bobek05
|
Ja, ta tema tudi mene ful zanima, ker sem ena izmed tistih, ki so imele CR (se mi zdi, da nas je zadnje čase vedno več.. ) - moj razlog: moj sonček se ni obrnil in je lepo pridno sedel na ritko in očitno tako nameraval tudi ven, pa so se odločili za CR (v MB kaj drugega sploh ne pride v poštev). Sicer pa po naravni poti z ritko naprej ne bi rodila - v to me noben ne bi prepričal, ker me je bilo preveč strah komplikacij (npr. da bi se lahko zadušil, ker glavica gre zadnja)..
Kakorkoli že - moja želja je bila že od nekdaj, da bi imela 3 otroke in šele po CR sem izvedela, da imam lahko samo 3 CR, če bi slučajno prišlo do tega, da bi spet moral biti CR. Če sem odkrita sama s sabo, sem bila na koncu kar zadovoljna, da je bil CR (četudi je bil potreben), ker ne jaz in ne Anej nisva imela nobenih posledic, ni bilo nobenih popadkov ali porodnih bolečin (razen seveda ko spusti narkoza), nobenega x-urnega mantranja (me je kar stisnilo, ko sem ležala na intezivni in poslušala ure in ure kako so nekatere ženske vreščale - kot da bi jim kožo odirali), seveda so pa tudi negativne strani, kot npr. to, da še sedaj (3 mesece po porodu) nisem sposobna iti na aerobiko, pa da svojega sončka nisem mogla prijet v naročje, ko je prijokal na svet ali ga imet ob sebi po porodu, pa tudi to, da mož ni bil zraven... Sem se pa odločila za spinalno narkozo tako da sem vsaj bila budna in čisto prisebna, ko so ga potegnili ven in bila deležna vsaj njegovega prvega joka in za nekaj sekund sem ga celo videla... To so bili najleši trenutki v mojem življenju - NIKOLI mi ne bo žal..
Sem pa tudi slišala, da če je ženska imela prvič CR, da ga drugič lahko ZAHTEVA, četudi ni potrebe po njem.. Je to res??? Mogoče se bom prepričala, da je tudi naravni porod vredu, a rada bi vedela, če imam vsaj to opcijo.. Drugače pa o naslednjem še ne razmišljava - mogoče čez 2 ali 3 leta (tako da bo razlika med otrokoma 3-4 let)..
|