|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cca 34. teden in + kilogrami
21.12.2005 9:38:51   
minaja
Pozdrav vsem,

ker se tokrat, kljub samemu ležanju in redni prehrani, redim malo manj kot sem se v 1. nosečnosti, me zanima koliko ste se zredile do sedaj ve, torej v katerem tednu ste in koliko + ste pridelale.

Jaz sem sredi 34.t in jih imam +7kg, v prvo pa sem jih imela tak čas že + 11 user posted image .

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cca 34. teden in + kilogrami
21.12.2005 9:56:49   
Barbs
Jaz sem v 21. tednu , zredila sem se dobra dva kilograma, v prejšnjih nosečnostih pa sem jih ob takem času imela že 5-6 več.
Počutim se ok, tudi v prejšnji nosečnosti sem se, tako da kg po moje niso merilo.

In tudi - do konca se boš še kakšen kg ali dva, torej bo skupaj 9 kg - idealno, a ne?user posted image
Pomisli na tiste, ki se zredijo 18 ali več kg... koliko truda rabijo potem, po porodu... da vse to zgubijo -
jaz bi bilanadzadovoljna, če bi mi uspelo do konca dobiti le še kakih 5 kg...user posted image  Če jih bom pa več, pa nil hudega... želim biti zadovoljna nosečnica, pa čeprav s kakim kg več ali manj...user posted image

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2005 10:01:33   
Lumpi
Blagor tebi.
Jaz sem se do 34 tedna zredila 15 kg, pa jem precej manj kot pri prvi nosečnosti, ko sem se do 34 tedna zredila za 11 kg.

bom rabila kar nekaj časa, da bom prišla na začetne kg.

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2005 10:02:20   
nejca1
..halo, lahko si srečna. Jaz sem jih do 37. tedna pridelala 15. Pa ne morem reči, da se ful bašem s hrano user posted image . Tako da bi jaz bila na tvojem mestu kar vesela. 

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2005 10:19:44   
minaja
Ja, saj v bistvu sem čist happy in se na sploh ne sekiram zaradi kil, ker sem tudi sicer med bolj šlankimi, celo malo malo se mi zdijo te kile. Res je, da samo ležim in da so mi mišice v teh 4 mesecih povsem uvele, skopnele, kar je mogoče en razlog za nizke kile, drug pa je, da je v leže tako težko jesti (sploh z dvignjeno medenico) ko imam želodec ves čas skorajda v ustih. Občutek sitosti je ves čas tu, tudi težje diham...ampak vseeno pojem zajtrk, sadje za malico in kar veliko kosilo, no potem po kosilu pa skoraj do večera k sebi prihajam, ker me tako zasiti in ga imam ves čas nekje v grlu user posted image . Malo sem vas povprašala zato, ker nisem bila pri G že več kot 3 mesece in ne vem nič kolikšna je beba, mere, teža, nobenega UZ...ampak saj vem, da kile nimajo glih zveze z rastjo bebe, ona itak dobi vse kar rabi, sicer si pa vzame user posted image

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.12.2005 10:33:23   
Nannn
ne obremenjuj se glede kil ker jih imas ful malo...jest sem v 37 tednu pa jih imam +15 in sigurno bo se kaksna do finisa...ampak trenutno mi je najbolj vazno da cimprej rodim in da zagledam mojo pupo user posted image  mi pa ni jasno kako da pregleda nisi imela ze tri mesece user posted image

LP Nannn user posted image

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2005 11:14:46   
Eviii
ja, meni tudi ni jasno, kako to, da si brez pregleda tko dolgo...
jst sm drugače v 31. tednu in sm na +5 kg... sm zelo zadovoljna. če uspem do konca pridelat le še kakih 2-3 kg, bom zelo zelo srečna user posted image

