leta , tudi tiste mesece, ko nisem bla zapolena, je porodniška 560e. pol sem poslala dopis in so mi dva razreda znižali tako da plačujemo 106e. za ta malega bomo imeli zastonj, ko bo šel januarja v jasli, tako, da se mi res ne zdi veliko 106e, glede na to, da imam oba v vrtcu, se tam igrata, učita jesta, spita,...Čeprav imam porodniško le560e in po končani le tej sem spet brezposelna.

(odgovor članu pupca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.10.2008 10:00:30   
janjja
Ja tudi mi plačujemo 160 eur, no mi je kar dosti, lahko bi upoštevali malo tiste, ki imamo stanovanjski kredit, oz.,ki rešujemo stanovanjski problem, no saj bo....

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.10.2008 11:00:52   
Šaki
mislm ene pa ste,ej.user posted image

nimajo/mo vsi tolkio denarja na razpolago kot nekateri.
sj ne stradamo samo meni se tudi zdi 260 evrov za vretc izdatno preveč.
res.user posted image

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.10.2008 11:24:08   
Anonimen
samo meni se tudi zdi 260 evrov za vretc izdatno preveč.

Vrtec stane se bistveno vec.
Cena programa obsega stroške vzgoje, varstva in prehrane otroka v vrtcu in ne vsebuje sredstev za investicije in investicijsko vzdrževanje.

Verjamem, da je to veliko, ce se znajdes v tezavah. Nisi edina in nisi pa tudi edina, ki je prezivela nekaj let gospodarske blaginje, ko se je dalo kaj prisparat. Podaj pritozbo, kot so ti ze rekli. Ce zivite v slabih socialnih razmerah, prosi CSD naj poda svoje mnenje.

(odgovor članu Šaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
19.10.2008 13:44:32   
pupca
mi smo lani prišli v 5 plačilni razred ,ker smo prekoračli 2 evra.zelo sem se jezila,ampak mi to ni nič pomagalo.sem se s tem sprijaznila.moj itak pravi ,če je za vse denar je tudi za vrtec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.10.2008 18:17:59   
ELMA
Punce 260e se tudi meni zdi velikuser posted image , ne vem no user posted image
A mi  kera pove kje si lohk jaz izračunam koliko bom plačevala vrtec, ker naša user posted image ,
tudi 1.februarja gre v jasli ...hvala

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

(odgovor članu pupca)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.10.2008 18:21:55   
Sibil_
Pri nas-občina Koper, pa upoštevajo takoj spremembo stanja, tako izgubo kakor pridobitev zaposlitve.Glede tega so res fer, daš samo tri zadnje plačilne liste pri vlogi in je.Meni so celo na podlagi pogodbe o zaposlitvi spremenili-sem javila namreč takoj.user posted image

Otroški so pa druga zgodba-če izgubiš dohodke jih ne zanima, če pa dobiš zaposlitev ti pa takoj zmanjšajo otroške-svinjarija!user posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu pupca)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.10.2008 19:03:10   
Nončika
No, meni se trenutno fajn zdi, ker do konec leta upoštevajo podatke za 2006 in takrat sem bila skor celo leto brezposelna, moj pa tud ni imel neke ful velike plače in tako zdaj zaeenkrat plačujema 106 € vrtca, pol ko bojo pa upoštevali podatke za lansko leto, bo pač položnica večja.

Bodoča, kaj pa trenutno si zaposlena ali pa še vedno ne? jaz sem leta 2006 bila brez zaposlitve, zaposlila sem se v letu 2007 in sem morala vložiti zadnje tri plačilne. nič mi ni pomagalo, da sem bila leta 2006 brezposelna.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?