Anonimen
|
Pozdravljene. Sem v 10. tednu nosečnosti. V 7. tednu sem močno zakrvavela zaradi hematoma, v bolnišnici sem bila 4 dni, čez teden dni sem imela kontrolo. Po tistem je bilo vse ok, tu in tam zelo malo rjavkastega, nisem delala panike. No, včeraj popoldne pa spet večja količina (sicer ne sveže krvi, ampak rjavega), zato sem šla nazaj. Na UZ je bilo ugotovljeno, da plod sicer lepo raste, srček bije, je pa v maternici spet polno krvi (torej spet hematom). G, ki me je pregledala, mi je rekla: nič spolnih odnosov, strogo počivat (drugače je rekla, da me bo zadržala noter), nič dvigovanja težjih stvari, predpisala pa mi je še tablete buscopan. Rekla mi je, da je to za krče, naj jih jemljem 1 teden na 8 ur (preventivno, ker krčev nimam), potem pa naj grem k svoji G nekje čez 10 dni na kontrolo. No, v lekarni mi je pa potem tako rekla: ob težavah (se pravi krčih) po potrebi jemati do 3 na dan. Ok, glede na drugačne napotke, sem se poglobila v navodila, kjer pa nič kaj posebnega ne piše. Samo splošno. Pa še to, da pri nosečnicah ni podatkov o neg. vplivu na samo nosečnost. Zdej sem v dilemi (pa še fajn vikend je, da ne morem poklicat svoje G): ali naj te tablete preventivno jemljem 1 teden ali po potrebi ob težavah? Teh tablet sploh ne poznam, pojma nimam, kako naj ravnam. Ima katera kakšne izkušnje z njimi? Na kakšen način jih je jemala oz. zakaj? Kaj mi svetujete? Lp
|