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.12.2005 11:45:39   
minaja
Če bi pozorno prebrali sporočilo user posted image , bi videli, da že 4 mesece neprekinjeno samo ležim 24 ur na dan (ne sedim, ne poležavam, ne počivam, se ne sprehajam, ampak samo LEŽIM, s privzdignjeno medenico ?! in vse opravim leže v postelji, tudi umivanje, lulanje, hranjenje...), si sploh znata to predstavljati? Enkrat na dan vstanem, ko grem na blato, drugo ne smem. Zato tudi ne kuham, ne pospravljam in sploh ne delam nič, pa še dveletnika imamo user posted image , ki ga skupaj z možem, varuško in babicami ter dedki kar dobro štimamo, no in zato tudi ne smem h G, ker je vse prenevarno, se pa slišiva po mobitelu kadarkoli, če bi bilo kaj čudnega. Na pregled grem šele drugo sredo (prvič po ohohoho času, materinska je čisto prazna, tri preglede sem imela, v 8., 12. in 18. t), ko bomo sredi 35.t in se tega že zelo veselim, upam, da pridemo do tja. V 18. t sem bila popolnoma odprta, s plodnim mehurjem že delno v nožnici in so me po čudežu uspeli za silo zašiti (ni optimalna cerklaža, ker so mi komaj zbasali mehur nazaj v maternico in skupaj za silo zvlekli MV), zato moram samo ležati. Če nam uspe, smo baje prvi. Sem čudežni primerek, ki mu je dr. Pušenjak, sploh IF, pripisal kvečjemu 28.t, mi pa z dobro voljo in strašno samodisciplino dokazujemo, da se da vse, če se hoče in če so z nami user posted image . Pa-pa. Ko to pišem, seveda ležim, na levem boku user posted image

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.12.2005 11:53:57   
shooo
minaja, kapo doluser posted image . upam da bo se bo izslo tak kot je treba!!

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.12.2005 12:01:52   
minaja
tenx shooo. Tudi mi upamo in molimo za srečen razplet te napol limonade - napol kriminalke user posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.12.2005 12:05:07   
petraz
Jaz sem se v tem času zredila za 13 kg.user posted image  Lahko si srečna, da si se samo toliko zredila. user posted image

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.12.2005 12:08:19   
minaja
Sem srečna Petraz, pa tudi z več kilami bi bila med najsrečnejšimi na tem svetu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.12.2005 13:06:44   
lumpy
Minaja, ti si pa res en velik čudež. Še naprej ti želim toliko optimizma in da bi se vse dobro izteklo, saj nimaš več veliko - bo pa potem sreča potem toliko bolj sladka.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.12.2005 14:05:47   
Eviii
ok, se opravičujem. te nism hotla napast. sej te sploh ne bi mogla. to pa zato, ker si pregledov pri g ne odrejaš sama, ampak te on naroča. tko da je šla kritika čez naše zdravstvo kot pa čez tebe. upam, da me nisi narobe razumela.
sicer pa si res pridna, če ti uspe ležat. jst morem tudi počivat, ker sm rizična, pa se mi zmeša, če ne morem vsaj na wc pa par korakov nardit čez dan. res imaš voljo in samodisciplino. želim vama še teh par tednov čimbolj prijazne user posted image  in potem hiter in neboleč porod.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.12.2005 15:35:24   
minaja
Pa saj nisem bila huda Eviii,
saj si videla,
da je bilo polno user posted image user posted image user posted image  po celem sporočilu...

Lep dan še naprej user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.12.2005 16:05:00   
lenika
UUUUUaaaaau, to kar pišeš berem z odprtimi usti. Pred nekaj tedni sem bila zaradi vnetja sinusov in bruhanja 3 dni v bolnišnici na infuziji in sem morala 3 dni ležat, pa sem mislila, da se mi bo zmešalo. Res iskrene čestitke za takšno moč in samodisciplino. user posted image  Sicer se je pa splačalo in prav kmalu boš dobila darilo user posted image . Sedaj več ni nevarnosti, tudi, če se otrok rodi predčasno.
Joj kaj vse morate nekatere dati skozi, da dobite dojenčka.
Drugače sem pa v 21. tednu in sem pridelal +4kg.

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.12.2005 16:19:10   
minaja
Hvala tudi Lumpy in Leniki za spodbudouser posted image .

Zlati so predvsem:

1) moj mož, ki me poleg zahtevne in odgovorne službe tako lepo neguje, razume in se z mano veseli novega dojenčka in obenem še tipi-topi skrbi za najinega prvorojenca...to je ogromno za enega moškega user posted image

2) in babice in dedki, ki pomagajo po svojih močeh...

Jaz pa itak samo ležim in držim noge v luft user posted image . Malo se hecam, ker se ve kako je ležat, sploh če traja....že en dan je dolg, jaz pa ležim že 105 dniuser posted image user posted image user posted image , pa če bo po sreči, jih bom še nadaljnih 30.

Komaj čakam, da vstanem, grem na balkon in se nadiham svežega zraka, pospravim stanovanje kot se šika user posted image  in sploh vse kar sem sicer počela, saj sem bila vedno zelo speedy...ampak vse za še enega user posted image , sploh ni težko, kjer je volja, je moč...

Pozdrav vsem nosečkam user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.12.2005 17:44:37   
shooo
ja pa se kile: 35t +15kg.user posted image user posted image user posted image  pa se nakaj se bo nabralo.sem bolj na okroglo

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.12.2005 18:54:53   
KMALU
jaz sem v 24 tednu in imam +9  Ampak jaz sem sele sedaj na svoji idealni tezi, saj sem bila prej presuha. tako da se ne sekiram...

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.12.2005 21:50:46   
AishaM
V 34-tednu imam + 5 kg. Meni se sicer zdi premalo, ker sem tudi sicer bolj drobne postave in si kar želim malo "rezerve" za verjetne napore, ki me čakajo po porodu.
Uf, se že veselimuser posted image !

Minaja, tebi pa vsaka čast!

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.12.2005 6:38:09   
Naja30
Minaja, nimam besed, z odprtimi usti strmim v tvoje besede. user posted image
Kile sploh nimajo veze pri taki nosečnosti. Marsikatera bi se ohohohoho kil zredila, če bi morala samo ležati.

Držim pesti zate in za tvojega user posted image !

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.12.2005 9:35:18   
Yasminka
Do 34t sem se zredila 14kg, zdaj 5 dni pred pdp pa jih imam +15. Spadam pa bolj med suhice.
Minaja zelo te občudujem! Tebi in tvoji pikici želim vse dobro. user posted image user posted image user posted image
Pozdravček
Y

PDP: 27/12/05

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.12.2005 11:06:02   
Kami
Jaz sem tudi v 34. tednu. +10 (na kar dobro podlago). In upam, da razen kaka kilca ali 2 ne bo šla več gor. Sem sicer po prvem porodu v 5ih tednih zgubila čisto vse, ampak to zato, ker sem imela abrazijo v 5. tednu po porodu in potem še dve zastrupitvi s hrano. user posted image  Ampak sem v letu porodniškega dopusta nazaj pridelala več kot 10 kg. In sem se zelo namučila, da sem jih pred novo nosečnostjo zgubila. Sedaj se bom bolj pazila. Ne pojest vsega, kar ostane ali kar dete noče! user posted image  Kar sem seveda počela jaz. Njami njami kašice pa kosilca. Raje naj gre v koš, kot da pojeste!user posted image

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.12.2005 13:38:08   
stuhica
Vsa čast ti minaja uf kako zdržiš no ja saj vm da je za naše pikice vredno vse potrpeti tudi sama sem taka ( čeprav ne vem če bi bila tako močna kot ti)!

V glavnem drži se še naprej  sem, pa bolj med začetnimi nosečkami 7t 4 dni pa morma rečt da v primerjavi z prejšnjim mesecem sem dol spravla 1,5 kg no ja ampak bo še vse nazaj pršlo sej vem!

Samo punce občudujem vas da ste se do 34 tedna zredile le po 5kg sej ne morem verjet kva pa pol kej jeste !??? Jest sem bl močne sorte pa se bojim oz. tudi zdravnica mi je rekla da rajš naj kaj manj pojem kot dosedaj, no ja res čestitke vsem ki vam to uspeva!?

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.12.2005 15:42:22   
AishaM
Stuhica, kaj bi jaz dala za kakšen kg več kot le +5.... Pa ob vsem tem povsem normalno jem, se celo trudim se pojesti malce več. Pa nič ne gre navzgor.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Starost
Ela123

Koliko ste bili stari, ko ste prvič zanosili? prosim, da vpišete še ali je bilo načrtovano ali ne in ali ste otroka obdržali.

20 ali manj (13%)

20-25 (35%)

25-30 (35%)

30-35 (13%)

35-40 (2%)

40 ali več (1%)

Število vseh glasov: 475

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!